Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Efter mere end fem år med masser af hype omkring big data, slår ny rapport fast, at big data slet ikke er blevet oversolgt. Tværtimod banker det helt store gennembrud nu på døren.

Det kan godt være, at der er blevet talt om big data til den helt store guldmedalje i de senere år, og at det er den nok mest hypede trend i it-industrien i nyere tid.

Men big data er altså ikke oversolgt - og vi har slet ikke set, hvad de moderne data-analyser vil kunne levere af værdi.

Det skriver rådgivningsfirmaet i en ny rapport med temaet "analysernes tidsalder."

Her sammenligner McKinsey situationen i dag med situationen fra 2011, hvor selskabet også fremhævede det enorme potentiale i big data i en rapport.

Det var også det år, hypen omkring big data for alvor greb om sig. Og hypen har ikke været mere markant, end big data-potentialet berettiger, mener McKinsey.

"Fem år senere er vi stadig overbevist om, at dette potentiale ikke har været overhyped. Faktisk tror vi nu på, at vores 2011-analyser kun gav et delvist indblik," lyder det blandt andet i rapporten (PDF)

Læs også: Har alverdens data til rådighed - men topcheferne bruger mavefornemmelsen til at drive forretning

McKinsey forklarer efterfølgende, hvorfor vi formentlig kun har set toppen af isbjerget, når det kommer til den værdi, som big data kan skabe.

"Antallet af applikationer og muligheder er steget endnu mere. Sammensmeltningen af adskillige teknologi-trends sætter yderligere fart på udviklingen."

"Data-volumen bliver fortsat fordoblet hvert tredje år, efterhånden som data vælter ind fra digitale platforme, trådløse sensorer og milliarder af mobiltelefoner. Data storage-kapaciteten er øget, mens omkostningen er styrtdykket," argumenterer McKinsey i rapporten.

"Data-videnskabsfolk har nu hidtil uset computerkraft til rådighed og udtænker endnu mere sofistikerede algoritmer."

Her er der masser af værdi i vente

McKinsey forklarer i rapporten, at de virksomheder, der er længst fremme med brugen af big data, ved hjælp af helt nye mindsets og teknologier griber forretningsudfordringer an på nye måder.

"I nogle tilfælde har de introduceret data-drevne forretningsmodeller, der har overrasket hele industrier."

McKinsey forsøger at give et bud på, hvor langt man er fra at have hentet de mulige gevinster med big data på forskellige områder.

Eksempelvis mener rådgivningsfirmaet, at den offentlige sektor i EU kun har høstet 10 til 20 procent af de gevinster, der reelt venter forude.

Inden for produktion og fremstilling er man nået 20 til 30 procent af vejen, mens man inden for retail i USA er lidt længere med 30 til 40 procent.

Læs også:

Har alverdens data til rådighed - men topcheferne bruger mavefornemmelsen til at drive forretning

Fire udfordringer, du skal overvinde, hvis du vil have gevinst af big data i 2017

Opråb til data-folket: Stop med at opsamle alle de data - det er slet ikke det vigtigste nu




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere