Artikel top billede

F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

F.C. København og Nordisk film har samlet et hold af verdens bedste Counter Strike-spillere i en ny e-sportsorganisation, og ambitionerne er høje

Tegningen af den hvide løve kendes bedst på fodboldtrøjerne hos F.C. Københavns fodboldspillere, men inden længe vil løven også pryde brystet på nogle af verdens bedste spillere af computerspillet Counter Strike.

F.C København og Nordisk Film har indgået et samarbejde om at skabe e-sportsorganisationen North. Målet er at blive en af Europas største multigaming-organisationer.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelse.

"Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et," siger administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt, ifølge pressemeddelelsen. 

I første omgang har F.C København og Nordisk Film præsenteret et hold bestående af nogle af verdens bedste spillere i Counter Strike.

Counter Strike er et af de mest populære esports-spil, en "sportsgren" der anslås at have en global omsætning på 3,5 millarder kroner.

Læs også: Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Træning i Parken

E-sport er allerede i dag en stor seersport via streamingtjenester som YouTube og Twitch, og Danmark har allerede flere verdensstjerner inden for computerspil på konkurrenceniveau.

Blandt andet har League of Legends-spilleren Søren "Bjergsen" Bjerg over dobbelt så mange følgere på sociale medier som Niklas Bendtner. Verdensmesteren i fodboldspillet FIFA er også dansker. 

Den nye North-organisation får træningslokaler i Telia Parken, og den nye sportsdirektør bliver Jacob "Maelk" Toft-Andersen, tidligere e-sportsspiller, der også har været esportsdirektør i den tyske foboldklub Schalke 04's esportsafdeling.

I første omgang sigter den nye e-sportsorganisation efter det internationale marked, men på sigt vil der også komme store turneringer til Danmark.

"Vi vil fra 2018 forsøge at få en af de helt store Counter Strike-turneringer til Parken. Ambitionen er så at fylde Parken med 40.000-50.000 tilskuere hen over en weekend," siger Anders Hørsholt. 

E-sport er i dag en voksende foreningsport i Danmark, hvor over 40 foreninger og private klubber landet over øver sig i at blive professionelle computerspillere. Herunder er flere skoler begyndt at tilbyde undervisning i e-sport. 

Læs også: De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere