Artikel top billede

F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

F.C. København og Nordisk film har samlet et hold af verdens bedste Counter Strike-spillere i en ny e-sportsorganisation, og ambitionerne er høje

Tegningen af den hvide løve kendes bedst på fodboldtrøjerne hos F.C. Københavns fodboldspillere, men inden længe vil løven også pryde brystet på nogle af verdens bedste spillere af computerspillet Counter Strike.

F.C København og Nordisk Film har indgået et samarbejde om at skabe e-sportsorganisationen North. Målet er at blive en af Europas største multigaming-organisationer.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelse.

"Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et," siger administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt, ifølge pressemeddelelsen. 

I første omgang har F.C København og Nordisk Film præsenteret et hold bestående af nogle af verdens bedste spillere i Counter Strike.

Counter Strike er et af de mest populære esports-spil, en "sportsgren" der anslås at have en global omsætning på 3,5 millarder kroner.

Læs også: Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Træning i Parken

E-sport er allerede i dag en stor seersport via streamingtjenester som YouTube og Twitch, og Danmark har allerede flere verdensstjerner inden for computerspil på konkurrenceniveau.

Blandt andet har League of Legends-spilleren Søren "Bjergsen" Bjerg over dobbelt så mange følgere på sociale medier som Niklas Bendtner. Verdensmesteren i fodboldspillet FIFA er også dansker. 

Den nye North-organisation får træningslokaler i Telia Parken, og den nye sportsdirektør bliver Jacob "Maelk" Toft-Andersen, tidligere e-sportsspiller, der også har været esportsdirektør i den tyske foboldklub Schalke 04's esportsafdeling.

I første omgang sigter den nye e-sportsorganisation efter det internationale marked, men på sigt vil der også komme store turneringer til Danmark.

"Vi vil fra 2018 forsøge at få en af de helt store Counter Strike-turneringer til Parken. Ambitionen er så at fylde Parken med 40.000-50.000 tilskuere hen over en weekend," siger Anders Hørsholt. 

E-sport er i dag en voksende foreningsport i Danmark, hvor over 40 foreninger og private klubber landet over øver sig i at blive professionelle computerspillere. Herunder er flere skoler begyndt at tilbyde undervisning i e-sport. 

Læs også: De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.