Artikel top billede

F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

F.C. København og Nordisk film har samlet et hold af verdens bedste Counter Strike-spillere i en ny e-sportsorganisation, og ambitionerne er høje

Tegningen af den hvide løve kendes bedst på fodboldtrøjerne hos F.C. Københavns fodboldspillere, men inden længe vil løven også pryde brystet på nogle af verdens bedste spillere af computerspillet Counter Strike.

F.C København og Nordisk Film har indgået et samarbejde om at skabe e-sportsorganisationen North. Målet er at blive en af Europas største multigaming-organisationer.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelse.

"Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et," siger administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt, ifølge pressemeddelelsen. 

I første omgang har F.C København og Nordisk Film præsenteret et hold bestående af nogle af verdens bedste spillere i Counter Strike.

Counter Strike er et af de mest populære esports-spil, en "sportsgren" der anslås at have en global omsætning på 3,5 millarder kroner.

Læs også: Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Træning i Parken

E-sport er allerede i dag en stor seersport via streamingtjenester som YouTube og Twitch, og Danmark har allerede flere verdensstjerner inden for computerspil på konkurrenceniveau.

Blandt andet har League of Legends-spilleren Søren "Bjergsen" Bjerg over dobbelt så mange følgere på sociale medier som Niklas Bendtner. Verdensmesteren i fodboldspillet FIFA er også dansker. 

Den nye North-organisation får træningslokaler i Telia Parken, og den nye sportsdirektør bliver Jacob "Maelk" Toft-Andersen, tidligere e-sportsspiller, der også har været esportsdirektør i den tyske foboldklub Schalke 04's esportsafdeling.

I første omgang sigter den nye e-sportsorganisation efter det internationale marked, men på sigt vil der også komme store turneringer til Danmark.

"Vi vil fra 2018 forsøge at få en af de helt store Counter Strike-turneringer til Parken. Ambitionen er så at fylde Parken med 40.000-50.000 tilskuere hen over en weekend," siger Anders Hørsholt. 

E-sport er i dag en voksende foreningsport i Danmark, hvor over 40 foreninger og private klubber landet over øver sig i at blive professionelle computerspillere. Herunder er flere skoler begyndt at tilbyde undervisning i e-sport. 

Læs også: De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa