Artikel top billede

F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

F.C. København og Nordisk film har samlet et hold af verdens bedste Counter Strike-spillere i en ny e-sportsorganisation, og ambitionerne er høje

Tegningen af den hvide løve kendes bedst på fodboldtrøjerne hos F.C. Københavns fodboldspillere, men inden længe vil løven også pryde brystet på nogle af verdens bedste spillere af computerspillet Counter Strike.

F.C København og Nordisk Film har indgået et samarbejde om at skabe e-sportsorganisationen North. Målet er at blive en af Europas største multigaming-organisationer.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelse.

"Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et," siger administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt, ifølge pressemeddelelsen. 

I første omgang har F.C København og Nordisk Film præsenteret et hold bestående af nogle af verdens bedste spillere i Counter Strike.

Counter Strike er et af de mest populære esports-spil, en "sportsgren" der anslås at have en global omsætning på 3,5 millarder kroner.

Læs også: Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Træning i Parken

E-sport er allerede i dag en stor seersport via streamingtjenester som YouTube og Twitch, og Danmark har allerede flere verdensstjerner inden for computerspil på konkurrenceniveau.

Blandt andet har League of Legends-spilleren Søren "Bjergsen" Bjerg over dobbelt så mange følgere på sociale medier som Niklas Bendtner. Verdensmesteren i fodboldspillet FIFA er også dansker. 

Den nye North-organisation får træningslokaler i Telia Parken, og den nye sportsdirektør bliver Jacob "Maelk" Toft-Andersen, tidligere e-sportsspiller, der også har været esportsdirektør i den tyske foboldklub Schalke 04's esportsafdeling.

I første omgang sigter den nye e-sportsorganisation efter det internationale marked, men på sigt vil der også komme store turneringer til Danmark.

"Vi vil fra 2018 forsøge at få en af de helt store Counter Strike-turneringer til Parken. Ambitionen er så at fylde Parken med 40.000-50.000 tilskuere hen over en weekend," siger Anders Hørsholt. 

E-sport er i dag en voksende foreningsport i Danmark, hvor over 40 foreninger og private klubber landet over øver sig i at blive professionelle computerspillere. Herunder er flere skoler begyndt at tilbyde undervisning i e-sport. 

Læs også: De Bedste eSportsspil i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere