Artikel top billede

Intel lancerer nye versioner af sin populære NUC-minicomputer med vild hardware

Intel har på CES-messen lanceret fem nye modeller af selskabets populære mini-computer, NUC, med en helt særlig type harddisk.

Intel har lanceret fem nye versioner af sin populære mini-computer NUC ved årets CES-messe i Las Vegas.

Intels NUC er kompakte mini-computere med tætpakket hardware, der let kan bæres i en hånd, og som for de fleste brugere kan erstatte tunge desktop-computere.

I alt har Intel annonceret fem nye NUC-enheder: To "små" NUC-enheder med Core i3 og i5 og tre "høje" enheder med core i3, i5 og i7 - alle Intels nyeste syvendegeneration Core i-processorer, Kaby Lake.

De "høje" NUC-enheder er en smule større og kraftigere end de små enheder.

Nogle af de nye NUC-enheder får blandt andet Thunderbolt 3-porte, Iris Pro-GPU, HDMI 2.0 til 4K, DDR4-support og er klar til Intels Optane-storage.

i3-modellerne bliver sat til salg i løbet af januar, og de mere kraftfulde i5 og i7-modeller sættes til salg i løbet af det første kvartal 2017 og er som andre NUC-enheder "Barebone"-enheder, hvor du selv skal tilkøbe RAM, lagerplads og styresystem.

Klar til ny lagringsteknologi

Brugsscenarierne for de små enheder er home entertainment-enheder til fjernsynet, videoredigering, let gaming eller som lille kontor-computer.

For eksempel valgte den daværende it-chef i Sermersooq kommune i Grønland at erstatte sine gamle stationære computere med små NUC-enheder - mest af alt fordi de er lette at fragte til de små bygder i den store kommune.

Læs mere her: 200 NUC i Nuuk: Derfor skifter it-chef klassiske desktop-pc'er ud med mini-computere

De nye NUC-enheder blev annonceret sammen med nye desktop-versioner af Intels Kaby Lake-processorer, der er 5-15 procent hurtigere end den forrige generation, Skylake.

Mere unikt er det dog, at de "høje" NUC-enheder understøtter Intels Optane-teknologi. Optane er en ny type SSD, der kan erstatte både traditionelle SSD'er og DRAM i computeren. En teknologi med et gigantisk potentiale.  

Du kan læse mere om Optane her: Intel på vej med superhurtig SSD-teknologi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere