Artikel top billede

Intel på vej med superhurtig SSD-teknologi - kan ventes i MacBook-computere

Intel barsler med lynhurtig SSD-teknologi, som inden længe kan finde vej til de første Mac-computere.

Intel er på vej med en ny lynhurtig SSD-teknologi, som blandt andet bliver bygget til at kunne passe ind i kommende MacBook-computere.

Selskabet kalder teknologien for Optane, der er baseret på Intel og Microns ny 3D Xpoint-teknologi, som er kombatibel med den hurtige storage-protokol NVMe, der anvendes til storage i en række MacBook-computere fra Apple.

Der findes også Windows-computere med NVMe, men langt de fleste Windows-pc'er anvender det ældre og meget langsommere SATA til storage.

Ifølge Intel og Micron kan data på 3D Xpoint lagres 10 gange tættere og 1.000 gange hurtigere end i almindelig flash-hukommelse (DRAM).

Apple har tidligere været fokuseret på at være blandt de første computer-producenter til at optage de nyeste laptop-teknologier - eksempelvis Thunderbolt samt forskellige af Intels nyeste processor-teknologier.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vil Intel først og fremmest satse på at indbygge Optane-teknologierne i SSD'er og derfra gå videre til desktop-computere og mobile produkter.

Ligeledes ventes Intel at lancere Optane-basaerede DIMM-systemer, der kan kobles direkte ind i memory-porte på computere. DIMM står for Dual Inline Memory Module.

I første omgang bliver Optane-produkterne baseret på Intels egen Skylake-arkitektur.

Dog vil kommende DIMM-produkter også blive kompatible med DDR3 og DDR4, som anvendes i de fleste pc'er i dag.

Du kan læse mere om Optane her: Intel på vej med fem gange hurtigere SSD-drev - vil være klar allerede i 2016

Intel fortalte første gang om Optane på IDF-udviklerkonferencen i august 2015 i San Francisco hvor Computerworld var med:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere