Artikel top billede

Apple på vej med ny stor satsning: Vil gå Netflix i bedene og lave egne film og tv

Ny Apple-satsning skal blive et stort nyt forretningsområde, der skal kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple går med planer om at følge i Netflix' fodspor og producere sine egne tv-serier og tv-show.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal er det Apples ambition, at den nye satsning skal udgøre et signifikant nyt forretningsområde, der vil gøre Apple til en større spiller i Hollywood og kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple sigter angiveligt efter at skabe tv-serier af samme kvalitet som HBO's tv-serie Westworld eller Netflix' sommer-hit Stranger Things.

Læs også: HBO's Westworld er langt mere uhyggelig, end Terminator nogensinde har været

Wall Street Journal oplyser dog, at Apple i første omgang næppe agter at investere så stor et milliard-beløb i satsningen, at det vil gøre virksomheden til en direkte konkurrent til Netflix og Amazons Prime-tjenester.

I stedet er det planen at serierne løbende skal lanceres via musikstreamingtjenesten Apple Music, og målet er derfor i højere grad, at stjæle brugere fra Spotify.

I dag har Apple Music 20 millioner abonnenter, mens Spotify har i omegnen af 40 millioner betalende brugere.

Overvejede køb af tv-selskab

Det er velkendt, at Apple længe har haft ambitioner på tv-området.

Eksempelvis er Apple allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere". En tv-serier der har filmstjerner som Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Samtidig skrev Wall Street Journal sidste år, at Apple var et af de selskaber, der udviste interesse for at opkøbe det store amerikanske tv-selskab Time Warner, der dog endte med at blive solgt til teleselskabet AT&T for svimlende 580 milliarder kroner. 

Et opkøb af Time Warner havde givet Apples adgang til en mængde indhold af meget høj kvalitet. Her i blandt indhold fra den populære tv-serie-producent HBO, der er ejet af Time Warner.

Læs også:
Hvor skal Apples næste store hit komme fra? Her er alle de revolutionerende teknologier, som Apple arbejder med

Test af Amazon Prime: Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere