Artikel top billede

Apple på vej med ny stor satsning: Vil gå Netflix i bedene og lave egne film og tv

Ny Apple-satsning skal blive et stort nyt forretningsområde, der skal kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple går med planer om at følge i Netflix' fodspor og producere sine egne tv-serier og tv-show.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal er det Apples ambition, at den nye satsning skal udgøre et signifikant nyt forretningsområde, der vil gøre Apple til en større spiller i Hollywood og kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple sigter angiveligt efter at skabe tv-serier af samme kvalitet som HBO's tv-serie Westworld eller Netflix' sommer-hit Stranger Things.

Læs også: HBO's Westworld er langt mere uhyggelig, end Terminator nogensinde har været

Wall Street Journal oplyser dog, at Apple i første omgang næppe agter at investere så stor et milliard-beløb i satsningen, at det vil gøre virksomheden til en direkte konkurrent til Netflix og Amazons Prime-tjenester.

I stedet er det planen at serierne løbende skal lanceres via musikstreamingtjenesten Apple Music, og målet er derfor i højere grad, at stjæle brugere fra Spotify.

I dag har Apple Music 20 millioner abonnenter, mens Spotify har i omegnen af 40 millioner betalende brugere.

Overvejede køb af tv-selskab

Det er velkendt, at Apple længe har haft ambitioner på tv-området.

Eksempelvis er Apple allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere". En tv-serier der har filmstjerner som Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Samtidig skrev Wall Street Journal sidste år, at Apple var et af de selskaber, der udviste interesse for at opkøbe det store amerikanske tv-selskab Time Warner, der dog endte med at blive solgt til teleselskabet AT&T for svimlende 580 milliarder kroner. 

Et opkøb af Time Warner havde givet Apples adgang til en mængde indhold af meget høj kvalitet. Her i blandt indhold fra den populære tv-serie-producent HBO, der er ejet af Time Warner.

Læs også:
Hvor skal Apples næste store hit komme fra? Her er alle de revolutionerende teknologier, som Apple arbejder med

Test af Amazon Prime: Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere