Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Apple på vej med ny stor satsning: Vil gå Netflix i bedene og lave egne film og tv

Ny Apple-satsning skal blive et stort nyt forretningsområde, der skal kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple går med planer om at følge i Netflix' fodspor og producere sine egne tv-serier og tv-show.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal er det Apples ambition, at den nye satsning skal udgøre et signifikant nyt forretningsområde, der vil gøre Apple til en større spiller i Hollywood og kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple sigter angiveligt efter at skabe tv-serier af samme kvalitet som HBO's tv-serie Westworld eller Netflix' sommer-hit Stranger Things.

Læs også: HBO's Westworld er langt mere uhyggelig, end Terminator nogensinde har været

Wall Street Journal oplyser dog, at Apple i første omgang næppe agter at investere så stor et milliard-beløb i satsningen, at det vil gøre virksomheden til en direkte konkurrent til Netflix og Amazons Prime-tjenester.

I stedet er det planen at serierne løbende skal lanceres via musikstreamingtjenesten Apple Music, og målet er derfor i højere grad, at stjæle brugere fra Spotify.

I dag har Apple Music 20 millioner abonnenter, mens Spotify har i omegnen af 40 millioner betalende brugere.

Overvejede køb af tv-selskab

Det er velkendt, at Apple længe har haft ambitioner på tv-området.

Eksempelvis er Apple allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere". En tv-serier der har filmstjerner som Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Samtidig skrev Wall Street Journal sidste år, at Apple var et af de selskaber, der udviste interesse for at opkøbe det store amerikanske tv-selskab Time Warner, der dog endte med at blive solgt til teleselskabet AT&T for svimlende 580 milliarder kroner. 

Et opkøb af Time Warner havde givet Apples adgang til en mængde indhold af meget høj kvalitet. Her i blandt indhold fra den populære tv-serie-producent HBO, der er ejet af Time Warner.

Læs også:
Hvor skal Apples næste store hit komme fra? Her er alle de revolutionerende teknologier, som Apple arbejder med

Test af Amazon Prime: Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital