Artikel top billede

Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon

Teamet bag Opera-browseren lancerer en helt ny browser, der skal tiltale fremtidens webbrugere med flere helt nye funktioner.

Opera-browseren har altid haft en særlig status hos tech-folket, men samtidig har Opera aldrig rigtig formået at få det helt store gennembrud hos den almindelige webbruger.

Nu forsøger den hårdt pressede browser-producent sig med en ny løsning, Opera Neon, der ifølge selskabet er et bud på fremtidens browser.

"Nu kan du prøve Opera Neon - en koncept-browser, der giver dig et glimt af fremtiden for desktop-browsere," skriver Opera i et blogindlæg.

Det er meget tydeligt at se ud fra præsentationen af Opera Neon, at det er de yngre webbrugere, der er i fokus med den nye browser.

"Hos Opera har vi bygget browsere i mere end 20 år. Vi er i høj grad klar over, at nogle dele af de webbrowsere, vi kender i dag, ikke er andet end en hyldest til det forrige årtusinde - en tid, hvor internettet først og fremmest bestod af dokumenter og sider," skriver Opera.

"Men internettet ændrer sig hastigt, og det samme gør folks forventninger til, hvordan apps og websider børe fungere."

I hård kamp med tidligere Opera-direktør

Opera er dog langt fra den eneste browser-producent, der forsøger at slå sig op på at have ‘fremtidens browser'.

I de senere år har Microsoft blandt andet lanceret Edge-browseren, og Jon von Tetzchner, der i sin tid var stifter af og direktør i Opera, før han forlod selskabet i 2011, har startet et nyt browser-projekt: Vivaldi.

Læs mere om det her: Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Opera fremhæver i blogindlægget flere af de særlige kendetegn ved Opera Neon.

"Ligesom Opera-browseren, er Opera Neon bygget oven på Blink-motoren, men modsat andre browsere er Opera Neon blevet bygget helt fra bunden for at kunne gave dig seje effekter og animationer uden at sænke farten på din oplevelse."

Blandt andet giver Neon mulighed for, at brugerne i langt højere grad kan interagere med webindhold og eksempelvis flytte elementer på en webside efter egne ønsker.

Der er også en sidebar til afspilning af videoer og billedgallerier, en download-manager og en - ifølge Opera - særlig brugervenlig håndtering af mange browservinduer.

Du kan se præsentationen af Opera Neon her:

Det bliver dog op ad bakke for Opera med den nye Neon-browser.

Hvis man udelukkende ser på desktop-browserne, så er Chrome i dag den suverænt mest anvendte browser med en global markedsandel på næsten 63 procent ifølge Statcounter.

Firefox har på andenpladsen godt 15 procent, mens IE har lige knap 10 procent.

Herefter kommer Safari og Edge - mens Opera altså slet ikke er at finde i top-fem.

Læs også:

Browser-krigen: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Bekymring over 'autoudfyld' i browsere: Leverer information om dig i skjulte felter

Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.