Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon

Teamet bag Opera-browseren lancerer en helt ny browser, der skal tiltale fremtidens webbrugere med flere helt nye funktioner.

Opera-browseren har altid haft en særlig status hos tech-folket, men samtidig har Opera aldrig rigtig formået at få det helt store gennembrud hos den almindelige webbruger.

Nu forsøger den hårdt pressede browser-producent sig med en ny løsning, Opera Neon, der ifølge selskabet er et bud på fremtidens browser.

"Nu kan du prøve Opera Neon - en koncept-browser, der giver dig et glimt af fremtiden for desktop-browsere," skriver Opera i et blogindlæg.

Det er meget tydeligt at se ud fra præsentationen af Opera Neon, at det er de yngre webbrugere, der er i fokus med den nye browser.

"Hos Opera har vi bygget browsere i mere end 20 år. Vi er i høj grad klar over, at nogle dele af de webbrowsere, vi kender i dag, ikke er andet end en hyldest til det forrige årtusinde - en tid, hvor internettet først og fremmest bestod af dokumenter og sider," skriver Opera.

"Men internettet ændrer sig hastigt, og det samme gør folks forventninger til, hvordan apps og websider børe fungere."

I hård kamp med tidligere Opera-direktør
Opera er dog langt fra den eneste browser-producent, der forsøger at slå sig op på at have ‘fremtidens browser'.

I de senere år har Microsoft blandt andet lanceret Edge-browseren, og Jon von Tetzchner, der i sin tid var stifter af og direktør i Opera, før han forlod selskabet i 2011, har startet et nyt browser-projekt: Vivaldi.

Læs mere om det her: Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Opera fremhæver i blogindlægget flere af de særlige kendetegn ved Opera Neon.

"Ligesom Opera-browseren, er Opera Neon bygget oven på Blink-motoren, men modsat andre browsere er Opera Neon blevet bygget helt fra bunden for at kunne gave dig seje effekter og animationer uden at sænke farten på din oplevelse."

Blandt andet giver Neon mulighed for, at brugerne i langt højere grad kan interagere med webindhold og eksempelvis flytte elementer på en webside efter egne ønsker.

Der er også en sidebar til afspilning af videoer og billedgallerier, en download-manager og en - ifølge Opera - særlig brugervenlig håndtering af mange browservinduer.

Du kan se præsentationen af Opera Neon her: Det bliver dog op ad bakke for Opera med den nye Neon-browser.

Hvis man udelukkende ser på desktop-browserne, så er Chrome i dag den suverænt mest anvendte browser med en global markedsandel på næsten 63 procent ifølge Statcounter.

Firefox har på andenpladsen godt 15 procent, mens IE har lige knap 10 procent.

Herefter kommer Safari og Edge - mens Opera altså slet ikke er at finde i top-fem.

Læs også:

Browser-krigen: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Bekymring over 'autoudfyld' i browsere: Leverer information om dig i skjulte felter

Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og SafariYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.