Artikel top billede

Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10

Microsoft reducerer mængden af indsamlede brugerdata i Windows 10. Netop indsamlingen af brugerdata har været en af de største kontroverser, når det gælder Windows 10.

Microsoft lover at skrue drastisk ned for mængden af data indsamlet i den kommende Creator opdatering af Windows 10, hvis du har sat afsendelsen af diagnosticeringsdata til "basis."

Det fortæller Microsofts chef for Windows-divisionen Terry Myerson i et blogindlæg.

Indsamlingen af data - og uvisheden om specifikt hvilke data - har været en af de mest omdiskuterede emner ved Windows 10.

"Vi mindsker mængden af indsamlet data på basis-niveau i i den kommende Creator-opdatering," skriver Terry Myerson, men vælger ikke at fortælle, hvilke brugerdata der stadig sendes til Microsoft.

Som en del af videreudviklingen af styresystemet og Microsofts "Windows-as-a-service"-mindset, har Windows 10 indsamlet brugerdata, og det var umuligt ikke at tilbagesende data til Microsofts servere.

"Data er uundværlig"

Windows 10 har fire niveauer af diagnosticerings-data, som brugeren aktivt kan vælge imellem, hvoraf kun tre af dem kan vælges af alle brugere: Basis, Udvidet og Fuld. Den sidste, Security, er tilknyttet Windows 10 Enterprise eller Education-versionerne.

Det vil blive forenklet i den kommende Creator-opdatering til Basis og Fuld-niveauer.

Microsoft beskriver i dag "basis"-niveauet af dataindsamling som værende uundværlig for driften af Windows 10. Blandt andet sender Windows 10 (på basis-niveau) data omkring hvilke apps, du har tændt og hvor længe. 

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering

"Basis-niveauet hjælper med at holde apps og Windows opdaterede og sikre og til at fungere ordentligt ved at lade Windows kende din enhedsdata, hvad der er installeret og om Windows fungerer optimalt," skriver Microsoft selv om den nuværende insamling af data på basis-niveauet i dag.

Ændringen af dataindsamlingen sker i den kommende Creator-opdatering, der forventes at udkomme i løbet af Marts/april.

Du kan i dag ændre dataindsamlingen på din computer ved at gå ind i Indstillinger > Privatindstillinger > Feedback og Diagnosticering.

Læs også: Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere