Artikel top billede

Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10

Microsoft reducerer mængden af indsamlede brugerdata i Windows 10. Netop indsamlingen af brugerdata har været en af de største kontroverser, når det gælder Windows 10.

Microsoft lover at skrue drastisk ned for mængden af data indsamlet i den kommende Creator opdatering af Windows 10, hvis du har sat afsendelsen af diagnosticeringsdata til "basis."

Det fortæller Microsofts chef for Windows-divisionen Terry Myerson i et blogindlæg.

Indsamlingen af data - og uvisheden om specifikt hvilke data - har været en af de mest omdiskuterede emner ved Windows 10.

"Vi mindsker mængden af indsamlet data på basis-niveau i i den kommende Creator-opdatering," skriver Terry Myerson, men vælger ikke at fortælle, hvilke brugerdata der stadig sendes til Microsoft.

Som en del af videreudviklingen af styresystemet og Microsofts "Windows-as-a-service"-mindset, har Windows 10 indsamlet brugerdata, og det var umuligt ikke at tilbagesende data til Microsofts servere.

"Data er uundværlig"

Windows 10 har fire niveauer af diagnosticerings-data, som brugeren aktivt kan vælge imellem, hvoraf kun tre af dem kan vælges af alle brugere: Basis, Udvidet og Fuld. Den sidste, Security, er tilknyttet Windows 10 Enterprise eller Education-versionerne.

Det vil blive forenklet i den kommende Creator-opdatering til Basis og Fuld-niveauer.

Microsoft beskriver i dag "basis"-niveauet af dataindsamling som værende uundværlig for driften af Windows 10. Blandt andet sender Windows 10 (på basis-niveau) data omkring hvilke apps, du har tændt og hvor længe. 

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering

"Basis-niveauet hjælper med at holde apps og Windows opdaterede og sikre og til at fungere ordentligt ved at lade Windows kende din enhedsdata, hvad der er installeret og om Windows fungerer optimalt," skriver Microsoft selv om den nuværende insamling af data på basis-niveauet i dag.

Ændringen af dataindsamlingen sker i den kommende Creator-opdatering, der forventes at udkomme i løbet af Marts/april.

Du kan i dag ændre dataindsamlingen på din computer ved at gå ind i Indstillinger > Privatindstillinger > Feedback og Diagnosticering.

Læs også: Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere