Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10

Microsoft reducerer mængden af indsamlede brugerdata i Windows 10. Netop indsamlingen af brugerdata har været en af de største kontroverser, når det gælder Windows 10.

Microsoft lover at skrue drastisk ned for mængden af data indsamlet i den kommende Creator opdatering af Windows 10, hvis du har sat afsendelsen af diagnosticeringsdata til "basis."

Det fortæller Microsofts chef for Windows-divisionen Terry Myerson i et blogindlæg.

Indsamlingen af data - og uvisheden om specifikt hvilke data - har været en af de mest omdiskuterede emner ved Windows 10.

"Vi mindsker mængden af indsamlet data på basis-niveau i i den kommende Creator-opdatering," skriver Terry Myerson, men vælger ikke at fortælle, hvilke brugerdata der stadig sendes til Microsoft.

Som en del af videreudviklingen af styresystemet og Microsofts "Windows-as-a-service"-mindset, har Windows 10 indsamlet brugerdata, og det var umuligt ikke at tilbagesende data til Microsofts servere.

"Data er uundværlig"
Windows 10 har fire niveauer af diagnosticerings-data, som brugeren aktivt kan vælge imellem, hvoraf kun tre af dem kan vælges af alle brugere: Basis, Udvidet og Fuld. Den sidste, Security, er tilknyttet Windows 10 Enterprise eller Education-versionerne.

Det vil blive forenklet i den kommende Creator-opdatering til Basis og Fuld-niveauer.

Microsoft beskriver i dag "basis"-niveauet af dataindsamling som værende uundværlig for driften af Windows 10. Blandt andet sender Windows 10 (på basis-niveau) data omkring hvilke apps, du har tændt og hvor længe. 

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering

"Basis-niveauet hjælper med at holde apps og Windows opdaterede og sikre og til at fungere ordentligt ved at lade Windows kende din enhedsdata, hvad der er installeret og om Windows fungerer optimalt," skriver Microsoft selv om den nuværende insamling af data på basis-niveauet i dag.

Ændringen af dataindsamlingen sker i den kommende Creator-opdatering, der forventes at udkomme i løbet af Marts/april.

Du kan i dag ændre dataindsamlingen på din computer ved at gå ind i Indstillinger > Privatindstillinger > Feedback og Diagnosticering.

Læs også: Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.