Artikel top billede

Dansk it-rigmand bag Dating.dk køber mangeårige partnere ud for formue: Overtager hele selskabet sammen med sin far

Den danske rigmand Morten Wagner køber sammen med sin far begge sine mangeårige partnere og medstiftere ud af Freeway-koncernen, der står bag blandt andet dating.dk, arto.dk og trendsales.dk.

Den danske internet-rigmand Morten Wagner køber sine mangeårige samarbejdspartnere ud af Freeway-koncernen.

Koncernen står blandt andet bag Dating.dk og lejebolig.dk, ligesom selskabet har eller har haft ejerskab i en række af de store online-successer herhjemme - blandt andet justeat og trendsales.

I en længere Facebook-opdatering - postet fra Andalusien i Spanien - skriver Morten Wagner, at han efter '18,5 års partnerskab har købt vore kære partnere Peter Sønderby og Henrik Back' ud af selskabet.

"Hvad der startede på Henrik Backs loftrum for næsten 19 år siden, hvor vi sad tre drenge og snakkede om piger og det nye internet (i 1998) skulle senere vise, sig at blive til en rejse med startuphjælp og ejerskaber i nogle af Danmarks største onlinesuccesser," skriver Morten Wagner.

Senere kom Morten Wagners far - der også hedder Morten Wagner - med ind i ejerkredsen.

Handlen betyder, at Morten Wagner junior og Morten Wagner senior nu bliver enejere af koncernen, der gennem årene har været en særdeles lukrativ forretning.

"Det er jo lidt specielt, når koncernen har været vores liv i så mange år, siden vi var helt unge. Men alting har sin tid, og således startede vi lange, men ganske fordragelige, forhandlinger tidligt sidste mandag og torsdag aften blev der sat underskrifter på en aftale, med en pris på et trecifret millionbeløb, som Peter og Henrik tager med sig videre og efterlader deres ejerprocenter til os," skriver Morten Wagner.

Ifølge opdateringen skyldes beslutningen, at Peter Sønderby og Henrik Back ønsker at fokusere på deres egne projekter.

Således skriver Morten Wagner, at Henrik Back i dag driver et stutteri, mens Peter Sønderby arbejder med luxplus.dk.

Morten Wagner siger hertil til avisen Børsen, at de medejere har ønsket at trække penge ud af Freeway-koncernen til disse nye projekter, mens Morten Wagner og hans far fortsat ønsker at udvikle Freeway-forretningen.

Morten Wagner skriver, at Peter Sønderby samtidig med handlen har valgt at investere yderligere i dating.dk, som han kommer til at drive fremover.

Læs også: Sådan får vi flere succesrige danske it-iværksættere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere