Artikel top billede

Dansk it-rigmand bag Dating.dk køber mangeårige partnere ud for formue: Overtager hele selskabet sammen med sin far

Den danske rigmand Morten Wagner køber sammen med sin far begge sine mangeårige partnere og medstiftere ud af Freeway-koncernen, der står bag blandt andet dating.dk, arto.dk og trendsales.dk.

Den danske internet-rigmand Morten Wagner køber sine mangeårige samarbejdspartnere ud af Freeway-koncernen.

Koncernen står blandt andet bag Dating.dk og lejebolig.dk, ligesom selskabet har eller har haft ejerskab i en række af de store online-successer herhjemme - blandt andet justeat og trendsales.

I en længere Facebook-opdatering - postet fra Andalusien i Spanien - skriver Morten Wagner, at han efter '18,5 års partnerskab har købt vore kære partnere Peter Sønderby og Henrik Back' ud af selskabet.

"Hvad der startede på Henrik Backs loftrum for næsten 19 år siden, hvor vi sad tre drenge og snakkede om piger og det nye internet (i 1998) skulle senere vise, sig at blive til en rejse med startuphjælp og ejerskaber i nogle af Danmarks største onlinesuccesser," skriver Morten Wagner.

Senere kom Morten Wagners far - der også hedder Morten Wagner - med ind i ejerkredsen.

Handlen betyder, at Morten Wagner junior og Morten Wagner senior nu bliver enejere af koncernen, der gennem årene har været en særdeles lukrativ forretning.

"Det er jo lidt specielt, når koncernen har været vores liv i så mange år, siden vi var helt unge. Men alting har sin tid, og således startede vi lange, men ganske fordragelige, forhandlinger tidligt sidste mandag og torsdag aften blev der sat underskrifter på en aftale, med en pris på et trecifret millionbeløb, som Peter og Henrik tager med sig videre og efterlader deres ejerprocenter til os," skriver Morten Wagner.

Ifølge opdateringen skyldes beslutningen, at Peter Sønderby og Henrik Back ønsker at fokusere på deres egne projekter.

Således skriver Morten Wagner, at Henrik Back i dag driver et stutteri, mens Peter Sønderby arbejder med luxplus.dk.

Morten Wagner siger hertil til avisen Børsen, at de medejere har ønsket at trække penge ud af Freeway-koncernen til disse nye projekter, mens Morten Wagner og hans far fortsat ønsker at udvikle Freeway-forretningen.

Morten Wagner skriver, at Peter Sønderby samtidig med handlen har valgt at investere yderligere i dating.dk, som han kommer til at drive fremover.

Læs også: Sådan får vi flere succesrige danske it-iværksættere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere