Artikel top billede

Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er forældet og lever ikke op til de sikkerheds-niveau, som en normal it-afdeling bør have, lyder det fra Microsoft-chef.

14. januar 2020 stopper al udvidet support af Windows 7, og dermed også udgivelsen af sikkerhedsopdateringer.

Det har fået den tyske Microsoft-chef Markus Nitschke til i et blogindlæg (på tysk), at bedyre, at Windows 7 er et håbløst forældet system, "der ikke længere lever op til kravene fra moderne teknologi eller de høje sikkerhedskrav fra it-afdelingen."

Det gør Windows 10 derimod, fortæller Microsoft-chefen.

"Med Windows 10 tilbyder vi vores kunder det højeste niveau af sikkerhed og nyskabende funktionalitet," skriver han.

Kommentaren om nedtællingen og det dårlige it-sikkerhedsniveau i Windows 7's kommer med bitter erindring om slutspurten frem mod den dag, hvor Microsoft afsluttede supporten af Windows XP for to år siden.

Dengang blev det op til afslutningen på XP-supporten estimeret, at 20 procent af verdens computere stadig kørte Windows XP, hvilket var et kæmpe sikkerhedsproblem.

Det skyldes ikke mindst, at de fleste XP-brugere var bedøvende ligeglade med de mange dommedagsprofetier fra Microsoft om manglende sikkerheds-foranstaltninger i systemet.

Det kan du læse mere om her: It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade

Stadig det mest populære system

Windows 7 er stadig den mest populære version af Windows, selv om Microsoft i et år forærede Windows 10 væk til eksisterende Windows 7 og 8.1-brugere med en Home- eller Pro-version.

Windows 7er i dag det mest benyttede styresystem i virksomheder, da de fleste it-afdelinger gik langt udenom Windows 8's firkantede berøringsvenlige brugerflade, der ikke gav mening på en kontorplads med mus og tastatur.

Microsoft har dog gjort sit for at presse både forbrugere og virksomheder væk fra Windows 7.

Hverken Windows 7 eller 8 understøtter de nyeste Skylake-processorer fra Intel efter juli 2018, og Microsoft har også stoppet for udgivelsen af enkelte patches i Windows 7 til virksomheder, og udsender i stedet kun akkumulerede samlinger af sikkerheds-patches.

Læs også: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Benytter I stadig Windows 7 på jeres arbejdsplads, og hvad er planerne om at migrere til Windows 10?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere