Artikel top billede

Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er forældet og lever ikke op til de sikkerheds-niveau, som en normal it-afdeling bør have, lyder det fra Microsoft-chef.

14. januar 2020 stopper al udvidet support af Windows 7, og dermed også udgivelsen af sikkerhedsopdateringer.

Det har fået den tyske Microsoft-chef Markus Nitschke til i et blogindlæg (på tysk), at bedyre, at Windows 7 er et håbløst forældet system, "der ikke længere lever op til kravene fra moderne teknologi eller de høje sikkerhedskrav fra it-afdelingen."

Det gør Windows 10 derimod, fortæller Microsoft-chefen.

"Med Windows 10 tilbyder vi vores kunder det højeste niveau af sikkerhed og nyskabende funktionalitet," skriver han.

Kommentaren om nedtællingen og det dårlige it-sikkerhedsniveau i Windows 7's kommer med bitter erindring om slutspurten frem mod den dag, hvor Microsoft afsluttede supporten af Windows XP for to år siden.

Dengang blev det op til afslutningen på XP-supporten estimeret, at 20 procent af verdens computere stadig kørte Windows XP, hvilket var et kæmpe sikkerhedsproblem.

Det skyldes ikke mindst, at de fleste XP-brugere var bedøvende ligeglade med de mange dommedagsprofetier fra Microsoft om manglende sikkerheds-foranstaltninger i systemet.

Det kan du læse mere om her: It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade

Stadig det mest populære system

Windows 7 er stadig den mest populære version af Windows, selv om Microsoft i et år forærede Windows 10 væk til eksisterende Windows 7 og 8.1-brugere med en Home- eller Pro-version.

Windows 7er i dag det mest benyttede styresystem i virksomheder, da de fleste it-afdelinger gik langt udenom Windows 8's firkantede berøringsvenlige brugerflade, der ikke gav mening på en kontorplads med mus og tastatur.

Microsoft har dog gjort sit for at presse både forbrugere og virksomheder væk fra Windows 7.

Hverken Windows 7 eller 8 understøtter de nyeste Skylake-processorer fra Intel efter juli 2018, og Microsoft har også stoppet for udgivelsen af enkelte patches i Windows 7 til virksomheder, og udsender i stedet kun akkumulerede samlinger af sikkerheds-patches.

Læs også: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Benytter I stadig Windows 7 på jeres arbejdsplads, og hvad er planerne om at migrere til Windows 10?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere