Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er forældet og lever ikke op til de sikkerheds-niveau, som en normal it-afdeling bør have, lyder det fra Microsoft-chef.

14. januar 2020 stopper al udvidet support af Windows 7, og dermed også udgivelsen af sikkerhedsopdateringer.

Det har fået den tyske Microsoft-chef Markus Nitschke til i et blogindlæg (på tysk), at bedyre, at Windows 7 er et håbløst forældet system, "der ikke længere lever op til kravene fra moderne teknologi eller de høje sikkerhedskrav fra it-afdelingen."

Det gør Windows 10 derimod, fortæller Microsoft-chefen.

"Med Windows 10 tilbyder vi vores kunder det højeste niveau af sikkerhed og nyskabende funktionalitet," skriver han.

Kommentaren om nedtællingen og det dårlige it-sikkerhedsniveau i Windows 7's kommer med bitter erindring om slutspurten frem mod den dag, hvor Microsoft afsluttede supporten af Windows XP for to år siden.

Dengang blev det op til afslutningen på XP-supporten estimeret, at 20 procent af verdens computere stadig kørte Windows XP, hvilket var et kæmpe sikkerhedsproblem.

Det skyldes ikke mindst, at de fleste XP-brugere var bedøvende ligeglade med de mange dommedagsprofetier fra Microsoft om manglende sikkerheds-foranstaltninger i systemet.

Det kan du læse mere om her: It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade

Stadig det mest populære system
Windows 7 er stadig den mest populære version af Windows, selv om Microsoft i et år forærede Windows 10 væk til eksisterende Windows 7 og 8.1-brugere med en Home- eller Pro-version.

Windows 7er i dag det mest benyttede styresystem i virksomheder, da de fleste it-afdelinger gik langt udenom Windows 8's firkantede berøringsvenlige brugerflade, der ikke gav mening på en kontorplads med mus og tastatur.

Microsoft har dog gjort sit for at presse både forbrugere og virksomheder væk fra Windows 7.

Hverken Windows 7 eller 8 understøtter de nyeste Skylake-processorer fra Intel efter juli 2018, og Microsoft har også stoppet for udgivelsen af enkelte patches i Windows 7 til virksomheder, og udsender i stedet kun akkumulerede samlinger af sikkerheds-patches.

Læs også: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Benytter I stadig Windows 7 på jeres arbejdsplads, og hvad er planerne om at migrere til Windows 10?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.