Artikel top billede

Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er forældet og lever ikke op til de sikkerheds-niveau, som en normal it-afdeling bør have, lyder det fra Microsoft-chef.

14. januar 2020 stopper al udvidet support af Windows 7, og dermed også udgivelsen af sikkerhedsopdateringer.

Det har fået den tyske Microsoft-chef Markus Nitschke til i et blogindlæg (på tysk), at bedyre, at Windows 7 er et håbløst forældet system, "der ikke længere lever op til kravene fra moderne teknologi eller de høje sikkerhedskrav fra it-afdelingen."

Det gør Windows 10 derimod, fortæller Microsoft-chefen.

"Med Windows 10 tilbyder vi vores kunder det højeste niveau af sikkerhed og nyskabende funktionalitet," skriver han.

Kommentaren om nedtællingen og det dårlige it-sikkerhedsniveau i Windows 7's kommer med bitter erindring om slutspurten frem mod den dag, hvor Microsoft afsluttede supporten af Windows XP for to år siden.

Dengang blev det op til afslutningen på XP-supporten estimeret, at 20 procent af verdens computere stadig kørte Windows XP, hvilket var et kæmpe sikkerhedsproblem.

Det skyldes ikke mindst, at de fleste XP-brugere var bedøvende ligeglade med de mange dommedagsprofetier fra Microsoft om manglende sikkerheds-foranstaltninger i systemet.

Det kan du læse mere om her: It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade

Stadig det mest populære system

Windows 7 er stadig den mest populære version af Windows, selv om Microsoft i et år forærede Windows 10 væk til eksisterende Windows 7 og 8.1-brugere med en Home- eller Pro-version.

Windows 7er i dag det mest benyttede styresystem i virksomheder, da de fleste it-afdelinger gik langt udenom Windows 8's firkantede berøringsvenlige brugerflade, der ikke gav mening på en kontorplads med mus og tastatur.

Microsoft har dog gjort sit for at presse både forbrugere og virksomheder væk fra Windows 7.

Hverken Windows 7 eller 8 understøtter de nyeste Skylake-processorer fra Intel efter juli 2018, og Microsoft har også stoppet for udgivelsen af enkelte patches i Windows 7 til virksomheder, og udsender i stedet kun akkumulerede samlinger af sikkerheds-patches.

Læs også: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Benytter I stadig Windows 7 på jeres arbejdsplads, og hvad er planerne om at migrere til Windows 10?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere