Artikel top billede

Sådan ser Facebooks datacenter i Luleå ud.

Efter måneders mystik om dansk giga-datacenter: Nu afslører Facebook detaljerne på et pressemøde

It-giganten Facebook har efter mange måneders hemmelighedskræmmeri om et dansk giga-datacenter nu indkaldt til pressemøde.

Lige siden det i starten af oktober kom frem, at Facebook er ved at bygge et kæmpe datacenter i Odense, har byggeriet været præget af et voldsomt hemmelighedskræmmeri fra både Facebooks og Odense Kommunes side.

Men nu er ventetiden forbi, for Facebook er klar til at fortælle omverdenen, hvad det egentlig er, der sker i Odense. 

"Vi har hermed fornøjelsen af at kunne invitere til pressemøde sammen med Odense Kommune i morgen, torsdag d. 19. januar 2017, kl 10:00," meddeler Facebook i en mail til blandt andre Computerworld.

Pressemødet bliver afholdt på Odense Rådhus og det bliver ikke kun Facebook, der stiller med en talsperson, oplyses det:

"Vi har reserveret tid til et interview med en talsperson fra Facebook. Borgmester Peter Rahbæk Juel og Rådmand Jane Jegind vil ligeledes være tilgængelige for kommentarer," lyder det i mailen fra Facebook. 

Det ved vi

Netop fordi det indtil nu har været meget sparsomt med oplysningerne om projektet i Odense, bliver det spændende at høre, hvad Facebook vil fortælle torsdag.

Vi ved dog allerede nu, at det nye datacenter bliver opført i Tietgenbyen i Odense.

Det har også tidligere været fremme, at Facebook-anlægget kommer til at bestå af to serverhaller på 26.500 kvadratmeter samt en hal på 39.000 kvadratmeter.

Endelig ligger det klart, at Facebook har betalt 68 millioner for byggegrunden.

Læs mere om Facebooks datacenter i Danmark torsdag på Computerworld.

Læs også:

Facebook bygger kæmpe-datacenter i Odense

Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense

Galleri: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere