Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Nedturen fortsætter for IBM: Indtjeningen styrtdykker - men der er alligevel optimisme at spore

It-giganten IBM har været igennem en række hårde år og er i fuld sving med en omfattende transformation. Her er ses resultaterne i det nye årsregnskab.

IBM kæmper fortsat med faldende resultater, og selv om væksten på de nye forretningsområder er helt fornuftig, kan det ikke opveje tilbagegangen i de gamle.

Det fremgår af IBM's netop offentliggjorte globale regnskab for 2016.

Omsætningen er faldet med to procent i forhold til året før, mens resultatet (net income) er gået tilbage 11 procent til 13 milliarder dollar, omkring 90 milliarder danske kroner.

IBM havde en omsætning på 98,4 milliarder dollar i 2013.

I 2014 var den faldet til 92,8 milliarder dollar, mens den i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016 ligger på 79,9 milliarder dollar - omkring 557 milliarder danske kroner.

Her går det fremad

IBM hæfter sig dog i regnskabet især ved, at de mange strategiske satsninger, som selskabet har haft gang i i de senere år, viser masser af vækst.

Eksempelvis er cloud-forretningen vokset med 35 procent i forhold til 2015, skriver IBM.

"I 2016 voksede vores strategiske tiltag til at repræsentere mere end 40 procent af vores totale omsætning, og vi har etableret os selv som den førende virksomhed i industrien med kognitive løsninger og cloud-platforme," lyder det fra Ginni Rometty, der står i spidsen for IBM globalt.

"IBM Watson er den førende AI-platform for virksomheder, og løsninger som IBM Blockchain, der vinder fem, giver mulighed for et nyt niveau af tillid i alle former for transaktioner."

"Flere og flere kunder vælger IBM Cloud på grund af dens differentierede funktioner, som hjælper med at transformere industrier som finansielle services, luftfart og retail," lyder det videre fra IBM's Ginni Rometty.

Læs også: IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen

Hverken hun eller it-giganten kan dog løbe fra, at IBM fortsat har en udfordring, når de traditionelle forretningsområder er under så hårdt pres, som de er.

Eksempelvis faldt omsætningen i IBM's konsulentforretning med fem procent fra 2015 til 2016, mens forretningsområdet systemer (hardware og software) er gået tilbage med hele 19 procent.

Omvendt ser det nu faktisk ud til, at flere af de nævnte forretningsområder, der skal tegne IBM's fremtid, begynder at få luft under vingerne.

I den danske del af IBM blev det i det seneste årsregnskab til et underskud på 146 millioner kroner på bundlinjen.

IBM Danmarks omsætning faldt også, så den i 2015-regnskabet lå på lidt over 5,5 milliarder danske kroner mod lige knap 5,7 milliarder i 2014.

For fem år siden lå omsætingen på 7,2 milliarder her i Danmark. Læs mere om det her.

IBM's globale regnskab kan nærstuderes i denne PDF.

Læs også:

Engang handlede cloud om at spare penge: I dag handler snakken slet ikke om besparelser - fordelen ved cloud ligger et andet sted

Endnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år

IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere