Tidligere Atea-ansatte på vej i retten i bestikkelsessag: Her er fremtids-udsigterne i sagen

Bagmandspolitiet er på vej med retssager mod de tidligere ansatte hos Atea i den store bestikkelsessag. "Men vi skal først være færdige med dem, der har modtaget bestikkelsen," lyder det fra chefanklager. Her er fremtidsudsigterne i sagen.

Indtil nu har i alt syv offentligt ansatte været igennem Retten i Glostrup for at bevise deres uskyld.

I alt er fem blevet dømt, hvoraf to har modtaget fængselsstraffe, og tre er blevet idømt samfundstjeneste. 

Fælles for de syv tiltalte er, at de alle er blevet sigtet for at have modtaget bestikkelse. På den anden side af bordet sidder en række tidligere ansatte hos Atea, der sigtes for at have bestukket selvsamme offentligt ansatte. 

Men der går endnu en rum tid, før de tidligere Atea-ansatte skal for retten. Det fortæller chefanklager hos bagmandspolitiet (SØIK), Steen Bechmann Jacobsen.  

"Vi er fortsat i gang med en grundig og omfangsrig efterforskning, som har en meget høj prioritet hos os, og hvor vi parallelt efterforsker flere spor. Vi tager løbende stilling til, hvornår vi kan rejse tiltale, men det er en stor sag med mange aktører og elementer," siger chefanklageren hos Bagmandspolitiet (SØIK) til Computerworld. 

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Først de offentligt ansatte, og så...
Først er der endnu otte sager mod offentligt ansatte, der skal færdiggøres, inden man begynder at se på sagerne mod de Atea-folk, der mistænkes for at have forsøgt at bestikke dem.

Derudover er der yderligere fire sager mod offentligt ansatte, som politiet mistænker for at have modtaget bestikkelse, men hvor der endnu ikke er blevet taget stilling til spørgsmålet om tiltale.

En af grundene til proriteringen er, at der skal mindre bevismateriale til for at blive dømt for at modtage bestikkelse i det offentlige ifølge straffelovens §144 end det er tilfældet, når det handler om at tilbyde  bestikkelse til offentligt ansatte. Her gælder straffelovens §145. 

Derudover har bagmandspolitiet (SØIK) endnu ikke færdiggjort efterforskningen af selve hovedsagen i hele sagskomplekset, det man kalder Region Sjælland-sagen. 

Syv offentligt ansatte har indtil videre været forbi retten i Glostrup, hvor fem blev fundet skyldige i modtagelsen af bestikkelse. Tre har nu anket dommen til Landsret, hvor den første ankesag vil finde sted i marts. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.