Artikel top billede

Tidligere Atea-ansatte på vej i retten i bestikkelsessag: Her er fremtids-udsigterne i sagen

Bagmandspolitiet er på vej med retssager mod de tidligere ansatte hos Atea i den store bestikkelsessag. "Men vi skal først være færdige med dem, der har modtaget bestikkelsen," lyder det fra chefanklager. Her er fremtidsudsigterne i sagen.

Indtil nu har i alt syv offentligt ansatte været igennem Retten i Glostrup for at bevise deres uskyld.

I alt er fem blevet dømt, hvoraf to har modtaget fængselsstraffe, og tre er blevet idømt samfundstjeneste. 

Fælles for de syv tiltalte er, at de alle er blevet sigtet for at have modtaget bestikkelse. På den anden side af bordet sidder en række tidligere ansatte hos Atea, der sigtes for at have bestukket selvsamme offentligt ansatte. 

Men der går endnu en rum tid, før de tidligere Atea-ansatte skal for retten. Det fortæller chefanklager hos bagmandspolitiet (SØIK), Steen Bechmann Jacobsen.  

"Vi er fortsat i gang med en grundig og omfangsrig efterforskning, som har en meget høj prioritet hos os, og hvor vi parallelt efterforsker flere spor. Vi tager løbende stilling til, hvornår vi kan rejse tiltale, men det er en stor sag med mange aktører og elementer," siger chefanklageren hos Bagmandspolitiet (SØIK) til Computerworld. 

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Først de offentligt ansatte, og så...

Først er der endnu otte sager mod offentligt ansatte, der skal færdiggøres, inden man begynder at se på sagerne mod de Atea-folk, der mistænkes for at have forsøgt at bestikke dem.

Derudover er der yderligere fire sager mod offentligt ansatte, som politiet mistænker for at have modtaget bestikkelse, men hvor der endnu ikke er blevet taget stilling til spørgsmålet om tiltale.

En af grundene til proriteringen er, at der skal mindre bevismateriale til for at blive dømt for at modtage bestikkelse i det offentlige ifølge straffelovens §144 end det er tilfældet, når det handler om at tilbyde  bestikkelse til offentligt ansatte. Her gælder straffelovens §145. 

Derudover har bagmandspolitiet (SØIK) endnu ikke færdiggjort efterforskningen af selve hovedsagen i hele sagskomplekset, det man kalder Region Sjælland-sagen. 

Syv offentligt ansatte har indtil videre været forbi retten i Glostrup, hvor fem blev fundet skyldige i modtagelsen af bestikkelse. Tre har nu anket dommen til Landsret, hvor den første ankesag vil finde sted i marts. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere