Artikel top billede

Tidligere Atea-ansatte på vej i retten i bestikkelsessag: Her er fremtids-udsigterne i sagen

Bagmandspolitiet er på vej med retssager mod de tidligere ansatte hos Atea i den store bestikkelsessag. "Men vi skal først være færdige med dem, der har modtaget bestikkelsen," lyder det fra chefanklager. Her er fremtidsudsigterne i sagen.

Indtil nu har i alt syv offentligt ansatte været igennem Retten i Glostrup for at bevise deres uskyld.

I alt er fem blevet dømt, hvoraf to har modtaget fængselsstraffe, og tre er blevet idømt samfundstjeneste. 

Fælles for de syv tiltalte er, at de alle er blevet sigtet for at have modtaget bestikkelse. På den anden side af bordet sidder en række tidligere ansatte hos Atea, der sigtes for at have bestukket selvsamme offentligt ansatte. 

Men der går endnu en rum tid, før de tidligere Atea-ansatte skal for retten. Det fortæller chefanklager hos bagmandspolitiet (SØIK), Steen Bechmann Jacobsen.  

"Vi er fortsat i gang med en grundig og omfangsrig efterforskning, som har en meget høj prioritet hos os, og hvor vi parallelt efterforsker flere spor. Vi tager løbende stilling til, hvornår vi kan rejse tiltale, men det er en stor sag med mange aktører og elementer," siger chefanklageren hos Bagmandspolitiet (SØIK) til Computerworld. 

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Først de offentligt ansatte, og så...

Først er der endnu otte sager mod offentligt ansatte, der skal færdiggøres, inden man begynder at se på sagerne mod de Atea-folk, der mistænkes for at have forsøgt at bestikke dem.

Derudover er der yderligere fire sager mod offentligt ansatte, som politiet mistænker for at have modtaget bestikkelse, men hvor der endnu ikke er blevet taget stilling til spørgsmålet om tiltale.

En af grundene til proriteringen er, at der skal mindre bevismateriale til for at blive dømt for at modtage bestikkelse i det offentlige ifølge straffelovens §144 end det er tilfældet, når det handler om at tilbyde  bestikkelse til offentligt ansatte. Her gælder straffelovens §145. 

Derudover har bagmandspolitiet (SØIK) endnu ikke færdiggjort efterforskningen af selve hovedsagen i hele sagskomplekset, det man kalder Region Sjælland-sagen. 

Syv offentligt ansatte har indtil videre været forbi retten i Glostrup, hvor fem blev fundet skyldige i modtagelsen af bestikkelse. Tre har nu anket dommen til Landsret, hvor den første ankesag vil finde sted i marts. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere