Artikel top billede

Hovsa, sendte Donalds Trumps pressechef lige sit password ud på nettet to gange?

It-sikkerhed forbliver et centralt tema i den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trumps administration efter flere mystiske begivenheder i denne uge.

Det kan godt være, at USA's nye præsident Donald Trump er Twitter-happy, mens præsidentens pressechef Sean Spicer formodentligt har et mere anstrengt forhold til det sociale medie med de korte beskeder.

For i løbet af et døgns tid har Sean Spicer to gange tweetet en streng med tal og/eller bogstaver, der kunne minde om passwords.

I første omgang onsdag morgen lokal tid røg strengen 'Agenbpuu" ud på Twitter, hvorefter han torsdag morgen lokal tid tweetede en besked med indholdet"n9y25ah7".

Begge tweets er nu slettet fra Sean Spicers Twitter-konto uden yderligere kommentarer om, hvad de to beskeder egentlig betød.

I kølvandet på beskederne er der blandt andet blevet joket på Twitter med, at Sean Spicer burde undlade at offentliggøre koderne til de amerikanske atomvåben.

Hacker til Trumps undsætning

Udover Sean Spicers mystiske tweets i denne uge er også selve præsidentens it-sikkerhed blevet draget i tvivl.

Det er sket, efter præsidentens officielle POTUS-twitterkonto i sidste uge blev sammenkædet med en personlig Gmail-konto uden to-faktorsikkerhed, skriver CBS News.

Den selvproklamerede hacker med Twitter-handlet WauchulaGhost står bag afsløringen af POTUS-kontoens noget usikre opsætning.

"Selvfølgelig måtte jeg kigge på hans (Trumps, red.) Twitter-konto for at se, om dele af hans mail var lå frit tilgængelig. Første gang jeg kiggede, kunne jeg se, at de fleste konti tilhørende præsidenten benyttede Gmail og havde dele af telefonnumre tilgængelige," siger WauchulaGhost til CBS News.

Hackeren WauchulaGhost blev i sommer berømt i forbindelse med sin spredning af homoseksuelle budskaber på flere Twitter-konti tilhørende medlemmer af terrororganisationen ISIS.

I sagen om POTUS-twitterkontoen kontaktede WauchulaGhost efter sin opdagelse Det Hvide Hus for at yde assistance til at øge sikkerheden.

Torsdag aften i dansk tid var det hele dog fikset, så snushaner udefra ikke længere kan se, hvordan præsidentens Twitter-konto er sat op.

It-sikkerhed centralt tema

Udover de seneste døgns begivenheder har it-sikkerhed været et centralt tema i efterårets amerikanske valgkamp, efter præsident Donald Trumps modkandidat Hillary Clinton tidligere har anvendt en privat mailserver i forbindelse med sit arbejde som udenrigsminister.

Senere viste det sig, at også mails tilhørende Hillary Clintons parti, Demokraterne, var blevet tilgået udefra og lækket til blandt andet Wikileaks.

Disse opsigtsvækkende begivenheder blev hurtigt sammenkædet med russiske hackere, og rygterne om russisk hjælp til at få Donald Trump valgt som præsident begyndte at florere.

Beskyldningerne har præsident Donald Trump hårdnakket benægtet igennem hele sin kampagne.

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder


Medvind for Trump: Omstridt it-selskab på vej med stor milliard-investering i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere