Artikel top billede

Medvind for Trump: Omstridt it-selskab på vej med stor milliard-investering i USA

It-giganten Foxconn er på vej ind i USA med kæmpe-investering og tusindvis af nye jobs. Læs her, hvad der kan bremse aftalen mellem USA og Foxconn.

USA's nye præsident Donald Trump har ikke siddet mange dage i sit nye, ovale kontor, før han kan notere sig en god portion medvind for sine valgløfter om at skabe flere amerikanske arbejdspladser.

Donald Trump har lovet at skabe 25 millioner jobs, og nu melder den taiwanesiske it-gigant Foxconn sig på banen med seriøse overvejelser om at lægge en eller flere af sine samlebånds fabrikker i USA.

Foxconn er i dag vel nok mest kendt for at samle telefoner og computere for it-selskaber som blandt andre Apple og Samsung samt for en række selvmord blandt medarbejderne for nogle få år siden.

Læs også: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Hvis Foxconn rykker ind i USA, vil det givetvis betyde en investering på over 50 milliarder kroner og et sted mellem 30.000 til 50.000 nye amerikanske jobs, når og hvis Foxconn skal have samlet selskabets nyindkøbte Sharp-komponenter.

Aftalen mellem Foxconn og USA afhænger dog stadig af en masse faktorer såsom investeringsvilkårene for Foxconn på amerikansk grund.

Det skriver Reuters.

Trækker lidt i land

Foxconns bestyrelsesformand og administrerende direktør, Terry Gou, har drøftet mulighederne for en amerikansk ekspansion med flere forretningspartnere.

Blandt andet er ideen om at få foden inden for i USA blevet vendt med direktør Masayoshi Son fra det japanske internet- og teleselskab SoftBank, som har lovet en investering på hele 350 milliarder kroner i USA.

Efter offentliggørelsen af Foxconns planer om en amerikansk samlebåndsfabrik har Terry Gou dog trådt lidt på bremsen i forhold til sin østasiatiske direktør-kollega.

"Jeg troede, at det var en privat samtale (med Masayoshi Son, red.), men næste morgen var det offentliggjort. Der er en plan på bordet, men det er ikke et løfte. Det er et ønske," siger Terry Gou ifølge Reuters.

I dag har Foxconn forretning i den amerikanske delstat Pennsylvania, som formentlig vil blive foretrukket som platform for en mulig yderligere investering i USA.

Læs også:
Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere