Medvind for Trump: Omstridt it-selskab på vej med stor milliard-investering i USA

It-giganten Foxconn er på vej ind i USA med kæmpe-investering og tusindvis af nye jobs. Læs her, hvad der kan bremse aftalen mellem USA og Foxconn.

USA's nye præsident Donald Trump har ikke siddet mange dage i sit nye, ovale kontor, før han kan notere sig en god portion medvind for sine valgløfter om at skabe flere amerikanske arbejdspladser.

Donald Trump har lovet at skabe 25 millioner jobs, og nu melder den taiwanesiske it-gigant Foxconn sig på banen med seriøse overvejelser om at lægge en eller flere af sine samlebånds fabrikker i USA.

Foxconn er i dag vel nok mest kendt for at samle telefoner og computere for it-selskaber som blandt andre Apple og Samsung samt for en række selvmord blandt medarbejderne for nogle få år siden.

Læs også: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Hvis Foxconn rykker ind i USA, vil det givetvis betyde en investering på over 50 milliarder kroner og et sted mellem 30.000 til 50.000 nye amerikanske jobs, når og hvis Foxconn skal have samlet selskabets nyindkøbte Sharp-komponenter.

Aftalen mellem Foxconn og USA afhænger dog stadig af en masse faktorer såsom investeringsvilkårene for Foxconn på amerikansk grund.

Det skriver Reuters.

Trækker lidt i land
Foxconns bestyrelsesformand og administrerende direktør, Terry Gou, har drøftet mulighederne for en amerikansk ekspansion med flere forretningspartnere.

Blandt andet er ideen om at få foden inden for i USA blevet vendt med direktør Masayoshi Son fra det japanske internet- og teleselskab SoftBank, som har lovet en investering på hele 350 milliarder kroner i USA.

Efter offentliggørelsen af Foxconns planer om en amerikansk samlebåndsfabrik har Terry Gou dog trådt lidt på bremsen i forhold til sin østasiatiske direktør-kollega.

"Jeg troede, at det var en privat samtale (med Masayoshi Son, red.), men næste morgen var det offentliggjort. Der er en plan på bordet, men det er ikke et løfte. Det er et ønske," siger Terry Gou ifølge Reuters.

I dag har Foxconn forretning i den amerikanske delstat Pennsylvania, som formentlig vil blive foretrukket som platform for en mulig yderligere investering i USA.

Læs også:
Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.