Artikel top billede

Medvind for Trump: Omstridt it-selskab på vej med stor milliard-investering i USA

It-giganten Foxconn er på vej ind i USA med kæmpe-investering og tusindvis af nye jobs. Læs her, hvad der kan bremse aftalen mellem USA og Foxconn.

USA's nye præsident Donald Trump har ikke siddet mange dage i sit nye, ovale kontor, før han kan notere sig en god portion medvind for sine valgløfter om at skabe flere amerikanske arbejdspladser.

Donald Trump har lovet at skabe 25 millioner jobs, og nu melder den taiwanesiske it-gigant Foxconn sig på banen med seriøse overvejelser om at lægge en eller flere af sine samlebånds fabrikker i USA.

Foxconn er i dag vel nok mest kendt for at samle telefoner og computere for it-selskaber som blandt andre Apple og Samsung samt for en række selvmord blandt medarbejderne for nogle få år siden.

Læs også: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Hvis Foxconn rykker ind i USA, vil det givetvis betyde en investering på over 50 milliarder kroner og et sted mellem 30.000 til 50.000 nye amerikanske jobs, når og hvis Foxconn skal have samlet selskabets nyindkøbte Sharp-komponenter.

Aftalen mellem Foxconn og USA afhænger dog stadig af en masse faktorer såsom investeringsvilkårene for Foxconn på amerikansk grund.

Det skriver Reuters.

Trækker lidt i land

Foxconns bestyrelsesformand og administrerende direktør, Terry Gou, har drøftet mulighederne for en amerikansk ekspansion med flere forretningspartnere.

Blandt andet er ideen om at få foden inden for i USA blevet vendt med direktør Masayoshi Son fra det japanske internet- og teleselskab SoftBank, som har lovet en investering på hele 350 milliarder kroner i USA.

Efter offentliggørelsen af Foxconns planer om en amerikansk samlebåndsfabrik har Terry Gou dog trådt lidt på bremsen i forhold til sin østasiatiske direktør-kollega.

"Jeg troede, at det var en privat samtale (med Masayoshi Son, red.), men næste morgen var det offentliggjort. Der er en plan på bordet, men det er ikke et løfte. Det er et ønske," siger Terry Gou ifølge Reuters.

I dag har Foxconn forretning i den amerikanske delstat Pennsylvania, som formentlig vil blive foretrukket som platform for en mulig yderligere investering i USA.

Læs også:
Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere