Artikel top billede

Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der er tidligere topchef i tyske SAP, står til at blive peget på som ny bestyrelsesformand for Siemens, når selskabet afvikler generalforsamling onsdag.

Danskeren Jim Hagemann Snabe er kørt i position til at blive valgt som bestyrelsesformand for en af Europas største selskaber, tyske Siemens.

Sådan lyder det i det tyske erhvervsblad Manager Magazin.

51-årige Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef for den tyske it-gigant SAP, hvor han fra 2010 til 2014 var såkaldt co-CEO sammen med amerikaneren Bill McDermott.

SAP havde dengang 65.000 ansatte og omsatte for 120 milliarder kroner om året og stillingen var den da højeste, som nogen dansker besad i international erhvervsliv.

Jim Hagemann Snabe stoppede i SAP i 2014. Du kan læse om hans afgang her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Ifølge Manager Magazin udløber den nuværende Siemens-formand, Gerhard Crommes, kontrakt i 2018, og han peger nu selv efter en del pres på Jim Hagemann Snabe som sin afløser.

Netop Jim Hagemann Snabes erfaring fra SAP regnes for at være en af hans helt store kvalifikationer til posten som ny formand for det mægtige selskab, da Siemens fokuserer mere og mere på at udvikle og producere industriel software.

Siemens årlige generalforsamling - Siemens Aktiengesellschaft -  finder sted onsdag i Olympiahalle i München.

Jim Hagemann Snabe har siden 2013 været medlem af bestyrelsen i Siemens.

Dengang lød det i forbindelse med udnævnelsen fra Gerhard Crommes:

"Set i lyset af den strategiske vigtighed, digitaliseringen spiller for Siemens' kerneforretninger, har vi tilført teknologi- og softwarekompetencer til vores bestyrelse med ansættelsen af Jim Hagemann Snabe. Vi får en internationalt respekteret ekspert på området, og jeg ser frem til at arbejde med ham."

Det kan du læse mere om her: Toppost i globalt kæmpefirma til kendt it-dansker

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Fem gode råd fra dansk softwarefirma: Sådan har vi fået succes i udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere