Artikel top billede

Apple stopper langvarig tilbagegang - nu sætter iPhone-salget igen rekord

Apple har solgt et rekord-stort antal iPhones, men virksomheden plages stadigvæk af et faldende iPad-salg.

I det seneste kvartal har Apple solgt et rekord-stort antal iPhones. I alt har Apple solgt 78,3 millioner iPhone i kvartalet, og det er fem procent mere end i samme kvartal sidste år.

Det viser det kvartalsregnskab, som Apple præsenterede sent tirsdag aften.

Det høje iPhone-salg betyder, at Apple bryder en negativ tendens, hvor virksomheden i de seneste tre kvartaler har oplevet faldende omsætning.

I stedet oplevede Apple i dette kvartal en omsætningsstigning på tre procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. 

Cloud-forretning boomer

Udover det stigende iPhone-salg oplever Apple også en fortsat vækst i service-forretningen, der blandt andet består af den populære App Store, iCloud og streaming-tjenesten Apple Music. Her steg omsætning med 18 procent, og ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal omsætter Apples services-forretning i dag for tre gange så meget som Netflix.

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen stillede Apples administrerende direktør Tim Cook investorerne yderligere vækst i services-forretningen i udsigt.

Her vurderede han, at omsætningen i services-forretningen vil blive fordoblet i løbet af de næste fire år.

Alt i regnskabet var dog ikke rosenrødt. Ifølge det amerikanske medie Bloomberg fortsætter Apples salg på det kinesiske marked med at falde, og alene i det seneste kvartal er det faldet med 12 procent.

Ligesom Apples iPad-salg også fortsætter sit fald. I dette kvartal faldt salget med 22 procent. Til gengæld oplevede Apple en 7 procent stigning i Mac-omsætning.

Læs også: 
Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere