Artikel top billede

Apple stopper langvarig tilbagegang - nu sætter iPhone-salget igen rekord

Apple har solgt et rekord-stort antal iPhones, men virksomheden plages stadigvæk af et faldende iPad-salg.

I det seneste kvartal har Apple solgt et rekord-stort antal iPhones. I alt har Apple solgt 78,3 millioner iPhone i kvartalet, og det er fem procent mere end i samme kvartal sidste år.

Det viser det kvartalsregnskab, som Apple præsenterede sent tirsdag aften.

Det høje iPhone-salg betyder, at Apple bryder en negativ tendens, hvor virksomheden i de seneste tre kvartaler har oplevet faldende omsætning.

I stedet oplevede Apple i dette kvartal en omsætningsstigning på tre procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. 

Cloud-forretning boomer

Udover det stigende iPhone-salg oplever Apple også en fortsat vækst i service-forretningen, der blandt andet består af den populære App Store, iCloud og streaming-tjenesten Apple Music. Her steg omsætning med 18 procent, og ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal omsætter Apples services-forretning i dag for tre gange så meget som Netflix.

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen stillede Apples administrerende direktør Tim Cook investorerne yderligere vækst i services-forretningen i udsigt.

Her vurderede han, at omsætningen i services-forretningen vil blive fordoblet i løbet af de næste fire år.

Alt i regnskabet var dog ikke rosenrødt. Ifølge det amerikanske medie Bloomberg fortsætter Apples salg på det kinesiske marked med at falde, og alene i det seneste kvartal er det faldet med 12 procent.

Ligesom Apples iPad-salg også fortsætter sit fald. I dette kvartal faldt salget med 22 procent. Til gengæld oplevede Apple en 7 procent stigning i Mac-omsætning.

Læs også: 
Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere