Artikel top billede

Apple stopper langvarig tilbagegang - nu sætter iPhone-salget igen rekord

Apple har solgt et rekord-stort antal iPhones, men virksomheden plages stadigvæk af et faldende iPad-salg.

I det seneste kvartal har Apple solgt et rekord-stort antal iPhones. I alt har Apple solgt 78,3 millioner iPhone i kvartalet, og det er fem procent mere end i samme kvartal sidste år.

Det viser det kvartalsregnskab, som Apple præsenterede sent tirsdag aften.

Det høje iPhone-salg betyder, at Apple bryder en negativ tendens, hvor virksomheden i de seneste tre kvartaler har oplevet faldende omsætning.

I stedet oplevede Apple i dette kvartal en omsætningsstigning på tre procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. 

Cloud-forretning boomer

Udover det stigende iPhone-salg oplever Apple også en fortsat vækst i service-forretningen, der blandt andet består af den populære App Store, iCloud og streaming-tjenesten Apple Music. Her steg omsætning med 18 procent, og ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal omsætter Apples services-forretning i dag for tre gange så meget som Netflix.

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen stillede Apples administrerende direktør Tim Cook investorerne yderligere vækst i services-forretningen i udsigt.

Her vurderede han, at omsætningen i services-forretningen vil blive fordoblet i løbet af de næste fire år.

Alt i regnskabet var dog ikke rosenrødt. Ifølge det amerikanske medie Bloomberg fortsætter Apples salg på det kinesiske marked med at falde, og alene i det seneste kvartal er det faldet med 12 procent.

Ligesom Apples iPad-salg også fortsætter sit fald. I dette kvartal faldt salget med 22 procent. Til gengæld oplevede Apple en 7 procent stigning i Mac-omsætning.

Læs også: 
Tech-virksomheder blæser helt usædvanligt til politisk kamp mod Trump - her er fem grunde til at de råber så højt

Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere