Artikel top billede

Midt i jubelregnskab: Facebook mister 3,5 milliarder kroner efter dom om kodemisbrug

Midt i et drømmeregnskab skal Facebook tilbagebetale 3,5 milliarder kroner i sag om kodemisbrug.

En amerikansk domstol har beordret Facebook til at betale 500 millioner dollars - 3,5 milliarder kroner - til spiludvikleren Zenimax.

Ifølge retten har Facebook ulovligt benyttet Zenimax' VR-teknologi i forbindelse med udviklingen af Oculus - der siden 2014 er ejet af Facebook - eget VR-headset, Oculus Rift.

I sagen var blandt andet Oculus CEO, Palmer Luckey og Oculus' CTO, John Carmack sigtet for at have benyttet viden fra Zenimax til at have udviklet Oculus Rift.

Selv Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været i vidneskrænken i sagen, der nu er endt med en milliardregning til Facebook. Han fortalte dog, at han aldrig havde hørt om Zenimax før retsagen.

Retsagen har kørt siden 2014, hvor Zenimax kort efter Facebooks opkøb af Oculus sagsøgte Facebook og Oculus for to millarder dollars - godt 14 millarder kroner.

Facebook har anket dommen.

Læs også: Facebook bygger kæmpe-datacenter i Odense

Super regnskab

Selvom 3,5 millarder kroner lyder af mange penge, så vil det næppe betyde det store for Facebook. Selskabet bag verdens mest populære sociale medie gik ud af 2016 med et imponerende regnskab.

I de sidste tre måneder af 2016 opnåede Facebook et nettoresultat på 3,57 milliarder dollars ud af en omsætning på 8,81 milliarder dollars.

Rundt regnet er det et overskud i sidste kvartal 2016 på godt 25 milliarder kroner, og fortsætter brugertilstrømningen til Facebook, vil selskabet ramme to milliarder månedlige brugere i løbet af 2017.

Samtidig har Facebook knækket koden ved web versus mobil.

For få år tilbage var der ellers stor tvivl hos investorerne, om Mark Zuckerberg kunne tjene penge på det stigende antal mobilbrugere, men Facebook CEO har modbevist netop dette.

84 procent af de samlede reklameindtægter kommer fra annoncer vist på mobilen.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere