Artikel top billede

Midt i jubelregnskab: Facebook mister 3,5 milliarder kroner efter dom om kodemisbrug

Midt i et drømmeregnskab skal Facebook tilbagebetale 3,5 milliarder kroner i sag om kodemisbrug.

En amerikansk domstol har beordret Facebook til at betale 500 millioner dollars - 3,5 milliarder kroner - til spiludvikleren Zenimax.

Ifølge retten har Facebook ulovligt benyttet Zenimax' VR-teknologi i forbindelse med udviklingen af Oculus - der siden 2014 er ejet af Facebook - eget VR-headset, Oculus Rift.

I sagen var blandt andet Oculus CEO, Palmer Luckey og Oculus' CTO, John Carmack sigtet for at have benyttet viden fra Zenimax til at have udviklet Oculus Rift.

Selv Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været i vidneskrænken i sagen, der nu er endt med en milliardregning til Facebook. Han fortalte dog, at han aldrig havde hørt om Zenimax før retsagen.

Retsagen har kørt siden 2014, hvor Zenimax kort efter Facebooks opkøb af Oculus sagsøgte Facebook og Oculus for to millarder dollars - godt 14 millarder kroner.

Facebook har anket dommen.

Læs også: Facebook bygger kæmpe-datacenter i Odense

Super regnskab

Selvom 3,5 millarder kroner lyder af mange penge, så vil det næppe betyde det store for Facebook. Selskabet bag verdens mest populære sociale medie gik ud af 2016 med et imponerende regnskab.

I de sidste tre måneder af 2016 opnåede Facebook et nettoresultat på 3,57 milliarder dollars ud af en omsætning på 8,81 milliarder dollars.

Rundt regnet er det et overskud i sidste kvartal 2016 på godt 25 milliarder kroner, og fortsætter brugertilstrømningen til Facebook, vil selskabet ramme to milliarder månedlige brugere i løbet af 2017.

Samtidig har Facebook knækket koden ved web versus mobil.

For få år tilbage var der ellers stor tvivl hos investorerne, om Mark Zuckerberg kunne tjene penge på det stigende antal mobilbrugere, men Facebook CEO har modbevist netop dette.

84 procent af de samlede reklameindtægter kommer fra annoncer vist på mobilen.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere