Artikel top billede

Midt i jubelregnskab: Facebook mister 3,5 milliarder kroner efter dom om kodemisbrug

Midt i et drømmeregnskab skal Facebook tilbagebetale 3,5 milliarder kroner i sag om kodemisbrug.

En amerikansk domstol har beordret Facebook til at betale 500 millioner dollars - 3,5 milliarder kroner - til spiludvikleren Zenimax.

Ifølge retten har Facebook ulovligt benyttet Zenimax' VR-teknologi i forbindelse med udviklingen af Oculus - der siden 2014 er ejet af Facebook - eget VR-headset, Oculus Rift.

I sagen var blandt andet Oculus CEO, Palmer Luckey og Oculus' CTO, John Carmack sigtet for at have benyttet viden fra Zenimax til at have udviklet Oculus Rift.

Selv Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været i vidneskrænken i sagen, der nu er endt med en milliardregning til Facebook. Han fortalte dog, at han aldrig havde hørt om Zenimax før retsagen.

Retsagen har kørt siden 2014, hvor Zenimax kort efter Facebooks opkøb af Oculus sagsøgte Facebook og Oculus for to millarder dollars - godt 14 millarder kroner.

Facebook har anket dommen.

Læs også: Facebook bygger kæmpe-datacenter i Odense

Super regnskab

Selvom 3,5 millarder kroner lyder af mange penge, så vil det næppe betyde det store for Facebook. Selskabet bag verdens mest populære sociale medie gik ud af 2016 med et imponerende regnskab.

I de sidste tre måneder af 2016 opnåede Facebook et nettoresultat på 3,57 milliarder dollars ud af en omsætning på 8,81 milliarder dollars.

Rundt regnet er det et overskud i sidste kvartal 2016 på godt 25 milliarder kroner, og fortsætter brugertilstrømningen til Facebook, vil selskabet ramme to milliarder månedlige brugere i løbet af 2017.

Samtidig har Facebook knækket koden ved web versus mobil.

For få år tilbage var der ellers stor tvivl hos investorerne, om Mark Zuckerberg kunne tjene penge på det stigende antal mobilbrugere, men Facebook CEO har modbevist netop dette.

84 procent af de samlede reklameindtægter kommer fra annoncer vist på mobilen.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.