Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor har vendt alvorlig krise i Danmark til fremgang: Nu vælter det ind med kunder

Det har længe set sort ud for den norske telegigants Telenors danske forretning. Men nu blodrøde resultater pludselig vendt til masser af fremgang.

Flere års alvorlig dansk krise for Telenor blev i 2016 vendt til en yderst fornuftig fremgang.

Det fremgår af Telenors netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal 2016 og året samlet set.

Se regnskabet her (PDF).

"Som det fremgår af koncerntallene, oplevede Telenor Danmark en fremgang på 44.000 mobilkunder i fjerde kvartal samtidig med at indtjeningen per kunde holdes på et stabilt niveau for 5. kvartal i træk," lyder det fra Telenor Danmark.

Administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, udtaler samtidig:

"Jeg glæder mig over, at vi har øget den samlede indtjening, og at vi har set en tilvækst af nye kunder i fjerde kvartal."

"Vi befinder os dog stadigvæk i et marked med ekstrem konkurrence, og derfor har vi naturligvis fortsat fokus på at simplificere og fremtidssikre vores forretning."

Telenor har nu 1.820.000 mobil-abonnenter i Danmark, en fremgang på 36.000 i forhold til 2015.

Telenor sidder dermed fortsat solidt på pladsen som landets næststørste mobilselskab.

Læs også: Teleselskabet 3 skovler kunder ind: Kaprede 47.000 nye mobilkunder i 2016

Telenor havde i 2016 en omsætning i Danmark på lige knap 5,1 milliarder norske kroner - omkring 4,3 milliarder danske kroner.

Det er et fald på seks procent i forhold til året før, men samtidig er et minus på bundlinjen på 2,5 milliarder norske kroner blevet vendt til et plus på 307 millioner norske kroner, cirka 257 millioner danske kroner.

Telenors konkurrent Telia oplyste i sidste uge, at selskabet i Danmark i løbet af 2016 mistede 38.000 mobilabonnenter, så Telia-kundebasen er gået tilbage med 2,3 procent til lidt mere end 1,6 millioner mobilkunder.

3 har i denne uge udsendt en meddelelse om, at selskabet hentede 47.000 nye kunder i 2016 - med andre ord har dette selskab ligesom Telenor skovlet kunder ind i 2016.

I morgen fredag kommer TDC med årsregnkab.

Læs også:

Teleselskabet 3 skovler kunder ind: Kaprede 47.000 nye mobilkunder i 2016

Sandhedens time: Derfor venter vi i spænding på årsregnskaberne fra TDC, Telenor og 3

Opbrud på tv-markedet og en latent mobil-priskrig: Her er TDC's barske 2017

Tre grunde til at Tjeep og Plenti slår til med mobil-prisbaskere netop nu

Nye tal afslører dramatisk udvikling i den danske telebranche: Overskuddet styrtdykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere