Artikel top billede

Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner

Microsoft har udsendt endnu en beta-version af Windows 10 til Microsofts trofaste beta-testere, Windows Insiders. Se nyhederne her.

Microsoft har hen over de seneste uger udsendt indtil flere nye versioner, de såkaldte builds, til Microsofts beta-program.

Er du beta-tester hos Microsoft, kan du hente den nye version, build 15025, allerede nu.

I de to nyeste versioner, 15019 og 15025, har Microsoft tilføjet en længere række nye funktioner og rettelser, heriblandt "Game Mode", forbedret Action Center og bedre muligheder for blinde.

Action Center

Windows 10's måske ofte oversete Action Center til notifikationer og hurtige genveje til forskellige indstillinger har fået nogle nye egenskaber.

Blandt andet vises der nu en status for downloads af Windows Store-apps.

Game Mode

Game Mode er en ny funktion, der skal gøre gaming bedre med den kommende Creator-opdatering til Windows 10.

Game Mode optimerer Windows 10, når du spiller og skruer blandt andet ned for tildelingen af ressourcer til ikke spil-relaterede programmer, imens du spiller. Det burde give et par procenter bedre ydeevne, når du spiller.

Også Microsoft nyindkøbte Beam streaming-app er bedre integreret i Windows 10, så gamere kan streame deres spil direkte.

"Nattetilstand"

Beta-versionen af Windows 10 fik i build 15002 en opdatering til at bruge computeren om natten.

På samme måde som de fleste nye mobiler kan ændre på hvidbalancen i skærmen og gøre hvide farver mere varme, kan Windows 10 (i betaen) nu det samme.

Det er særlig en smart funktion til natteravne, der sidder ved computeren i et mørkt lokale. I det nyeste build bliver funktionen optimeret, så du selv kan vælge, hvordan den hvide nuance skal vises.

Hjælp til blinde

I build 15025 har Microsoft også opdateret Microsoft Narrator, Microsofts digitale oplæser, til at understøtte Braille, tekstsproget for blinde.

Ligeledes har Microsoft også tilføjet andre hjælpe-funktioner såsom en stereo-til-mono-funktion til brugere med nedsat synsevne.

De mange testede funktioner forventes at blive en del af den kommende Creator-opdatering, der formodes at udkomme i løbet af det tidlige forår.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere