BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

CW-læsere fælder dom over omstridt webbureau: "Forsøger at bondefange. Så er der nogen der falder i, og andre der ikke gør"

Er det bondefangeri eller sløseri, når en enkeltmandsvirksomhed ikke kan gennemskue konsekvenserne af at underskrive en kontrakt med et webbureau? Det er der vidt forskellige meninger om, som du kan læse her.

Efter to Computerworld-artikler om Regin Jensens oplevelser med webbureauet Business Solution er den efterfølgende debat på vej i det rødglødende farvespektrum.

Flere debattører bakker op omkring Regin Jensens oplevelser og kan støde til med lignende fortællinger i nærkamp med Business Solution-sælgere.

Eksempelvis går ordet "bondefanger" igen i flere indlæg ovenpå de to artikler, hvor Regin Jensen først fortæller sin egen historie, hvorefter Business Solution kommer til orde og forklarer sine handlinger og initiativer til opstramninger af forretningsmetoderne.

"De forsøger at bondefange. Så er der nogen der falder i og andre der ikke gør. Føj for et firma. De mærker den sociale shitstorm nu og det er fortjent," skriver en Computerworld-debattør eksempelvis om webbureauets forretningsmetoder.

Læs også: Dansk webbureau havnet i shitstorm på Facebook: "Vi føler os lidt magtesløse, for vi jo ikke kan styre, hvad folk skriver på nettet"

En anden debattør mener, at den negative omtale kan ramme selskabet på dets fremtidige indtjening.

"Bondefangeri, og når det rygtes, så er der ingen der gider dem," lyder dommen.

Påstand mod påstand

En anden debattør forsikrer om, at vedkommende i lighed med Regin Jensen har oplevet, at Business Solution-sælgere har kontaktet dem med en salgspitch, der bliver indledt med "et godt tilbud" fra "et nystartet webbureau", som leder efter referencekunder i nærområdet.

"Da jeg ikke havde interesse for en hjemmeside fra firmaet, blev det ikke til noget," forklarer Computerworld- debattøren som afrunding på den indledende kontakt.

Disse påstande om brugen af salgspitches med et nyetableret webbureau og ønsket om referencekunder afviser Business Solution-stifter og -partner Phillip Kaas dog kategorisk overfor Computerworld.

"Da vi aldrig har gjort det, så er det heller ikke gældende på nuværende tidspunkt," forklarer Phillip Kaas i et mailinterview, efter han ikke ønskede at stille op til et telefoninterview om selskabets forretningsmetoder.

Det interview finder du her: Omstridt dansk webbureau dropper sag mod kunde efter flere års fejde: "Vi har ikke til hensigt at fratage ham hverken bil eller job"

Rynker på næsen

Andre debattører rynker på næsen over, at Regin Jensen som selvstændig erhvervsdrivende skriver under på hvad som helst uden at sætte sig ordentligt ind i sagerne.

"...hvis man vil drive virksomhed burde det være klart, at man skal læse hvad man skriver under på. Og så kan vi da godt blive enige om at sige "fy" til sælgeren, men der er vist ingen grund til at skrive en hel artikel om at Regin Jensen ikke kan/vil læse hvad han skriver under på," lyder det fra en debattør.

En anden formulerer problemstillingen en smule mere malerisk på følgende måde:

"Hvis man tager ned til skrothandleren for at få et knaldtilbud på en firmabil burde der være nogle alarmklokker som ringer."

Regin Jensen har også blandet sig i debatten, hvor han uddyber sine synspunkter og de oplevelser, som Computerworld har beskrevet i de to artikler.

"Dette drejer sig ikke om der findes gratis ydelser eller ej. Dette drejer sig om de forretnings metoder deres sælgere anvender, for at lokke folk i fælden, til at skrive under," svarer Regin Jensen en af de Computerworld-debattører, som sætter spørgsmålstegn ved, om Regin Jensen har været naiv i underskrivningsøjeblikket.

Hvad mener du om sagen? Du kan give din mening til kende i det nedenstående debatfelt.

Læs også:

Regin Jensen fik tilbudt gratis hjemmeside - i dag står han uden nyt website og med regning på 37.000 kroner

Omstridt dansk webbureau dropper sag mod kunde efter flere års fejde: "Vi har ikke til hensigt at fratage ham hverken bil eller job"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital