CW-læsere fælder dom over omstridt webbureau: "Forsøger at bondefange. Så er der nogen der falder i, og andre der ikke gør"

Er det bondefangeri eller sløseri, når en enkeltmandsvirksomhed ikke kan gennemskue konsekvenserne af at underskrive en kontrakt med et webbureau? Det er der vidt forskellige meninger om, som du kan læse her.

Efter to Computerworld-artikler om Regin Jensens oplevelser med webbureauet Business Solution er den efterfølgende debat på vej i det rødglødende farvespektrum.

Flere debattører bakker op omkring Regin Jensens oplevelser og kan støde til med lignende fortællinger i nærkamp med Business Solution-sælgere.

Eksempelvis går ordet "bondefanger" igen i flere indlæg ovenpå de to artikler, hvor Regin Jensen først fortæller sin egen historie, hvorefter Business Solution kommer til orde og forklarer sine handlinger og initiativer til opstramninger af forretningsmetoderne.

"De forsøger at bondefange. Så er der nogen der falder i og andre der ikke gør. Føj for et firma. De mærker den sociale shitstorm nu og det er fortjent," skriver en Computerworld-debattør eksempelvis om webbureauets forretningsmetoder.

Læs også: Dansk webbureau havnet i shitstorm på Facebook: "Vi føler os lidt magtesløse, for vi jo ikke kan styre, hvad folk skriver på nettet"

En anden debattør mener, at den negative omtale kan ramme selskabet på dets fremtidige indtjening.

"Bondefangeri, og når det rygtes, så er der ingen der gider dem," lyder dommen.

Påstand mod påstand
En anden debattør forsikrer om, at vedkommende i lighed med Regin Jensen har oplevet, at Business Solution-sælgere har kontaktet dem med en salgspitch, der bliver indledt med "et godt tilbud" fra "et nystartet webbureau", som leder efter referencekunder i nærområdet.

"Da jeg ikke havde interesse for en hjemmeside fra firmaet, blev det ikke til noget," forklarer Computerworld- debattøren som afrunding på den indledende kontakt.

Disse påstande om brugen af salgspitches med et nyetableret webbureau og ønsket om referencekunder afviser Business Solution-stifter og -partner Phillip Kaas dog kategorisk overfor Computerworld.

"Da vi aldrig har gjort det, så er det heller ikke gældende på nuværende tidspunkt," forklarer Phillip Kaas i et mailinterview, efter han ikke ønskede at stille op til et telefoninterview om selskabets forretningsmetoder.

Det interview finder du her: Omstridt dansk webbureau dropper sag mod kunde efter flere års fejde: "Vi har ikke til hensigt at fratage ham hverken bil eller job"

Rynker på næsen
Andre debattører rynker på næsen over, at Regin Jensen som selvstændig erhvervsdrivende skriver under på hvad som helst uden at sætte sig ordentligt ind i sagerne.

"...hvis man vil drive virksomhed burde det være klart, at man skal læse hvad man skriver under på. Og så kan vi da godt blive enige om at sige "fy" til sælgeren, men der er vist ingen grund til at skrive en hel artikel om at Regin Jensen ikke kan/vil læse hvad han skriver under på," lyder det fra en debattør.

En anden formulerer problemstillingen en smule mere malerisk på følgende måde:

"Hvis man tager ned til skrothandleren for at få et knaldtilbud på en firmabil burde der være nogle alarmklokker som ringer."

Regin Jensen har også blandet sig i debatten, hvor han uddyber sine synspunkter og de oplevelser, som Computerworld har beskrevet i de to artikler.

"Dette drejer sig ikke om der findes gratis ydelser eller ej. Dette drejer sig om de forretnings metoder deres sælgere anvender, for at lokke folk i fælden, til at skrive under," svarer Regin Jensen en af de Computerworld-debattører, som sætter spørgsmålstegn ved, om Regin Jensen har været naiv i underskrivningsøjeblikket.

Hvad mener du om sagen? Du kan give din mening til kende i det nedenstående debatfelt.

Læs også:

Regin Jensen fik tilbudt gratis hjemmeside - i dag står han uden nyt website og med regning på 37.000 kroner

Omstridt dansk webbureau dropper sag mod kunde efter flere års fejde: "Vi har ikke til hensigt at fratage ham hverken bil eller job"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.