Artikel top billede

Ny formand for mægtige Mærsk: Valget af Jim Hagemann Snabe handler om digitalisering og it

Den tidligere topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, får som kommende bestyrelsesformand ikke mindst til opgave at føre det store selskab mod en fremtid præget af digitale modstandere og stor uforudsigelighed.

Den tidligere topchef for tyske SAP, danske Jim Hagemann Snabe, står til at blive udnævnt til bestyrelsesformand for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, når selskabet til marts afholder sin årlige generalforsamling.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Bestyrelsesformanden spiller typisk en væsentlig rolle i udviklingen af selskabet, og her er det ikke mindst Jim Hagemann Snabes baggrund fra toppen af den internationale it-branche, der spiller en afgørende rolle i hans udvælgelse, skriver Børsen.

Selskabets administrerende direktør, Søren Skou, peger ifølge avisen på, at transport- og logistik-delen af virksomheden har en ‘væsentlig komponent' i strategien, der ‘handler om digitalisering.

A.P. Møller-Mærsk-koncernen har ifølge avisen afsat 5,5 milliarder kroner om året til investeringer i øget digitalisering.

"Hans [Jim Hagemann Snabe, red] kompetencer og erfaringer med digitalisering og med at føre en virksomhed højere op i værdikæden er unikke," siger afgående formand, Michael Pram Rasmussen, ifølge Børsen om sin afløser, der har siddet som menigt medlem i Mærsk-bestyrelsen i knapt et år.

I Børsen skriver chefredaktør Niels Lunde, at valget af Jim Hagemann Snabe blandt andet skal ses i lyset af den fremtid, som Mærsk står over for, hvor selskabet for eksempel skal håndtere en risiko for at blive udfordret af Amazon og andre spillere, som langt fra ligner de konkurrenter, som Mærsk traditionelt har haft.

"For blot få år siden ville de færreste have troet, at en boghandel kunne true et containerrederi. [...] Man skal forstå, hvordan man kan konkurrere med en virksomhed, der som Amazon er født digitalt og snart vil konkurrere uden at eje skibe. For slet ikke at tale om, hvad Uber og endnu ukendte virksomheder er på vej med," skriver han.

Jim Hagemann Snabe er også fornylig blevet indstillet til at overtage formandsposten i mægtige Siemens.

Også her er det hans viden og indsigt i digitale udviklingsmuligheder og den digitale verden, der har spillet en afgørende rolle.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området

Læs også:

Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne

Dansk top-CIO i Svitzer ikke i tvivl: Her er mine hovedopgaver for it i 2017

Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere