Ny formand for mægtige Mærsk: Valget af Jim Hagemann Snabe handler om digitalisering og it

Den tidligere topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, får som kommende bestyrelsesformand ikke mindst til opgave at føre det store selskab mod en fremtid præget af digitale modstandere og stor uforudsigelighed.

Den tidligere topchef for tyske SAP, danske Jim Hagemann Snabe, står til at blive udnævnt til bestyrelsesformand for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, når selskabet til marts afholder sin årlige generalforsamling.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Bestyrelsesformanden spiller typisk en væsentlig rolle i udviklingen af selskabet, og her er det ikke mindst Jim Hagemann Snabes baggrund fra toppen af den internationale it-branche, der spiller en afgørende rolle i hans udvælgelse, skriver Børsen.

Selskabets administrerende direktør, Søren Skou, peger ifølge avisen på, at transport- og logistik-delen af virksomheden har en ‘væsentlig komponent' i strategien, der ‘handler om digitalisering.

A.P. Møller-Mærsk-koncernen har ifølge avisen afsat 5,5 milliarder kroner om året til investeringer i øget digitalisering.

"Hans [Jim Hagemann Snabe, red] kompetencer og erfaringer med digitalisering og med at føre en virksomhed højere op i værdikæden er unikke," siger afgående formand, Michael Pram Rasmussen, ifølge Børsen om sin afløser, der har siddet som menigt medlem i Mærsk-bestyrelsen i knapt et år.

I Børsen skriver chefredaktør Niels Lunde, at valget af Jim Hagemann Snabe blandt andet skal ses i lyset af den fremtid, som Mærsk står over for, hvor selskabet for eksempel skal håndtere en risiko for at blive udfordret af Amazon og andre spillere, som langt fra ligner de konkurrenter, som Mærsk traditionelt har haft.

"For blot få år siden ville de færreste have troet, at en boghandel kunne true et containerrederi. [...] Man skal forstå, hvordan man kan konkurrere med en virksomhed, der som Amazon er født digitalt og snart vil konkurrere uden at eje skibe. For slet ikke at tale om, hvad Uber og endnu ukendte virksomheder er på vej med," skriver han.

Jim Hagemann Snabe er også fornylig blevet indstillet til at overtage formandsposten i mægtige Siemens.

Også her er det hans viden og indsigt i digitale udviklingsmuligheder og den digitale verden, der har spillet en afgørende rolle.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området


Læs også:

Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne

Dansk top-CIO i Svitzer ikke i tvivl: Her er mine hovedopgaver for it i 2017

Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.