Artikel top billede

Ny formand for mægtige Mærsk: Valget af Jim Hagemann Snabe handler om digitalisering og it

Den tidligere topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, får som kommende bestyrelsesformand ikke mindst til opgave at føre det store selskab mod en fremtid præget af digitale modstandere og stor uforudsigelighed.

Den tidligere topchef for tyske SAP, danske Jim Hagemann Snabe, står til at blive udnævnt til bestyrelsesformand for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, når selskabet til marts afholder sin årlige generalforsamling.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Bestyrelsesformanden spiller typisk en væsentlig rolle i udviklingen af selskabet, og her er det ikke mindst Jim Hagemann Snabes baggrund fra toppen af den internationale it-branche, der spiller en afgørende rolle i hans udvælgelse, skriver Børsen.

Selskabets administrerende direktør, Søren Skou, peger ifølge avisen på, at transport- og logistik-delen af virksomheden har en ‘væsentlig komponent' i strategien, der ‘handler om digitalisering.

A.P. Møller-Mærsk-koncernen har ifølge avisen afsat 5,5 milliarder kroner om året til investeringer i øget digitalisering.

"Hans [Jim Hagemann Snabe, red] kompetencer og erfaringer med digitalisering og med at føre en virksomhed højere op i værdikæden er unikke," siger afgående formand, Michael Pram Rasmussen, ifølge Børsen om sin afløser, der har siddet som menigt medlem i Mærsk-bestyrelsen i knapt et år.

I Børsen skriver chefredaktør Niels Lunde, at valget af Jim Hagemann Snabe blandt andet skal ses i lyset af den fremtid, som Mærsk står over for, hvor selskabet for eksempel skal håndtere en risiko for at blive udfordret af Amazon og andre spillere, som langt fra ligner de konkurrenter, som Mærsk traditionelt har haft.

"For blot få år siden ville de færreste have troet, at en boghandel kunne true et containerrederi. [...] Man skal forstå, hvordan man kan konkurrere med en virksomhed, der som Amazon er født digitalt og snart vil konkurrere uden at eje skibe. For slet ikke at tale om, hvad Uber og endnu ukendte virksomheder er på vej med," skriver han.

Jim Hagemann Snabe er også fornylig blevet indstillet til at overtage formandsposten i mægtige Siemens.

Også her er det hans viden og indsigt i digitale udviklingsmuligheder og den digitale verden, der har spillet en afgørende rolle.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området

Læs også:

Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne

Dansk top-CIO i Svitzer ikke i tvivl: Her er mine hovedopgaver for it i 2017

Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere