Artikel top billede

Ny formand for mægtige Mærsk: Valget af Jim Hagemann Snabe handler om digitalisering og it

Den tidligere topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, får som kommende bestyrelsesformand ikke mindst til opgave at føre det store selskab mod en fremtid præget af digitale modstandere og stor uforudsigelighed.

Den tidligere topchef for tyske SAP, danske Jim Hagemann Snabe, står til at blive udnævnt til bestyrelsesformand for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, når selskabet til marts afholder sin årlige generalforsamling.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Bestyrelsesformanden spiller typisk en væsentlig rolle i udviklingen af selskabet, og her er det ikke mindst Jim Hagemann Snabes baggrund fra toppen af den internationale it-branche, der spiller en afgørende rolle i hans udvælgelse, skriver Børsen.

Selskabets administrerende direktør, Søren Skou, peger ifølge avisen på, at transport- og logistik-delen af virksomheden har en ‘væsentlig komponent' i strategien, der ‘handler om digitalisering.

A.P. Møller-Mærsk-koncernen har ifølge avisen afsat 5,5 milliarder kroner om året til investeringer i øget digitalisering.

"Hans [Jim Hagemann Snabe, red] kompetencer og erfaringer med digitalisering og med at føre en virksomhed højere op i værdikæden er unikke," siger afgående formand, Michael Pram Rasmussen, ifølge Børsen om sin afløser, der har siddet som menigt medlem i Mærsk-bestyrelsen i knapt et år.

I Børsen skriver chefredaktør Niels Lunde, at valget af Jim Hagemann Snabe blandt andet skal ses i lyset af den fremtid, som Mærsk står over for, hvor selskabet for eksempel skal håndtere en risiko for at blive udfordret af Amazon og andre spillere, som langt fra ligner de konkurrenter, som Mærsk traditionelt har haft.

"For blot få år siden ville de færreste have troet, at en boghandel kunne true et containerrederi. [...] Man skal forstå, hvordan man kan konkurrere med en virksomhed, der som Amazon er født digitalt og snart vil konkurrere uden at eje skibe. For slet ikke at tale om, hvad Uber og endnu ukendte virksomheder er på vej med," skriver han.

Jim Hagemann Snabe er også fornylig blevet indstillet til at overtage formandsposten i mægtige Siemens.

Også her er det hans viden og indsigt i digitale udviklingsmuligheder og den digitale verden, der har spillet en afgørende rolle.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området

Læs også:

Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne

Dansk top-CIO i Svitzer ikke i tvivl: Her er mine hovedopgaver for it i 2017

Dansk CIO: "Du er nødt til at tage hånd om de lavpraktiske it-opgaver, før der er license to play"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere