Artikel top billede

Microsoft og Acer klar med helt særligt headset - blander virtual og augmented reality

Acer lancerer det første udvikler-headset med mixed reality-funkionalitet: Det giver evnen til både at vise augmented- og virtual reality.

Microsoft har i dag annonceret det første headset til sit ambitiøse mixed reality-program Holographic Platform.

Headsettet er fra Acer og vil blive klar til udviklere i løbet af marts.

Udviklerne kan bruge headsettet til at udvikle apps til både augmented reality og virtual reality til Windows 10.

Tilbage i oktober måned 2016 annoncerede Microsoft et storstilet samarbejde med en lang række producenter, heriblandt Acer, om at udvikle, hvad der bliver kaldt Mixed Reality-briller, eller MR.

Mixed reality er headsets, der både kan fungere som virtual reality-headset som HTC Vive eller Playstation VR-headsets, og som et augmented reality-headset som Microsofts HoloLens, der placerer digitale, virtuelle objekter i den virkelige verden via 3D-kameraer og sensorer.

Du kan læse om og se Computerworlds mini-test af Microsofts HoloLens-briller her: Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Kan begge dele

Headsettet fra Acer vil få to LCD-skærme med en opløsning på 1.440 x 1.440 pixels, hvilket vil give et bedre billede, end HTC Vive eller Oculus Rift i dag tilbyder.

Tanken er, at mens VR hovedsageligt har set sin niche hos gamere og forbrugere, vil AR bedre fungere til virksomheder eller produktionsbrug, hvor du kan projicere digitale objekter i virkelige omgivelser.

Som alle andre kommende MR-headset i samarbejde med Microsoft, har Acers headset to kameraer, der følger og måler både dine og dine omgivelsers placering og bevægelser.

På den måde kan objekter, ægte eller virtuelle, kunne placeres i enten den virtuelle eller ægte verden, uden at du får brug for eksterne kameraer eller sensorer som eksempelvis HTC Vive benytter. 

Alle MR-headset i Micosofts MR-program bygger på Windows Holographic platform, styreprogrammet bag Microsofts HoloLens, men der stadig kun på udviklerniveau.

Microsoft selv udtaler, at firmaet først er klar til at tilbyde indhold til MR-briller i 2018, men at firmaets kommende spillekonsol, Scorpio, vil understøtte den type headset.

Også Lenovo, HP og Asus er på vej med lignende headsets.

Acer har ikke delt en pris på sit nye headset endnu. 

Læs også: Test: HTC Vive er et kig ind i en ubeskrivelig og skræmmende fremtid - men den koster kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.