Artikel top billede

Microsoft og Acer klar med helt særligt headset - blander virtual og augmented reality

Acer lancerer det første udvikler-headset med mixed reality-funkionalitet: Det giver evnen til både at vise augmented- og virtual reality.

Microsoft har i dag annonceret det første headset til sit ambitiøse mixed reality-program Holographic Platform.

Headsettet er fra Acer og vil blive klar til udviklere i løbet af marts.

Udviklerne kan bruge headsettet til at udvikle apps til både augmented reality og virtual reality til Windows 10.

Tilbage i oktober måned 2016 annoncerede Microsoft et storstilet samarbejde med en lang række producenter, heriblandt Acer, om at udvikle, hvad der bliver kaldt Mixed Reality-briller, eller MR.

Mixed reality er headsets, der både kan fungere som virtual reality-headset som HTC Vive eller Playstation VR-headsets, og som et augmented reality-headset som Microsofts HoloLens, der placerer digitale, virtuelle objekter i den virkelige verden via 3D-kameraer og sensorer.

Du kan læse om og se Computerworlds mini-test af Microsofts HoloLens-briller her: Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Kan begge dele

Headsettet fra Acer vil få to LCD-skærme med en opløsning på 1.440 x 1.440 pixels, hvilket vil give et bedre billede, end HTC Vive eller Oculus Rift i dag tilbyder.

Tanken er, at mens VR hovedsageligt har set sin niche hos gamere og forbrugere, vil AR bedre fungere til virksomheder eller produktionsbrug, hvor du kan projicere digitale objekter i virkelige omgivelser.

Som alle andre kommende MR-headset i samarbejde med Microsoft, har Acers headset to kameraer, der følger og måler både dine og dine omgivelsers placering og bevægelser.

På den måde kan objekter, ægte eller virtuelle, kunne placeres i enten den virtuelle eller ægte verden, uden at du får brug for eksterne kameraer eller sensorer som eksempelvis HTC Vive benytter. 

Alle MR-headset i Micosofts MR-program bygger på Windows Holographic platform, styreprogrammet bag Microsofts HoloLens, men der stadig kun på udviklerniveau.

Microsoft selv udtaler, at firmaet først er klar til at tilbyde indhold til MR-briller i 2018, men at firmaets kommende spillekonsol, Scorpio, vil understøtte den type headset.

Også Lenovo, HP og Asus er på vej med lignende headsets.

Acer har ikke delt en pris på sit nye headset endnu. 

Læs også: Test: HTC Vive er et kig ind i en ubeskrivelig og skræmmende fremtid - men den koster kassen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere