Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Afsløring efter kæmpe Amazon-nedbrud: Pinlig kommando-fejl skabte massive problemer for Amazon

En ingeniør indtastede en forkert kommando, og herefter gik dele af internettet i sort.

Tidligere på ugen gik dele af internettet i sort, da Amazons cloud-tjeneste Simple Storage Service, også kendt som S3, blev ramt af et fire timer langt nedbrud.

Nu har vi fået forklaringen på, hvordan det kunne gå så galt.

I et åbent brev til sine kunder forklarer Amazon om årsagen.

Tastefejl under fejlfinding

Her fremgår det, at fejlen opstod, da holdet bag tjenesten skulle foretage en fejlfinding.

En ingeniør skulle i den forbindelse indtaste en kommando, der skulle tage et meget lille antal servere ud af drift midlertidligt.

Men ved en fejl kom ingeniøren til at indtaste en forkert kommando, der i stedet fjernede et meget stort antal servere fra tjenesten.

Når en server bliver taget ud af drift, bliver de ifølge Amazon nød til at lave en "fuld genstart," før den kan tilkobles tjenesten igen, hvilket tilsyneladende er en relativ langsommelig proces.

Det er således også forklaringen på, at nedbruddet varede i fire timer, selvom fejlen blev opdaget hurtigt.

Amazon-nedbruddet ramte en lang række populære internetsider og -tjenester.

Blandt de ramte var den populære samarbejdsplatform Slack, websitet Quora, billedetjenesten Giphy samt nyhedsmedier som Buzzfeed og Business Insider.

Læs også: 

AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder  

Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere