Artikel top billede

Afsløring efter kæmpe Amazon-nedbrud: Pinlig kommando-fejl skabte massive problemer for Amazon

En ingeniør indtastede en forkert kommando, og herefter gik dele af internettet i sort.

Tidligere på ugen gik dele af internettet i sort, da Amazons cloud-tjeneste Simple Storage Service, også kendt som S3, blev ramt af et fire timer langt nedbrud.

Nu har vi fået forklaringen på, hvordan det kunne gå så galt.

I et åbent brev til sine kunder forklarer Amazon om årsagen.

Tastefejl under fejlfinding

Her fremgår det, at fejlen opstod, da holdet bag tjenesten skulle foretage en fejlfinding.

En ingeniør skulle i den forbindelse indtaste en kommando, der skulle tage et meget lille antal servere ud af drift midlertidligt.

Men ved en fejl kom ingeniøren til at indtaste en forkert kommando, der i stedet fjernede et meget stort antal servere fra tjenesten.

Når en server bliver taget ud af drift, bliver de ifølge Amazon nød til at lave en "fuld genstart," før den kan tilkobles tjenesten igen, hvilket tilsyneladende er en relativ langsommelig proces.

Det er således også forklaringen på, at nedbruddet varede i fire timer, selvom fejlen blev opdaget hurtigt.

Amazon-nedbruddet ramte en lang række populære internetsider og -tjenester.

Blandt de ramte var den populære samarbejdsplatform Slack, websitet Quora, billedetjenesten Giphy samt nyhedsmedier som Buzzfeed og Business Insider.

Læs også: 

AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder  

Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere