Netcompany klar med rekord-regnskab: Omsætningen buldrer i vejret - sammen med antallet af medarbejdere

It-selskabet Netcompany fik et forrygende 2016, afslører det netop offentliggjorte årsregnskab. Selskabet nærmer sig en milliard i omsætning, mens masse-ansættelserne fortsætter. Og der er mere vækst i vente, lyder det fra stifter og direktør André Rogaczewski

900 millioner kroner.

Så meget omsatte it-selskabet Netcompany for i 2016, afslører det netop offentliggjorte årsregnskab.

Det er den hidtil højeste omsætning, Netcompany har opnået - i 2015 lå den til sammenligning på 758 millioner.

Omsætningen er dermed steget med 18,5 procent på et enkelt år.

Samtidig er det blevet endnu mere tydeligt, at Netcompany har knækket koden til vild vækst. For går vi fem år tilbage, til 2012, lå omsætningen i Netcompany på 400 millioner kroner - så den er mere end fordoblet siden.

Netcompanys driftsresultat (EBIT) landede i 2016 på 210 millioner kroner mod 207 millioner året før. Det er dermed også det bedste resultat i Netcompanys historie.  

Nettoresultat gik dog tilbage fra knap 188 millioner i 2015 til 157 millioner i 2016.

Mange nye medarbejdere
Der er da også blevet investeret ganske meget i blandt andet flere medarbejdere i de senere år.

Hvor Netcompany i 2015 havde 598 ansatte, nåede selskabet i 2016-regnskabet år op på 874 ansatte.

Det er dog kun få uger siden, at Netcompany meldte ud, at der nu var 1.000 medarbejdere i virksomheden.

Gennemsnitsalderen for de ansatte i Netcompany er cirka 29 år, oplyser selskabet.  

Stifter og i CEO i Netcompany, André Rogaczewski, udtaler i forbindelse med regnskabet, at Netcompanys 2016 blev det hidtil bedste år i selskabets historie - og at der er udsigt til mere af samme skuffe i 2017:

"Netcompany er i konstant udvikling og fremdrift, og 2017 er allerede startet forrygende med ansættelse af medarbejder nr. 1.000."

"I de første måneder af 2017 har vi ansat over 150 medarbejdere, og med flere opgaver på vej for såvel det private erhvervsliv som det offentlige kommer vi formentligt ikke til at sætte tempoet ned lige foreløbig," lyder det i en pressemeddelelse. 

"I 2017 skal vi for alvor bevise, at vi kan skabe stærke resultater både i Danmark og i udlandet. Den opgave er vi godt rustet til at løse," udtaler André Rogaczewski.

Sigter efter børsnotering
Netcompany oplyser samtidig, at det er planen, at selskabet skal børsnoteres inden for en kort årrække.

Netcompany, der blev grundlagt i 1999, har hovedsæde på Grønningen i København.

Selskabet leverer it-systemer til offentlige institutioner, private virksomheder og a-kasser.

Læs også:

Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"

Netcompany scorer stor Skat-kontrakt: Sådan undgår vi at bygge en ny EFI-skandale
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.