Artikel top billede

WikiLeaks samarbejder med tech-giganter: Deler viden for at lukke CIA's spionhuller

WikiLeaks vælger at dele de uredigerede dokumenter med kode med Apple, Google, Microsoft og andre tech-virksomheder for at lukke for de huller, som CIA eftersigende benytter til overvågning.

Efter sidste uges store læk af CIA-dokumenter vælger WikiLeaks at dele den uredigerede kode med tech-virksomhederne som Google, Apple og Microsoft for at lukke potentielle sikkerhedshuller.

Det fortæller Julian Assange i et video-klip fra den ecuadorianske ambassade i London, som du kanse her

Apple, Google og Microsoft har allerede fortalt, at langt de fleste sårbarheder, som CIA ifølge de lækkede dokumenter har udnyttet, er blevet lukket for længst, men uden de uredigerede dokumenter, kan de ikke vide sig sikre.

Læs deres reaktion her: Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter

WikiLeaks klippede al kode ud af de lækkede dokumenter, så sårbarhederne ikke kunne udnyttes af andre, og det er de detaljer, som WikiLeaks nu vil dele med tech-virksomhederne.

"Vi har valgt at samarbejde med it-selskaberne og give dem eksklusiv adgang til de tekniske detaljer i dokumenterne, så rettelser kan blive udviklet og udsendt," forklarede Julian Assange.

Læs også: Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk

Kan hacke din iPhone og dit Samsung-TV

De mange afsløringer fra WikiLeaks viste et massivt fokus på digital overvågning hos den amerikanske efterretningstjeneste.

Flere eksperter mener dog ikke, at CIA forsøgte at udvikle masseovervågning, som CIA's søsterorganisation NSA er blevet afsløret i at gøre.

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller, at de mange dokumenter tyder på, at CIA benyttede sine værktøjer til målrettede og nøje planlagte overvågninger.

I dokumenterne kom det blandt andet frem, at CIA kunne aflytte brugere af iPhones og via Samsung-fjernsyn, men at det i det sidste tilfælde krævede fysisk adgang til fjernsynet for at installere overvågnings-softwaren.

Med adgang til kildekoden kan de store tech-giganter få rettet de forskellige sårbarheder i sine produkter. WikiLeaks har planer om at frigøre koden, så snart de store selskaber er færdige med at udsende patches.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert efter kæmpe CIA-læk: Derfor skal du ikke frygte aflytning via dit fjernsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere