Artikel top billede

WikiLeaks samarbejder med tech-giganter: Deler viden for at lukke CIA's spionhuller

WikiLeaks vælger at dele de uredigerede dokumenter med kode med Apple, Google, Microsoft og andre tech-virksomheder for at lukke for de huller, som CIA eftersigende benytter til overvågning.

Efter sidste uges store læk af CIA-dokumenter vælger WikiLeaks at dele den uredigerede kode med tech-virksomhederne som Google, Apple og Microsoft for at lukke potentielle sikkerhedshuller.

Det fortæller Julian Assange i et video-klip fra den ecuadorianske ambassade i London, som du kanse her

Apple, Google og Microsoft har allerede fortalt, at langt de fleste sårbarheder, som CIA ifølge de lækkede dokumenter har udnyttet, er blevet lukket for længst, men uden de uredigerede dokumenter, kan de ikke vide sig sikre.

Læs deres reaktion her: Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter

WikiLeaks klippede al kode ud af de lækkede dokumenter, så sårbarhederne ikke kunne udnyttes af andre, og det er de detaljer, som WikiLeaks nu vil dele med tech-virksomhederne.

"Vi har valgt at samarbejde med it-selskaberne og give dem eksklusiv adgang til de tekniske detaljer i dokumenterne, så rettelser kan blive udviklet og udsendt," forklarede Julian Assange.

Læs også: Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk

Kan hacke din iPhone og dit Samsung-TV

De mange afsløringer fra WikiLeaks viste et massivt fokus på digital overvågning hos den amerikanske efterretningstjeneste.

Flere eksperter mener dog ikke, at CIA forsøgte at udvikle masseovervågning, som CIA's søsterorganisation NSA er blevet afsløret i at gøre.

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller, at de mange dokumenter tyder på, at CIA benyttede sine værktøjer til målrettede og nøje planlagte overvågninger.

I dokumenterne kom det blandt andet frem, at CIA kunne aflytte brugere af iPhones og via Samsung-fjernsyn, men at det i det sidste tilfælde krævede fysisk adgang til fjernsynet for at installere overvågnings-softwaren.

Med adgang til kildekoden kan de store tech-giganter få rettet de forskellige sårbarheder i sine produkter. WikiLeaks har planer om at frigøre koden, så snart de store selskaber er færdige med at udsende patches.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert efter kæmpe CIA-læk: Derfor skal du ikke frygte aflytning via dit fjernsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere