Artikel top billede

WikiLeaks samarbejder med tech-giganter: Deler viden for at lukke CIA's spionhuller

WikiLeaks vælger at dele de uredigerede dokumenter med kode med Apple, Google, Microsoft og andre tech-virksomheder for at lukke for de huller, som CIA eftersigende benytter til overvågning.

Efter sidste uges store læk af CIA-dokumenter vælger WikiLeaks at dele den uredigerede kode med tech-virksomhederne som Google, Apple og Microsoft for at lukke potentielle sikkerhedshuller.

Det fortæller Julian Assange i et video-klip fra den ecuadorianske ambassade i London, som du kanse her

Apple, Google og Microsoft har allerede fortalt, at langt de fleste sårbarheder, som CIA ifølge de lækkede dokumenter har udnyttet, er blevet lukket for længst, men uden de uredigerede dokumenter, kan de ikke vide sig sikre.

Læs deres reaktion her: Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter

WikiLeaks klippede al kode ud af de lækkede dokumenter, så sårbarhederne ikke kunne udnyttes af andre, og det er de detaljer, som WikiLeaks nu vil dele med tech-virksomhederne.

"Vi har valgt at samarbejde med it-selskaberne og give dem eksklusiv adgang til de tekniske detaljer i dokumenterne, så rettelser kan blive udviklet og udsendt," forklarede Julian Assange.

Læs også: Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk

Kan hacke din iPhone og dit Samsung-TV

De mange afsløringer fra WikiLeaks viste et massivt fokus på digital overvågning hos den amerikanske efterretningstjeneste.

Flere eksperter mener dog ikke, at CIA forsøgte at udvikle masseovervågning, som CIA's søsterorganisation NSA er blevet afsløret i at gøre.

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller, at de mange dokumenter tyder på, at CIA benyttede sine værktøjer til målrettede og nøje planlagte overvågninger.

I dokumenterne kom det blandt andet frem, at CIA kunne aflytte brugere af iPhones og via Samsung-fjernsyn, men at det i det sidste tilfælde krævede fysisk adgang til fjernsynet for at installere overvågnings-softwaren.

Med adgang til kildekoden kan de store tech-giganter få rettet de forskellige sårbarheder i sine produkter. WikiLeaks har planer om at frigøre koden, så snart de store selskaber er færdige med at udsende patches.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert efter kæmpe CIA-læk: Derfor skal du ikke frygte aflytning via dit fjernsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere