Artikel top billede

Global internet-konference i gang i København: Her er internettets splinternye super-kryptering

Reportage: Sikkerheden på nettet skal strammes op, lyder det fra internettets administratorer i ICANN, som besøger København i denne uge. Verdenspremieren på kryptografi-udskiftningen bliver nu skudt i gang.

Internet-organisationen ICANN med ansvar for blandt andet håndtering af internettets domæner er i disse dage i København, hvor nettets nutid og fremtid bliver diskuteret.

Københavner-mødet er organisationens 58. verdensomspændende konference, og mødet har tiltrukket mere end 2.500 konference-deltagere fra teknikkens, politikkens og de internet-nysgerriges verden til Bella Center i den sydlige del af den danske hovedstad.

En af de ting som ICANN arbejder på for tiden, er en udskiftning af internettets kryptografi, som i høj grad kommer til at berøre den måde, de danske teleselskaber håndterer internettrafik på.

Den officielle dato for udskiftningen er den 11. oktober i år, og herefter vil udskiftningen foregå i de seks efterfølgende måneder.

ICANNs CTO David Conrad fortæller på københavner-konferencen, at internet-organisationen tyvstarter krypto-udrulningen med et testforløb, der begynder i dag.

"Hvis du er DNS-operatør, skal du være meget velkommen til at kigge på vores hjemmeside. Hvis du ikke er, vil du nok synes, det er noget kedeligt, nørdet indhold," siger David Conrad fra konferencen-scenen til de mange konference-deltageres latter og applaus.

Han fremviser derefter denne adresse, hvor du kan læse mere om og teste DNSSEC-valideringen.

En hel række udfordringer

Udover at sørge for sikkerheden i DNS (Domæne Navne System) for internettets befolkning, der er vokset til cirka 3,7 milliarder brugere, har ICANN en hel række andre missioner i København.

Non-profit-organisationen løfter sløret for, at københavnerkonferencen blandt andet skal bruges til at diskutere åbenhed, DNS-misbrug og den næste generation af registreringsservices, som afløser til WHOIS-systemet.

Derudover vil ICANN igennem sine nøgleord "gennemsigtighed" og "pålidelighed" i København sparke gang i 300 sessioner, der omhandler alt fra håndtering af de nye toplevel-domæner, som er vokset fra de 22 oprindelige til i dag at huse 1.200.

Læs også: Dansk webfirma klar med helt eget topdomæne 

Også områder som hate-speech, cyberangreb, ytringsfrihed samt ICANN's centrale rolle som internettets viceværter vil blive diskuteret på konferencen.

"Internettet er en game changer, og vi har kun set starten," forklarer ICANN's svenske direktør Göran Marby fra scenen i Bella Center.

"Jeg fik i oktober en af mine medarbejdere til at udarbejde et flow-chart over alle ICANN's processer, og her seks måneder senere er vi stadig i opdagelsesfasen," siger han og lægger dermed op til, at ICANN-konferencer er et sted, hvor mange vidtspændende områder ved internettet bliver vendt. 

Læs også:
Vil forsøge at omstøde: USA mister snart kontrollen over internettet - frygter Rusland, Kina og Iran vil overtage kontrollen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?