Artikel top billede

Global internet-konference i gang i København: Her er internettets splinternye super-kryptering

Reportage: Sikkerheden på nettet skal strammes op, lyder det fra internettets administratorer i ICANN, som besøger København i denne uge. Verdenspremieren på kryptografi-udskiftningen bliver nu skudt i gang.

Internet-organisationen ICANN med ansvar for blandt andet håndtering af internettets domæner er i disse dage i København, hvor nettets nutid og fremtid bliver diskuteret.

Københavner-mødet er organisationens 58. verdensomspændende konference, og mødet har tiltrukket mere end 2.500 konference-deltagere fra teknikkens, politikkens og de internet-nysgerriges verden til Bella Center i den sydlige del af den danske hovedstad.

En af de ting som ICANN arbejder på for tiden, er en udskiftning af internettets kryptografi, som i høj grad kommer til at berøre den måde, de danske teleselskaber håndterer internettrafik på.

Den officielle dato for udskiftningen er den 11. oktober i år, og herefter vil udskiftningen foregå i de seks efterfølgende måneder.

ICANNs CTO David Conrad fortæller på københavner-konferencen, at internet-organisationen tyvstarter krypto-udrulningen med et testforløb, der begynder i dag.

"Hvis du er DNS-operatør, skal du være meget velkommen til at kigge på vores hjemmeside. Hvis du ikke er, vil du nok synes, det er noget kedeligt, nørdet indhold," siger David Conrad fra konferencen-scenen til de mange konference-deltageres latter og applaus.

Han fremviser derefter denne adresse, hvor du kan læse mere om og teste DNSSEC-valideringen.

En hel række udfordringer

Udover at sørge for sikkerheden i DNS (Domæne Navne System) for internettets befolkning, der er vokset til cirka 3,7 milliarder brugere, har ICANN en hel række andre missioner i København.

Non-profit-organisationen løfter sløret for, at københavnerkonferencen blandt andet skal bruges til at diskutere åbenhed, DNS-misbrug og den næste generation af registreringsservices, som afløser til WHOIS-systemet.

Derudover vil ICANN igennem sine nøgleord "gennemsigtighed" og "pålidelighed" i København sparke gang i 300 sessioner, der omhandler alt fra håndtering af de nye toplevel-domæner, som er vokset fra de 22 oprindelige til i dag at huse 1.200.

Læs også: Dansk webfirma klar med helt eget topdomæne 

Også områder som hate-speech, cyberangreb, ytringsfrihed samt ICANN's centrale rolle som internettets viceværter vil blive diskuteret på konferencen.

"Internettet er en game changer, og vi har kun set starten," forklarer ICANN's svenske direktør Göran Marby fra scenen i Bella Center.

"Jeg fik i oktober en af mine medarbejdere til at udarbejde et flow-chart over alle ICANN's processer, og her seks måneder senere er vi stadig i opdagelsesfasen," siger han og lægger dermed op til, at ICANN-konferencer er et sted, hvor mange vidtspændende områder ved internettet bliver vendt. 

Læs også:
Vil forsøge at omstøde: USA mister snart kontrollen over internettet - frygter Rusland, Kina og Iran vil overtage kontrollen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere