Artikel top billede

Global internet-konference i gang i København: Her er internettets splinternye super-kryptering

Reportage: Sikkerheden på nettet skal strammes op, lyder det fra internettets administratorer i ICANN, som besøger København i denne uge. Verdenspremieren på kryptografi-udskiftningen bliver nu skudt i gang.

Internet-organisationen ICANN med ansvar for blandt andet håndtering af internettets domæner er i disse dage i København, hvor nettets nutid og fremtid bliver diskuteret.

Københavner-mødet er organisationens 58. verdensomspændende konference, og mødet har tiltrukket mere end 2.500 konference-deltagere fra teknikkens, politikkens og de internet-nysgerriges verden til Bella Center i den sydlige del af den danske hovedstad.

En af de ting som ICANN arbejder på for tiden, er en udskiftning af internettets kryptografi, som i høj grad kommer til at berøre den måde, de danske teleselskaber håndterer internettrafik på.

Den officielle dato for udskiftningen er den 11. oktober i år, og herefter vil udskiftningen foregå i de seks efterfølgende måneder.

ICANNs CTO David Conrad fortæller på københavner-konferencen, at internet-organisationen tyvstarter krypto-udrulningen med et testforløb, der begynder i dag.

"Hvis du er DNS-operatør, skal du være meget velkommen til at kigge på vores hjemmeside. Hvis du ikke er, vil du nok synes, det er noget kedeligt, nørdet indhold," siger David Conrad fra konferencen-scenen til de mange konference-deltageres latter og applaus.

Han fremviser derefter denne adresse, hvor du kan læse mere om og teste DNSSEC-valideringen.

En hel række udfordringer

Udover at sørge for sikkerheden i DNS (Domæne Navne System) for internettets befolkning, der er vokset til cirka 3,7 milliarder brugere, har ICANN en hel række andre missioner i København.

Non-profit-organisationen løfter sløret for, at københavnerkonferencen blandt andet skal bruges til at diskutere åbenhed, DNS-misbrug og den næste generation af registreringsservices, som afløser til WHOIS-systemet.

Derudover vil ICANN igennem sine nøgleord "gennemsigtighed" og "pålidelighed" i København sparke gang i 300 sessioner, der omhandler alt fra håndtering af de nye toplevel-domæner, som er vokset fra de 22 oprindelige til i dag at huse 1.200.

Læs også: Dansk webfirma klar med helt eget topdomæne 

Også områder som hate-speech, cyberangreb, ytringsfrihed samt ICANN's centrale rolle som internettets viceværter vil blive diskuteret på konferencen.

"Internettet er en game changer, og vi har kun set starten," forklarer ICANN's svenske direktør Göran Marby fra scenen i Bella Center.

"Jeg fik i oktober en af mine medarbejdere til at udarbejde et flow-chart over alle ICANN's processer, og her seks måneder senere er vi stadig i opdagelsesfasen," siger han og lægger dermed op til, at ICANN-konferencer er et sted, hvor mange vidtspændende områder ved internettet bliver vendt. 

Læs også:
Vil forsøge at omstøde: USA mister snart kontrollen over internettet - frygter Rusland, Kina og Iran vil overtage kontrollen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.