Artikel top billede

Efter mange års nedtur - nu træder Yahoo-chef tilbage og får kæmpe millionbeløb

Marissa Mayer blev hentet til Yahoo som frelser, men forlader nu virksomheder. Hun kan dog glæde sig over en kæmpe aftrædelsesordning.

Yahoos topchef Marissa Mayer skal til at lede efter et nyt job.

For det fremgår af officielle dokumenter, der er blevet indgivet til de amerikanske myndigheder i forbindelse med Verizons opkøb af Yahoo, at Marissa Mayer nu må forlade chef-stolen.

Det skriver blandt andet Business Insider. 

Det fremgår ligeledes af dokumenterne, at Mayer som led i sin aftrædelsesordning modtager intet mindre end 23 millioner dollar i kompensation. Det vil sige knap 160 millioner danske kroner.

Yahoo ansatte Marissa Mayer som administrerende direktør i 2012, hvor hun blev udset til rollen som selskabets frelser.

Det lykkedes dog aldrig for Marissa Mayer at redde den falmende internetgigant.

I stedet brugte hun store summer på at opkøbe en lang række selskaber. Det mest spektakulære opkøb er formodentligt opkøbet af blogtjeneste Tumblr, som Yahoo betalte knap 6,4 milliarder kroner for.

Fortid som Google-komet

Marissa Mayer kom til Yahoo fra Google, hvor hun startede sin karriere som 24-årig. 

Her kom hun direkte fra Stanford University, og hos Google gjorde hun lynkarriere og fik hurtigt ansvaret for virksomhedens mest succesrige produkter. 

Hun havde blandet ansvaret for brugeroplevelsen på Googles søgemaskine og mail-tjenesten Gmail, og hun fik hurtigt ry for at være en af Silicon Valleys skarpeste hjerner indenfor produktudvikling og design, hvor hun er kendt for sin meget datadrevne tilgang.

Læs også:  Tre gyldne regler: Marissa Mayer afslører Opskriften på succesrigt app-design

På umulig mission

Marissa Mayers opgave med at genrejse Yahoo har dog efterhånden set mere og mere umulig ud, og i sommer blev det offentliggjort, at Verizon havde indgået en aftale om at opkøbe Yahoo for 32 milliarder danske kroner.

Efterfølgende kom det dog frem, at Yahoo har været offer for en række gigantiske hackersagere, hvor af den ene sag blevet udråbt til verdenshistoriens største hack. Her blev en halv milliard brugere blev ramt.

Hackerskandalen betød, at det lykkedes for Verizon at få forhandlet købsprisen ned med knap to milliarder kroner.

Læs også:
Hacker-skandale breder sig: Verizon hakker to milliarder kroner af købsprisen for Yahoo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.