Artikel top billede

Efter mange års nedtur - nu træder Yahoo-chef tilbage og får kæmpe millionbeløb

Marissa Mayer blev hentet til Yahoo som frelser, men forlader nu virksomheder. Hun kan dog glæde sig over en kæmpe aftrædelsesordning.

Yahoos topchef Marissa Mayer skal til at lede efter et nyt job.

For det fremgår af officielle dokumenter, der er blevet indgivet til de amerikanske myndigheder i forbindelse med Verizons opkøb af Yahoo, at Marissa Mayer nu må forlade chef-stolen.

Det skriver blandt andet Business Insider. 

Det fremgår ligeledes af dokumenterne, at Mayer som led i sin aftrædelsesordning modtager intet mindre end 23 millioner dollar i kompensation. Det vil sige knap 160 millioner danske kroner.

Yahoo ansatte Marissa Mayer som administrerende direktør i 2012, hvor hun blev udset til rollen som selskabets frelser.

Det lykkedes dog aldrig for Marissa Mayer at redde den falmende internetgigant.

I stedet brugte hun store summer på at opkøbe en lang række selskaber. Det mest spektakulære opkøb er formodentligt opkøbet af blogtjeneste Tumblr, som Yahoo betalte knap 6,4 milliarder kroner for.

Fortid som Google-komet

Marissa Mayer kom til Yahoo fra Google, hvor hun startede sin karriere som 24-årig. 

Her kom hun direkte fra Stanford University, og hos Google gjorde hun lynkarriere og fik hurtigt ansvaret for virksomhedens mest succesrige produkter. 

Hun havde blandet ansvaret for brugeroplevelsen på Googles søgemaskine og mail-tjenesten Gmail, og hun fik hurtigt ry for at være en af Silicon Valleys skarpeste hjerner indenfor produktudvikling og design, hvor hun er kendt for sin meget datadrevne tilgang.

Læs også:  Tre gyldne regler: Marissa Mayer afslører Opskriften på succesrigt app-design

På umulig mission

Marissa Mayers opgave med at genrejse Yahoo har dog efterhånden set mere og mere umulig ud, og i sommer blev det offentliggjort, at Verizon havde indgået en aftale om at opkøbe Yahoo for 32 milliarder danske kroner.

Efterfølgende kom det dog frem, at Yahoo har været offer for en række gigantiske hackersagere, hvor af den ene sag blevet udråbt til verdenshistoriens største hack. Her blev en halv milliard brugere blev ramt.

Hackerskandalen betød, at det lykkedes for Verizon at få forhandlet købsprisen ned med knap to milliarder kroner.

Læs også:
Hacker-skandale breder sig: Verizon hakker to milliarder kroner af købsprisen for Yahoo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere