Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

KMD vil sagsøge ATP efter fyring: ATP's indsats har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet'

ATP bærer hoved-ansvaret for, at KMD ikke har været i stand til at levere det fejlslagne it-system, som nu har føret til, at KMD er blevet fyret. ATP's del af aftalen har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet,' lyder det skarpt fra KMD-direktør Eva Berneke.

ATP bærer en stor del af ansvaret for, at arbejdet med det problematiske it-projekt Social Pension er kørt så meget af sporet, at ATP tirsdag valgte at fyre KMD som leverandør.

Sådan lyder det fra KMD's administrerende direktør, Eva Berneke, i et brev, som KMD netop har udsendt til samtlige borgmestre og kommunaldirektører i Danmark.

ATP har ophævet kontrakten efter nogle måneders forhandlinger med KMD, da leveringen af systemet indtil videre er forsinket i 15 måneder.

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpeordre

Men KMD mener ikke, at ATP overhovedet kan ophæve kontrakten, lyder det fra Eva Berneke.

"KMD anerkender ikke, at ATP er berettiget til at ophæve aftalen, da ATP ved passivitet har fortabt retten hertil. Tillige er KMD ikke hovedansvarlig for den indtrådte forsinkelse," skriver hun i brevet til kommunerne.

Ifølge direktøren har det nemlig klart været ATP's ansvar at ‘beskrive og specificere regler og forretningsmæssige krav' i forbindelse med projektet.

Og det er ‘langt fra' sket på en måde, der har gjort, at KMD har været i stand til at levere det aftale.

"Afklaring, identifikation og beskrivelse af regler har fra ATPs side været mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet. De regler, der har været beskrevet i udbudsmaterialet, er steget med mindst en faktor ni," lyder det fra direktøren.

"Dette er den helt overskyggende og alt afgørende årsag til den aktuelle forsinkelse i projektet, og ansvaret herfor er ATP's. KMD har gentagne gange gjort opmærksom herpå," skriver hun.

Vil sagsøge

ATP har varslet et sagsanlæg mod KMD med krav om betaling af et stort millionbeløb.

Men også ATP kan forvente at modtage et sagsanlæg.

"Da ATP ophæver aftalen, agter KMD at nedlægge et selvstændigt erstatningskrav over for ATP til dækning af KMD's tab," lyder det fra Eva Berneke i brevet.

"Vi beklager de forsinkelser, vi er ansvarlige for. KMD er fortsat parat til at finde et forlig, der er balanceret og realistisk," skriver hun.

Her er det forligstilbud, som ATP har sagt nej til

I brevet til kommunerne oplister KMD det forligs-tilbud, som KMD har tilbudt ATP i sagen. Tilbuddet er i store træk magen til det tilbud, som Kombit netop har accepteret.

Det indebærer ifølge KMD i hovedtræk, at [citat fra KMD's brev til kommunerne]:

- Driftsvederlaget for den eksisterende Pensionsløsning reduceres med 20 procent allerede fra 1. september 2017, og indtil projektet er afleveret. Dette svarer til en reduktion på fem millioner kroner om måneden eller forventeligt cirka 100 millioner kroner i resten af projektet. Dermed garanteres kommunerne en besparelse allerede fra i år.

- KMD tilbyder at dække en stor andel af de yderligere omkostninger, som ATP ville få ved videreførelsen af projektet, op til 30 millioner kroner.

- KMD påtager sig ansvaret for at gennemføre den regelafklaring, som har været hovedårsagen til projektets forsinkelse.

- Hvis projektet forsinkes yderligere, og årsagen hertil er KMD's, vil driftsvederlaget efter en afhjælpningsperiode blive yderligere med 25 procent indtil fejlafhjælpning har fundet sted,således at den samlede reduktion er 45 procent. Sammen med de fem procent reduktion opnået af Kombit-forliget, ville dette svare til en 50 procent-reduktion i forhold til dagens pris på systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.