Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

KMD vil sagsøge ATP efter fyring: ATP's indsats har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet'

ATP bærer hoved-ansvaret for, at KMD ikke har været i stand til at levere det fejlslagne it-system, som nu har føret til, at KMD er blevet fyret. ATP's del af aftalen har været ‘mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet,' lyder det skarpt fra KMD-direktør Eva Berneke.

ATP bærer en stor del af ansvaret for, at arbejdet med det problematiske it-projekt Social Pension er kørt så meget af sporet, at ATP tirsdag valgte at fyre KMD som leverandør.

Sådan lyder det fra KMD's administrerende direktør, Eva Berneke, i et brev, som KMD netop har udsendt til samtlige borgmestre og kommunaldirektører i Danmark.

ATP har ophævet kontrakten efter nogle måneders forhandlinger med KMD, da leveringen af systemet indtil videre er forsinket i 15 måneder.

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpeordre

Men KMD mener ikke, at ATP overhovedet kan ophæve kontrakten, lyder det fra Eva Berneke.

"KMD anerkender ikke, at ATP er berettiget til at ophæve aftalen, da ATP ved passivitet har fortabt retten hertil. Tillige er KMD ikke hovedansvarlig for den indtrådte forsinkelse," skriver hun i brevet til kommunerne.

Ifølge direktøren har det nemlig klart været ATP's ansvar at ‘beskrive og specificere regler og forretningsmæssige krav' i forbindelse med projektet.

Og det er ‘langt fra' sket på en måde, der har gjort, at KMD har været i stand til at levere det aftale.

"Afklaring, identifikation og beskrivelse af regler har fra ATPs side været mangelfuld, forsinket og fejlbehæftet. De regler, der har været beskrevet i udbudsmaterialet, er steget med mindst en faktor ni," lyder det fra direktøren.

"Dette er den helt overskyggende og alt afgørende årsag til den aktuelle forsinkelse i projektet, og ansvaret herfor er ATP's. KMD har gentagne gange gjort opmærksom herpå," skriver hun.

Vil sagsøge

ATP har varslet et sagsanlæg mod KMD med krav om betaling af et stort millionbeløb.

Men også ATP kan forvente at modtage et sagsanlæg.

"Da ATP ophæver aftalen, agter KMD at nedlægge et selvstændigt erstatningskrav over for ATP til dækning af KMD's tab," lyder det fra Eva Berneke i brevet.

"Vi beklager de forsinkelser, vi er ansvarlige for. KMD er fortsat parat til at finde et forlig, der er balanceret og realistisk," skriver hun.

Her er det forligstilbud, som ATP har sagt nej til

I brevet til kommunerne oplister KMD det forligs-tilbud, som KMD har tilbudt ATP i sagen. Tilbuddet er i store træk magen til det tilbud, som Kombit netop har accepteret.

Det indebærer ifølge KMD i hovedtræk, at [citat fra KMD's brev til kommunerne]:

- Driftsvederlaget for den eksisterende Pensionsløsning reduceres med 20 procent allerede fra 1. september 2017, og indtil projektet er afleveret. Dette svarer til en reduktion på fem millioner kroner om måneden eller forventeligt cirka 100 millioner kroner i resten af projektet. Dermed garanteres kommunerne en besparelse allerede fra i år.

- KMD tilbyder at dække en stor andel af de yderligere omkostninger, som ATP ville få ved videreførelsen af projektet, op til 30 millioner kroner.

- KMD påtager sig ansvaret for at gennemføre den regelafklaring, som har været hovedårsagen til projektets forsinkelse.

- Hvis projektet forsinkes yderligere, og årsagen hertil er KMD's, vil driftsvederlaget efter en afhjælpningsperiode blive yderligere med 25 procent indtil fejlafhjælpning har fundet sted,således at den samlede reduktion er 45 procent. Sammen med de fem procent reduktion opnået af Kombit-forliget, ville dette svare til en 50 procent-reduktion i forhold til dagens pris på systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere