Artikel top billede

Mikkel Bardram er ny adm. direktør i EG.
Billeder: Kim Stensdal

Stort millionunderskud i EG: Omsætning og driftsresultat vokser fortsat - men bundlinjen går helt i rødt

EG gennemgik i 2016 store omvæltninger og fik blandt andet en ny administrerende direktør i Mikkel Bardram. Mens selskabets omsætning voksede, endte det alligevel med et stort millionunderskud.

Det kom som lidt overraskelse, da EG i oktober meddelte, at Leif Vestergaard efter 12 år i CEO-rollen blev skiftet ud med en ny administrerende direktør, Mikkel Bardram. 

Forklaringen fra bestyrelsens side var blandt andet, at EG skulle føres ind i "næste udviklingsfase", og at "udviklingen skulle accelereres." Læs mere om det her.

Og EG, der i flere år har haft masser af vækst, fik i det hele taget et mere turbulent 2016.

Selskabet kom nemlig ud med et underskud på 232,7 millioner kroner, fremgår det af årsregnskabet.

Læs også: Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel

Mikkel Bardram har ellers forklaret til Computerworld, at der er mange muligheder for at sikre mere vækst i EG:

"Min rolle er at få lagt en ny, strategisk plan for virksomheden og at sørge for at samle virksomheden omkring den. Vi skal fortsætte med at vokse - men måske mere på den organiske side," forklarede Mikkel Bardram i et stort interview før nytår.

"EG har nu fået en størrelse, hvor der er kompetencer på rigtig mange områder. Både inden for forskellige produktområder og inden for forskellige kundesegmenter. Den næste rejse handler om at få de ting til at spille sammen."

Det hører da også med til historien om det markante underskud i 2016, at EG blandt andet foretog afskrivninger for 364 millioner kroner, og at selskabet i det hele taget benyttede året til at omstille sig til nye satsninger i de kommende år.

Omsætningen vokser - er nu på to milliarder

Den 40-årige EG-direktør, der kom til EG fra en stilling som administrerende direktør i Satair Group, må dog i første omgang leve med et millionunderskud i årsregnskabet for 2016.

Omsætningen stiger dog fortsat i EG til nu over to milliarder danske kroner (vækst på 11 procent), mens også EBITDA vokser til nu 257,8 millioner kroner (24 procent).

I 2015 lå omsætningen på 1,8 milliarder, mens EBITDA landede på 207 millioner. I 2015 fik EG-koncernen et overskud på 46,4 millioner danske kroner. 

Har 2.000 medarbejdere 
EG er en af de store danske it-koncerner, der er vokset mest i de senere år.

Det begyndte i Herning i 1977, og i dag har EG omkring 2.000 medarbejdere fordelt på 27 kontorer i Danmark, Norge og Sverige.

"Det ligger der en rigtig stor værdiforøgelse i at sikre, at vores kunder bliver tilbudt alt, hvad vi har i vores portefølje af produkter," har Mikkel Bardram forklaret om arbejdet med at sikre mere vækst i EG.

"Hvis man ser på, hvor kunderne står lige nu, så handler det netop om, at der er alle mulige nye muligheder, de kan teste af i markedet og nye muligheder for innovation."

"Fordi vi sidder på deres forretningskritiske applikationer, står EG rigtig fint i forhold til det - EG skal også tage ansvar for de ting, der ligger udenom ERP."

"EG har netop købt nok serviceydelser og kompetencer op til at kunne levere hele den palet, men har måske ikke formået at få det fulde potentiale ud af det," lød det før nytår i et længere interview med Mikkel Bardram.

Derfor er der udsigt til mere vækst

EG forventer, at væksten vil fortsætte i de kommende år. I årsregnskabet for 2016 skriver EG: 

"EG har i 2016 fortsat sin udvikling og taget en række skridt, som gør os klar til acceleration af væksten fremover. Selskabets investeringer i softwareprodukter har ligget på et historisk højt niveau i 2016, hvilket vil styrke markedspositionen i 2017."

"Vi har bl.a. investeret i at styrke EG's tilbud til kunder i forsyningsindustrien, til praktiserende læger og til kommuner og regioner (fx med elektroniske omsorgsjournaler) samt vores brancheløsninger på Microsoft Dynamics 365-platformen."

"Strategien om levering af komplette digitale produkter og serviceydelser til klart definerede industrier i det private erhvervsliv og fagdomæner i det offentlige er blevet styrket, og selskabet står stærkt ved indgangen til 2017, selvom 2016 også har budt på udfordringer."

Læs mere her:

Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat

EG's bestyrelsesformand: Derfor skifter vi Leif Vestergaard ud som direktør trods masser af vækst og fremgang
Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.