Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

Apple har stoppet salget af sin iPad Air 2 og i stedet præsenteret en ny iPad kaldet... iPad.

Mens vi stadig venter på en reel ny iPad med millimetertynde kanter omkring skærmen, har Apple sneget en ny iPad ind i sin butik.

Navnet er ganske enkelt bare "iPad", og det er en 9,7 tommer-model, som får en intropris på 2.999 kroner alt imens Apple stopper salg og produktion af iPad Air 2-modellen.

Den nye "iPad" er dog ikke så ny igen. Den nye iPad har godt nok Retina-skærm og en bedre processor end processoren i iPad Air 2, men Apples nye tablet minder i høj grad som Apples første Air-tablet.

Blandt andet har skærmen ingen antirefleks-film som iPad Air 2, ligesom skærmpanelet ikke er lamineret til glasset. Dermed er der en synlig afstand mellem glas og skærmpanel.

Den nye iPad er også tykkere end iPad Air 2, men dog kun med en millimeter.

Generelt minder den nye iPad om Apples iPhone SE, der også benytter ældre design med opdateret hardware.

Processoren i den nye iPad er en A9-processor - den samme som sidder i Apples iPhone 6S - og du får både mere lagerplads og en fingerscanner samt 10 timers batteritid. Du kan dog ikke benytte Apples Pencil sammen med den nye iPad.

Selvom det ikke lyder som verdens største produktnyhed, så er prisen på 3.000 kroner attraktiv, hvis du overvejer en iPad. Med udfasningen af Apples Air 2-tablet koster Apples eneste anden 9.7-tommer tablet, iPad Pro, 5.299 kroner (32 GB).

Apple har også udfaset sin iPad Mini 2-tablet, men sælger stadig iPad Mini 4.

Læs også: Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet - men måske skal du købe en anden

Ny rød iPhone

Apple lancerede også andre smånyheder i samme omgang. Mest opsigtsvækkende var Apples nye pangrøde iPhone 7, der er en del af Apples (RED)-serie.

(RED) er en organisation, der støtter forskning og bekæmpelse af HIV og AIDS, og Apple har tidligere solgt produkter i den specielle røde farve, hvor en del af pengene går til (RED)'s arbejde.

Den nye iPhone 7 med den røde farve er ud over farven identisk med de almindelige iPhone 7-telefoner.

Apple har også opdateret sin iPhone SE-serie og udfaser 16 GB- og 64 GB-modellerne og sælger i stedet modeller med 32 og 128 GB-lagerplads til den samme pris.

Apple annoncerede også en ny app kaldet Clips, en blanding mellem iMovie og Instagram til redigering og deling af små korte videoklip på sociale medier.

Apples nye produkter bliver sat til salg fra på fredag d. 24 marts.

Læs også: iPhone og [b]iPad har overtaget Danmark: Så meget fylder Apples produkter hos danskerne[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere