Artikel top billede

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

Apple har stoppet salget af sin iPad Air 2 og i stedet præsenteret en ny iPad kaldet... iPad.

Mens vi stadig venter på en reel ny iPad med millimetertynde kanter omkring skærmen, har Apple sneget en ny iPad ind i sin butik.

Navnet er ganske enkelt bare "iPad", og det er en 9,7 tommer-model, som får en intropris på 2.999 kroner alt imens Apple stopper salg og produktion af iPad Air 2-modellen.

Den nye "iPad" er dog ikke så ny igen. Den nye iPad har godt nok Retina-skærm og en bedre processor end processoren i iPad Air 2, men Apples nye tablet minder i høj grad som Apples første Air-tablet.

Blandt andet har skærmen ingen antirefleks-film som iPad Air 2, ligesom skærmpanelet ikke er lamineret til glasset. Dermed er der en synlig afstand mellem glas og skærmpanel.

Den nye iPad er også tykkere end iPad Air 2, men dog kun med en millimeter.

Generelt minder den nye iPad om Apples iPhone SE, der også benytter ældre design med opdateret hardware.

Processoren i den nye iPad er en A9-processor - den samme som sidder i Apples iPhone 6S - og du får både mere lagerplads og en fingerscanner samt 10 timers batteritid. Du kan dog ikke benytte Apples Pencil sammen med den nye iPad.

Selvom det ikke lyder som verdens største produktnyhed, så er prisen på 3.000 kroner attraktiv, hvis du overvejer en iPad. Med udfasningen af Apples Air 2-tablet koster Apples eneste anden 9.7-tommer tablet, iPad Pro, 5.299 kroner (32 GB).

Apple har også udfaset sin iPad Mini 2-tablet, men sælger stadig iPad Mini 4.

Læs også: Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet - men måske skal du købe en anden

Ny rød iPhone

Apple lancerede også andre smånyheder i samme omgang. Mest opsigtsvækkende var Apples nye pangrøde iPhone 7, der er en del af Apples (RED)-serie.

(RED) er en organisation, der støtter forskning og bekæmpelse af HIV og AIDS, og Apple har tidligere solgt produkter i den specielle røde farve, hvor en del af pengene går til (RED)'s arbejde.

Den nye iPhone 7 med den røde farve er ud over farven identisk med de almindelige iPhone 7-telefoner.

Apple har også opdateret sin iPhone SE-serie og udfaser 16 GB- og 64 GB-modellerne og sælger i stedet modeller med 32 og 128 GB-lagerplads til den samme pris.

Apple annoncerede også en ny app kaldet Clips, en blanding mellem iMovie og Instagram til redigering og deling af små korte videoklip på sociale medier.

Apples nye produkter bliver sat til salg fra på fredag d. 24 marts.

Læs også: iPhone og [b]iPad har overtaget Danmark: Så meget fylder Apples produkter hos danskerne[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere