Artikel top billede

Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

Apple har stoppet salget af sin iPad Air 2 og i stedet præsenteret en ny iPad kaldet... iPad.

Mens vi stadig venter på en reel ny iPad med millimetertynde kanter omkring skærmen, har Apple sneget en ny iPad ind i sin butik.

Navnet er ganske enkelt bare "iPad", og det er en 9,7 tommer-model, som får en intropris på 2.999 kroner alt imens Apple stopper salg og produktion af iPad Air 2-modellen.

Den nye "iPad" er dog ikke så ny igen. Den nye iPad har godt nok Retina-skærm og en bedre processor end processoren i iPad Air 2, men Apples nye tablet minder i høj grad som Apples første Air-tablet.

Blandt andet har skærmen ingen antirefleks-film som iPad Air 2, ligesom skærmpanelet ikke er lamineret til glasset. Dermed er der en synlig afstand mellem glas og skærmpanel.

Den nye iPad er også tykkere end iPad Air 2, men dog kun med en millimeter.

Generelt minder den nye iPad om Apples iPhone SE, der også benytter ældre design med opdateret hardware.

Processoren i den nye iPad er en A9-processor - den samme som sidder i Apples iPhone 6S - og du får både mere lagerplads og en fingerscanner samt 10 timers batteritid. Du kan dog ikke benytte Apples Pencil sammen med den nye iPad.

Selvom det ikke lyder som verdens største produktnyhed, så er prisen på 3.000 kroner attraktiv, hvis du overvejer en iPad. Med udfasningen af Apples Air 2-tablet koster Apples eneste anden 9.7-tommer tablet, iPad Pro, 5.299 kroner (32 GB).

Apple har også udfaset sin iPad Mini 2-tablet, men sælger stadig iPad Mini 4.

Læs også: Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet - men måske skal du købe en anden

Ny rød iPhone

Apple lancerede også andre smånyheder i samme omgang. Mest opsigtsvækkende var Apples nye pangrøde iPhone 7, der er en del af Apples (RED)-serie.

(RED) er en organisation, der støtter forskning og bekæmpelse af HIV og AIDS, og Apple har tidligere solgt produkter i den specielle røde farve, hvor en del af pengene går til (RED)'s arbejde.

Den nye iPhone 7 med den røde farve er ud over farven identisk med de almindelige iPhone 7-telefoner.

Apple har også opdateret sin iPhone SE-serie og udfaser 16 GB- og 64 GB-modellerne og sælger i stedet modeller med 32 og 128 GB-lagerplads til den samme pris.

Apple annoncerede også en ny app kaldet Clips, en blanding mellem iMovie og Instagram til redigering og deling af små korte videoklip på sociale medier.

Apples nye produkter bliver sat til salg fra på fredag d. 24 marts.

Læs også: iPhone og [b]iPad har overtaget Danmark: Så meget fylder Apples produkter hos danskerne[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere