Grundfos investerer i udviklingen af digitale tilbud og services inden for energieffektive pumpesystemer.

Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'

Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'

Digital transformation har været et nøgletema i dansk erhvervsliv i de senere år.

Nu tager en af de største danske koncerner, Grundfos, et stort skridt mod at udnytte mulighederne med digitalisering endnu bedre.

Grundfos har nemlig oprettet en ny topstilling - og kan meddele, at man har ansat en 'head of digital transformation.'

Det er den 44-årige svensker Fredrik Östbye, der får ansvaret for den digitale transformation i Grundfos.

Hans konkrete titel bliver group vice president og head of digital transformation, så der er tale om en stilling med en vis tyngde i Grundfos.

Erstatter ikke CIO'en
Grundfos oplyser til Computerworld, at det er en helt nyoprettet stilling med ansættelsen af en head of digital transformation.

Det betyder også, at CIO'en i Grundfos fortsat hedder Jens Hartmann. 

Han må da også formodes at mestre sit CIO-job, da han efterhånden har haft stillingen som CIO i i Grundfos i en årrække - og i øvrigt for nogle år siden blev kåret som Årets CIO i Danmark.

Læs mere om det her.

Internet of things i Grundfos
Dermed står det også klart, at den nye head of digital transformation i Grundfos får en anden rolle end CIO'en.

Læs også: Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

Fredrik Östbye kommer til Grundfos fra en stilling som vice president i Telenor Group, hvor han har haft ansvaret for internet of things - et af de nye forretningsområder, Grundfos satser stort på. 

Fredrik Östbye er også tidligere administrerende direktør i virksomheden WaterVision.

"I sin nye position vil Fredrik Östbye arbejde tæt sammen med topledelsen i Grundfos Group og virksomhedens digitale taskforce for at videreudvikle digitaliseringen til at nå virksomhedens strategiske mål," lyder det fra Grundfos.

Skal orkestrere den digitale transformation
Det indebærer ifølge virksomhedens hjemmeside blandt andet at opbygge partnerskaber med andre virksomheder og at drive og underrsøtte bestemte digitale projekter.

Fredrik Östbye kommer til at rapportere direkte til Mads Nipper, der er administrerende direktør i Grundfos.

"Digitaliseringen ændrer spillereglerne i de fleste industrier i øjeblikket og skaber nye muligheder, der tidligere ikke eksisterede, ligesom det normale bliver disrupted," udtaler Fredrik Östbye.

"Som en digital ekspert med en passion for bæredygtighed, er jeg begejstret for at få rollen med at orkestrere den digitale transformation i Grundfos med en klar mission om at udnytte disse muligheder."

Fredrik Östbye begynder i det nye job den 1. maj.

Satser stort på digitalisering
Grundfos-koncernen havde i 2016 en omsætning på 24,7 milliarder danske kroner og et resultat før skat og renter (EBIT) på 2,2 milliarder danske kroner.

"Gennem 2016 har vi øget investeringerne inden for eksempelvis serviceforretningen, innovative energieffektive pumpesystemer og udviklingen af digitale tilbud," lyder det i forbindelse med det netop offentliggjorte årsregnskab fra Grundfos.  

"Da disse områder er blandt hjørnestenene i vores 2020 strategi, er det en udvikling, vi vil fortsætte i 2017 og de kommende år," oplyses det videre.
 
Læs også:

CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge

Dansk top-CIO: Sådan får vi det optimale ud af it

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.