Artikel top billede

Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Dansk Erhverv langer ud efter selskabet bag Dankortet, Nets, som kritiseres for at lægge forhindringer i vejen for MobilPay.

Der er krig på markedet for danske betalingsløsninger, hvor selskabet bag Dankort, Nets, kæmper med MobilePay om herredømmet.

Her spiller betalingsløsningerne i butikkerne en væsentlig rolle. Det er et område, som Nets i dag dominerer via selskabets velkendte Dankort-terminaler, der findes i stort set alle butikker.

Men terminalerne kan kun tage imod betalinger fra fysiske plastickort samt Nets eget mobile dankort.

Og det er ikke acceptabelt, lyder det fra Dansk Erhverv, der er brancheorganisation for flere tusinder butikker.

"Vi er stærkt kritiske over for tiltag, som begrænser konkurrencen og butikkernes muligheder. Det her skal jo netop være et marked, hvor butikkerne og forbrugerne skal have forskellige muligheder, for markedet kommer til at ændre sig i de kommende år," siger markedschef Henrik Hyltoft til Finans.

Ifølge avisen er det kun Nets' terminaler, der er begrænset på denne måde. Terminaler fra udenlandske leverandører vil således kunne tage imod både fysiske og mobile betalingskort fra Mobilepay, Apple, Google og andre fremtidige løsninger.

Nets og Danske Bank droppede for et par måneder siden forhandlinger om at indlemme Dankortet i MobilePay.

Istedet har Nets nu indledt arbejdet mod at lancere sin egen mobile dankorts-løsning, der vil gøre det muligt at anvende mobiltelefonen som dankort.

Det kan du læse mere om her: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalingsløsning.

Til Finans opfordrer Coop til, at Nets åbner for andre betalingsløsninger.

Nets peger over for avisen på, at MobilePay aldrig formelt har bedt om at komme ind i Nets Dankort-terminaler, men at MobilePay er velkommen, hvis selskabet vil betale omkostningerne hertil.

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere