Artikel top billede

Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Dansk Erhverv langer ud efter selskabet bag Dankortet, Nets, som kritiseres for at lægge forhindringer i vejen for MobilPay.

Der er krig på markedet for danske betalingsløsninger, hvor selskabet bag Dankort, Nets, kæmper med MobilePay om herredømmet.

Her spiller betalingsløsningerne i butikkerne en væsentlig rolle. Det er et område, som Nets i dag dominerer via selskabets velkendte Dankort-terminaler, der findes i stort set alle butikker.

Men terminalerne kan kun tage imod betalinger fra fysiske plastickort samt Nets eget mobile dankort.

Og det er ikke acceptabelt, lyder det fra Dansk Erhverv, der er brancheorganisation for flere tusinder butikker.

"Vi er stærkt kritiske over for tiltag, som begrænser konkurrencen og butikkernes muligheder. Det her skal jo netop være et marked, hvor butikkerne og forbrugerne skal have forskellige muligheder, for markedet kommer til at ændre sig i de kommende år," siger markedschef Henrik Hyltoft til Finans.

Ifølge avisen er det kun Nets' terminaler, der er begrænset på denne måde. Terminaler fra udenlandske leverandører vil således kunne tage imod både fysiske og mobile betalingskort fra Mobilepay, Apple, Google og andre fremtidige løsninger.

Nets og Danske Bank droppede for et par måneder siden forhandlinger om at indlemme Dankortet i MobilePay.

Istedet har Nets nu indledt arbejdet mod at lancere sin egen mobile dankorts-løsning, der vil gøre det muligt at anvende mobiltelefonen som dankort.

Det kan du læse mere om her: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalingsløsning.

Til Finans opfordrer Coop til, at Nets åbner for andre betalingsløsninger.

Nets peger over for avisen på, at MobilePay aldrig formelt har bedt om at komme ind i Nets Dankort-terminaler, men at MobilePay er velkommen, hvis selskabet vil betale omkostningerne hertil.

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere