Artikel top billede

Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Dansk Erhverv langer ud efter selskabet bag Dankortet, Nets, som kritiseres for at lægge forhindringer i vejen for MobilPay.

Der er krig på markedet for danske betalingsløsninger, hvor selskabet bag Dankort, Nets, kæmper med MobilePay om herredømmet.

Her spiller betalingsløsningerne i butikkerne en væsentlig rolle. Det er et område, som Nets i dag dominerer via selskabets velkendte Dankort-terminaler, der findes i stort set alle butikker.

Men terminalerne kan kun tage imod betalinger fra fysiske plastickort samt Nets eget mobile dankort.

Og det er ikke acceptabelt, lyder det fra Dansk Erhverv, der er brancheorganisation for flere tusinder butikker.

"Vi er stærkt kritiske over for tiltag, som begrænser konkurrencen og butikkernes muligheder. Det her skal jo netop være et marked, hvor butikkerne og forbrugerne skal have forskellige muligheder, for markedet kommer til at ændre sig i de kommende år," siger markedschef Henrik Hyltoft til Finans.

Ifølge avisen er det kun Nets' terminaler, der er begrænset på denne måde. Terminaler fra udenlandske leverandører vil således kunne tage imod både fysiske og mobile betalingskort fra Mobilepay, Apple, Google og andre fremtidige løsninger.

Nets og Danske Bank droppede for et par måneder siden forhandlinger om at indlemme Dankortet i MobilePay.

Istedet har Nets nu indledt arbejdet mod at lancere sin egen mobile dankorts-løsning, der vil gøre det muligt at anvende mobiltelefonen som dankort.

Det kan du læse mere om her: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalingsløsning.

Til Finans opfordrer Coop til, at Nets åbner for andre betalingsløsninger.

Nets peger over for avisen på, at MobilePay aldrig formelt har bedt om at komme ind i Nets Dankort-terminaler, men at MobilePay er velkommen, hvis selskabet vil betale omkostningerne hertil.

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere