Artikel top billede

Utilfredse Microsoft-kunder sagsøger Microsoft for millioner efter Windows 10-opgradering

En gruppe utilfredse Windows-brugere har sagsøgt Microsoft for fem millioner dollars efter Windows 10-opgradering angiveligt har ødelagt data og hardware.

Det var langt fra alle, som var glade for tilbuddet om en gratis opgradering til Windows 10 fra Windows 7 eller 8.1, men selvom man takkede nej, blev mange computere automatisk opdateret alligevel.

Over 100 utilfredse Windows 10-kunder har indledt et gruppesøgsmål mod Microsoft efter de gratis opgraderinger af deres computer til Windows 10.

Søgsmålet styres af tre Windows-brugere fra Illinois, USA, og gruppen kræver i alt fem millioner dollars - knap 34 millioner kroner - i erstatning efter tabt arbejdsfortjeneste, beskadiget hardware og mistede data på grund af opgraderingen.

Det skriver ZDnet.com

Mistede vigtige data

En af de tre hovedpersoner i sagen, Stephanie Watson, fortæller, at hun aldrig aktivt valgte Windows 10-opdateringen til, og da opgraderingen efterfølgende skete, mistede hun arbejdsrelateret data.

Efterfølgende måtte hun betale for teknisk support for at reparere computeren, men uden held, og efterfølgende måtte hun købe sig en ny computer.

En anden af de involverede, Robert Saiger, fortæller, at han accepterede opgraderingen, men at han efter opgraderingen mistede data, som han måtte bruge tid og penge på at genskabe.

En anden havde også accepteret opdateringen, men måtte efterfølgende betale sig til hjælp, da hans garanti på computeren ikke længere var aktiv.

Har tidligere tabt sag

De involverede håber at kunne bevise, at Microsoft var bevist om den potentielle fare ved opgraderingen og risikoen for at hardware og data kunne blive beskadiget.

Microsoft har tidligere tabt en sag om en ufrivillig opdatering, hvor en Windows-bruger fik sin computer opgraderet til Windows 10, hvilket gav tabt arbejdsfortjeneste.

Det kan du læse mere om her: Microsoft betaler stor erstatning til utilfreds bruger for automatisk opgradering til Windows 10

Dengang kostede det Microsoft 10.000 dollars, men med muligheden for at skulle betale 34 millioner krone i svie og smerte, kan sagen her komme til gøre ondt.

Microsoft har dog på det sidste forsøgt at give flere muligheder for, hvornår en computer modtager en opdatering samt muligheden for at rykke selve opdateringsprocessen.

Du kan dog stadig ikke selv vælge, hvilke opdateringer der bliver installeret.

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere