Utilfredse Microsoft-kunder sagsøger Microsoft for millioner efter Windows 10-opgradering

En gruppe utilfredse Windows-brugere har sagsøgt Microsoft for fem millioner dollars efter Windows 10-opgradering angiveligt har ødelagt data og hardware.

Det var langt fra alle, som var glade for tilbuddet om en gratis opgradering til Windows 10 fra Windows 7 eller 8.1, men selvom man takkede nej, blev mange computere automatisk opdateret alligevel.

Over 100 utilfredse Windows 10-kunder har indledt et gruppesøgsmål mod Microsoft efter de gratis opgraderinger af deres computer til Windows 10.

Søgsmålet styres af tre Windows-brugere fra Illinois, USA, og gruppen kræver i alt fem millioner dollars - knap 34 millioner kroner - i erstatning efter tabt arbejdsfortjeneste, beskadiget hardware og mistede data på grund af opgraderingen.

Det skriver ZDnet.com

Mistede vigtige data
En af de tre hovedpersoner i sagen, Stephanie Watson, fortæller, at hun aldrig aktivt valgte Windows 10-opdateringen til, og da opgraderingen efterfølgende skete, mistede hun arbejdsrelateret data.

Efterfølgende måtte hun betale for teknisk support for at reparere computeren, men uden held, og efterfølgende måtte hun købe sig en ny computer.

En anden af de involverede, Robert Saiger, fortæller, at han accepterede opgraderingen, men at han efter opgraderingen mistede data, som han måtte bruge tid og penge på at genskabe.

En anden havde også accepteret opdateringen, men måtte efterfølgende betale sig til hjælp, da hans garanti på computeren ikke længere var aktiv.

Har tidligere tabt sag
De involverede håber at kunne bevise, at Microsoft var bevist om den potentielle fare ved opgraderingen og risikoen for at hardware og data kunne blive beskadiget.

Microsoft har tidligere tabt en sag om en ufrivillig opdatering, hvor en Windows-bruger fik sin computer opgraderet til Windows 10, hvilket gav tabt arbejdsfortjeneste.

Det kan du læse mere om her: Microsoft betaler stor erstatning til utilfreds bruger for automatisk opgradering til Windows 10

Dengang kostede det Microsoft 10.000 dollars, men med muligheden for at skulle betale 34 millioner krone i svie og smerte, kan sagen her komme til gøre ondt.

Microsoft har dog på det sidste forsøgt at give flere muligheder for, hvornår en computer modtager en opdatering samt muligheden for at rykke selve opdateringsprocessen.

Du kan dog stadig ikke selv vælge, hvilke opdateringer der bliver installeret.

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.