Artikel top billede

Utilfredse Microsoft-kunder sagsøger Microsoft for millioner efter Windows 10-opgradering

En gruppe utilfredse Windows-brugere har sagsøgt Microsoft for fem millioner dollars efter Windows 10-opgradering angiveligt har ødelagt data og hardware.

Det var langt fra alle, som var glade for tilbuddet om en gratis opgradering til Windows 10 fra Windows 7 eller 8.1, men selvom man takkede nej, blev mange computere automatisk opdateret alligevel.

Over 100 utilfredse Windows 10-kunder har indledt et gruppesøgsmål mod Microsoft efter de gratis opgraderinger af deres computer til Windows 10.

Søgsmålet styres af tre Windows-brugere fra Illinois, USA, og gruppen kræver i alt fem millioner dollars - knap 34 millioner kroner - i erstatning efter tabt arbejdsfortjeneste, beskadiget hardware og mistede data på grund af opgraderingen.

Det skriver ZDnet.com

Mistede vigtige data

En af de tre hovedpersoner i sagen, Stephanie Watson, fortæller, at hun aldrig aktivt valgte Windows 10-opdateringen til, og da opgraderingen efterfølgende skete, mistede hun arbejdsrelateret data.

Efterfølgende måtte hun betale for teknisk support for at reparere computeren, men uden held, og efterfølgende måtte hun købe sig en ny computer.

En anden af de involverede, Robert Saiger, fortæller, at han accepterede opgraderingen, men at han efter opgraderingen mistede data, som han måtte bruge tid og penge på at genskabe.

En anden havde også accepteret opdateringen, men måtte efterfølgende betale sig til hjælp, da hans garanti på computeren ikke længere var aktiv.

Har tidligere tabt sag

De involverede håber at kunne bevise, at Microsoft var bevist om den potentielle fare ved opgraderingen og risikoen for at hardware og data kunne blive beskadiget.

Microsoft har tidligere tabt en sag om en ufrivillig opdatering, hvor en Windows-bruger fik sin computer opgraderet til Windows 10, hvilket gav tabt arbejdsfortjeneste.

Det kan du læse mere om her: Microsoft betaler stor erstatning til utilfreds bruger for automatisk opgradering til Windows 10

Dengang kostede det Microsoft 10.000 dollars, men med muligheden for at skulle betale 34 millioner krone i svie og smerte, kan sagen her komme til gøre ondt.

Microsoft har dog på det sidste forsøgt at give flere muligheder for, hvornår en computer modtager en opdatering samt muligheden for at rykke selve opdateringsprocessen.

Du kan dog stadig ikke selv vælge, hvilke opdateringer der bliver installeret.

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere