Artikel top billede

Digitale chefer og it-sikkerhedschefer steget mest i løn: Så meget kan du tjene som it-mand i USA

Det er slut med de meget store lønstigninger for de amerikanske it-folk. Se her, hvor meget du score på at være it-mand i USA.

De amerikanske it-folk har i det seneste år haft en begrænset gennemsnitlig lønstigning på tre procent, viser den nyeste lønstatistik fra vores amerikanske søstermedie.

Det svarer til et mindre fald i stigningerne i forhold til i fjor, hvor de amerikanske it-folk havde den største fremgang i størrelsen på deres løn i en årrække.

Det kan du læse mere om her.

Det er de amerikanske digitale chefer og it-sikkerheds-chefer, der er steget mest i løn. De har haft en stigning på henholdsvis 7,9 procent og 6,4 procent i forhold til lønniveauet året før.

En digital chef i USA har nu en gennemsnitlig årsløn på 232.000 dollar - små 1,6 millioner kroner eller cirka 130.000 kroner om måneden.

En it-sikkerhedschef tjener i snit 173.000 dollar om året - knap 1,2 millioner kroner.

Lidt længere nede af rangstigen er det netværks-arkitekter og database-managere, der i de seneste år har haft de største lønstigninger. Begge grupperne er steget med 5,8 procent i forhold til året før.

Deres gennemsnitsløn er nu henholdsvis 122.000 dollar (830.000 kroner) og 115.000 dollar om året (785.000 kroner)

Du kan se oversigten over de gennemsnitlige amerikanske it-lønninger her: Computerworld Salary Survey.

Vores amerikanske søstermedie har også kigget nærmere på de områder, hvor der for alvor er mulighed for at score store lønforhøjelser på det amerikanske marked.

Det er typisk områder med stor betydning for forretningens succes, hvilket gør det nødvendigt med dygtige folk.

Skal man score store lønforhøjelser i USA, bør man derfor være

- Help desk/teknisk support.

- Software-udvikler.

- Systemadministrator

- Forretnings-analytiker.

- System-arkitekt.

- CIO

- Netværks-ingeniør

- Analytiker

- Netværks-administrator.

Undersøgelsen viser også, at de amerikanske it-folk oplever, at den største udfordring, som de har i deres hverdag, er at holde trit med den teknologiske udviklnig.

Næsten halvdelen af de it-ansatte føler, at dette er en udfordring i hverdagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere