Artikel top billede

Digitale chefer og it-sikkerhedschefer steget mest i løn: Så meget kan du tjene som it-mand i USA

Det er slut med de meget store lønstigninger for de amerikanske it-folk. Se her, hvor meget du score på at være it-mand i USA.

De amerikanske it-folk har i det seneste år haft en begrænset gennemsnitlig lønstigning på tre procent, viser den nyeste lønstatistik fra vores amerikanske søstermedie.

Det svarer til et mindre fald i stigningerne i forhold til i fjor, hvor de amerikanske it-folk havde den største fremgang i størrelsen på deres løn i en årrække.

Det kan du læse mere om her.

Det er de amerikanske digitale chefer og it-sikkerheds-chefer, der er steget mest i løn. De har haft en stigning på henholdsvis 7,9 procent og 6,4 procent i forhold til lønniveauet året før.

En digital chef i USA har nu en gennemsnitlig årsløn på 232.000 dollar - små 1,6 millioner kroner eller cirka 130.000 kroner om måneden.

En it-sikkerhedschef tjener i snit 173.000 dollar om året - knap 1,2 millioner kroner.

Lidt længere nede af rangstigen er det netværks-arkitekter og database-managere, der i de seneste år har haft de største lønstigninger. Begge grupperne er steget med 5,8 procent i forhold til året før.

Deres gennemsnitsløn er nu henholdsvis 122.000 dollar (830.000 kroner) og 115.000 dollar om året (785.000 kroner)

Du kan se oversigten over de gennemsnitlige amerikanske it-lønninger her: Computerworld Salary Survey.

Vores amerikanske søstermedie har også kigget nærmere på de områder, hvor der for alvor er mulighed for at score store lønforhøjelser på det amerikanske marked.

Det er typisk områder med stor betydning for forretningens succes, hvilket gør det nødvendigt med dygtige folk.

Skal man score store lønforhøjelser i USA, bør man derfor være

- Help desk/teknisk support.

- Software-udvikler.

- Systemadministrator

- Forretnings-analytiker.

- System-arkitekt.

- CIO

- Netværks-ingeniør

- Analytiker

- Netværks-administrator.

Undersøgelsen viser også, at de amerikanske it-folk oplever, at den største udfordring, som de har i deres hverdag, er at holde trit med den teknologiske udviklnig.

Næsten halvdelen af de it-ansatte føler, at dette er en udfordring i hverdagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere