Artikel top billede

Digitale chefer og it-sikkerhedschefer steget mest i løn: Så meget kan du tjene som it-mand i USA

Det er slut med de meget store lønstigninger for de amerikanske it-folk. Se her, hvor meget du score på at være it-mand i USA.

De amerikanske it-folk har i det seneste år haft en begrænset gennemsnitlig lønstigning på tre procent, viser den nyeste lønstatistik fra vores amerikanske søstermedie.

Det svarer til et mindre fald i stigningerne i forhold til i fjor, hvor de amerikanske it-folk havde den største fremgang i størrelsen på deres løn i en årrække.

Det kan du læse mere om her.

Det er de amerikanske digitale chefer og it-sikkerheds-chefer, der er steget mest i løn. De har haft en stigning på henholdsvis 7,9 procent og 6,4 procent i forhold til lønniveauet året før.

En digital chef i USA har nu en gennemsnitlig årsløn på 232.000 dollar - små 1,6 millioner kroner eller cirka 130.000 kroner om måneden.

En it-sikkerhedschef tjener i snit 173.000 dollar om året - knap 1,2 millioner kroner.

Lidt længere nede af rangstigen er det netværks-arkitekter og database-managere, der i de seneste år har haft de største lønstigninger. Begge grupperne er steget med 5,8 procent i forhold til året før.

Deres gennemsnitsløn er nu henholdsvis 122.000 dollar (830.000 kroner) og 115.000 dollar om året (785.000 kroner)

Du kan se oversigten over de gennemsnitlige amerikanske it-lønninger her: Computerworld Salary Survey.

Vores amerikanske søstermedie har også kigget nærmere på de områder, hvor der for alvor er mulighed for at score store lønforhøjelser på det amerikanske marked.

Det er typisk områder med stor betydning for forretningens succes, hvilket gør det nødvendigt med dygtige folk.

Skal man score store lønforhøjelser i USA, bør man derfor være

- Help desk/teknisk support.

- Software-udvikler.

- Systemadministrator

- Forretnings-analytiker.

- System-arkitekt.

- CIO

- Netværks-ingeniør

- Analytiker

- Netværks-administrator.

Undersøgelsen viser også, at de amerikanske it-folk oplever, at den største udfordring, som de har i deres hverdag, er at holde trit med den teknologiske udviklnig.

Næsten halvdelen af de it-ansatte føler, at dette er en udfordring i hverdagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere