Artikel top billede

Forsvarets store it-projekt til bedre tidsstyring er selv løbet over tid

Et projekt hos Forsvaret til 54 millioner kroner for opnåelse af bedre tidsstyring er selv løbet over tid. Nu sås der tvivl om projektets fremtid.

To statslige it-projekter får de røde advarselslamper til at blinke.

Lamperne er tændt i den halvårlige rapport, som Statens It-projektråd har udsendt som statusoversigt over alle statens it-projekter til en værdi af 10 millioner kroner eller mere.

Den ene røde lampe omhandler Skats eKapital-projekt til knap 48 millioner kroner. Projektet glippede i efteråret at nå et testforløb, og siden er det løbet ind i yderligere forsinkelser grundet kontraktudløb i efteråret 2016.

Den anden røde lampe og Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring, der noget ironisk er forsinket, fremgår det af rapporten fra Statens It-projektråd.

Projekt Tidsstyring er sat i søen for at opnå effektivisering gennem en større anvendelse af SAP-standardløsninger indenfor arbejdstidsregistrering.

Tvivl giver rødt lys

Der har været skubbet på for, at Projekt Tidsstyring kunne nå at blive rullet ud om en god måneds tid.

Styregruppen har dog vurderet, at en forhastet udrulning vil medføre for store fejl, så den plan er blevet droppet.

"I stedet har projektet valgt at bruge den kommende tid på at analysere mulige scenarier for projektets videre fremdrift. Den ene mulighed er at fortsætte projektet med en forsinkelse i forhold til den nuværende tidsplan på omkring 6-7 måneder og evt. en reduktion i scope. Den anden mulighed baseres på en større forretningsinddragelse og et potentielt ændret scope," lyder det i It-projektrådets rapport.

Det er den uafklarede situation omkring projektets størrelse og styring, der udløser den røde advarselslampe.

Tidsstyringsprojektet en værdi af 54 millioner kroner vurderes til enten at blive forsinket eller ende i vasken.

Seks gule og 13 grønne

Udover de to røde projekter har staten ifølge It-projektrådet i dag seks gule projektet, som altså er i farezonen for at skride enten på tid eller penge.

Det drejer sig om NemVirksomhed (Skat), HR-projektet (Moderniseringsstyrelsen), RejsUd (Moderniseringsstyrelsen), Implementering af EU fiskerireform i Danmark (NaturErhvervstyrelsen), Fællesstatsligt Budgetsystem (Moderniseringsstyrelsen) og Grunddataprogrammet (Digitaliseringsstyrelsen).

13 projekter har grønstempler og kører dermed på skinner, mens seks projekter endnu ikke er blevet farvekategoriseret.

Du kan selv læse It-projektrådets rapport her.

Læs også:
Bekymret professor: Problemerne med de offentlige it-systemer er langt større end vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere