Artikel top billede

Forsvarets store it-projekt til bedre tidsstyring er selv løbet over tid

Et projekt hos Forsvaret til 54 millioner kroner for opnåelse af bedre tidsstyring er selv løbet over tid. Nu sås der tvivl om projektets fremtid.

To statslige it-projekter får de røde advarselslamper til at blinke.

Lamperne er tændt i den halvårlige rapport, som Statens It-projektråd har udsendt som statusoversigt over alle statens it-projekter til en værdi af 10 millioner kroner eller mere.

Den ene røde lampe omhandler Skats eKapital-projekt til knap 48 millioner kroner. Projektet glippede i efteråret at nå et testforløb, og siden er det løbet ind i yderligere forsinkelser grundet kontraktudløb i efteråret 2016.

Den anden røde lampe og Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring, der noget ironisk er forsinket, fremgår det af rapporten fra Statens It-projektråd.

Projekt Tidsstyring er sat i søen for at opnå effektivisering gennem en større anvendelse af SAP-standardløsninger indenfor arbejdstidsregistrering.

Tvivl giver rødt lys

Der har været skubbet på for, at Projekt Tidsstyring kunne nå at blive rullet ud om en god måneds tid.

Styregruppen har dog vurderet, at en forhastet udrulning vil medføre for store fejl, så den plan er blevet droppet.

"I stedet har projektet valgt at bruge den kommende tid på at analysere mulige scenarier for projektets videre fremdrift. Den ene mulighed er at fortsætte projektet med en forsinkelse i forhold til den nuværende tidsplan på omkring 6-7 måneder og evt. en reduktion i scope. Den anden mulighed baseres på en større forretningsinddragelse og et potentielt ændret scope," lyder det i It-projektrådets rapport.

Det er den uafklarede situation omkring projektets størrelse og styring, der udløser den røde advarselslampe.

Tidsstyringsprojektet en værdi af 54 millioner kroner vurderes til enten at blive forsinket eller ende i vasken.

Seks gule og 13 grønne

Udover de to røde projekter har staten ifølge It-projektrådet i dag seks gule projektet, som altså er i farezonen for at skride enten på tid eller penge.

Det drejer sig om NemVirksomhed (Skat), HR-projektet (Moderniseringsstyrelsen), RejsUd (Moderniseringsstyrelsen), Implementering af EU fiskerireform i Danmark (NaturErhvervstyrelsen), Fællesstatsligt Budgetsystem (Moderniseringsstyrelsen) og Grunddataprogrammet (Digitaliseringsstyrelsen).

13 projekter har grønstempler og kører dermed på skinner, mens seks projekter endnu ikke er blevet farvekategoriseret.

Du kan selv læse It-projektrådets rapport her.

Læs også:
Bekymret professor: Problemerne med de offentlige it-systemer er langt større end vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere