Forsvarets store it-projekt til bedre tidsstyring er selv løbet over tid

Et projekt hos Forsvaret til 54 millioner kroner for opnåelse af bedre tidsstyring er selv løbet over tid. Nu sås der tvivl om projektets fremtid.

To statslige it-projekter får de røde advarselslamper til at blinke.

Lamperne er tændt i den halvårlige rapport, som Statens It-projektråd har udsendt som statusoversigt over alle statens it-projekter til en værdi af 10 millioner kroner eller mere.

Den ene røde lampe omhandler Skats eKapital-projekt til knap 48 millioner kroner. Projektet glippede i efteråret at nå et testforløb, og siden er det løbet ind i yderligere forsinkelser grundet kontraktudløb i efteråret 2016.

Den anden røde lampe og Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring, der noget ironisk er forsinket, fremgår det af rapporten fra Statens It-projektråd.

Projekt Tidsstyring er sat i søen for at opnå effektivisering gennem en større anvendelse af SAP-standardløsninger indenfor arbejdstidsregistrering.

Tvivl giver rødt lys
Der har været skubbet på for, at Projekt Tidsstyring kunne nå at blive rullet ud om en god måneds tid.

Styregruppen har dog vurderet, at en forhastet udrulning vil medføre for store fejl, så den plan er blevet droppet.

"I stedet har projektet valgt at bruge den kommende tid på at analysere mulige scenarier for projektets videre fremdrift. Den ene mulighed er at fortsætte projektet med en forsinkelse i forhold til den nuværende tidsplan på omkring 6-7 måneder og evt. en reduktion i scope. Den anden mulighed baseres på en større forretningsinddragelse og et potentielt ændret scope," lyder det i It-projektrådets rapport.

Det er den uafklarede situation omkring projektets størrelse og styring, der udløser den røde advarselslampe.

Tidsstyringsprojektet en værdi af 54 millioner kroner vurderes til enten at blive forsinket eller ende i vasken.

Seks gule og 13 grønne
Udover de to røde projekter har staten ifølge It-projektrådet i dag seks gule projektet, som altså er i farezonen for at skride enten på tid eller penge.

Det drejer sig om NemVirksomhed (Skat), HR-projektet (Moderniseringsstyrelsen), RejsUd (Moderniseringsstyrelsen), Implementering af EU fiskerireform i Danmark (NaturErhvervstyrelsen), Fællesstatsligt Budgetsystem (Moderniseringsstyrelsen) og Grunddataprogrammet (Digitaliseringsstyrelsen).

13 projekter har grønstempler og kører dermed på skinner, mens seks projekter endnu ikke er blevet farvekategoriseret.

Du kan selv læse It-projektrådets rapport her.

Læs også:
Bekymret professor: Problemerne med de offentlige it-systemer er langt større end vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.