Artikel top billede

Flere fejlslagne it-projekter er ikke et problem - det er faktisk det, vi skal satse på

Vi bliver nødt til at sætte pris på flere fejlslagne it-projekter, fordi det faktisk er den måde, man får mest succes på.

Det er en misforståelse, hvis man tror, at alle it-projekter skal ende som succeser i første forsøg.

Faktisk er fejlslagne it-projekter - og ofte mange af dem - som regel et kendetegn ved de mest succesfulde virksomheder i verden.

"CIO'er og deres leder-teams på tværs af applikations-udvikling, drift og infrastruktur befinder sig i en meget misundelsesværdig position. De er i stigende grad i stand til at 'fejle', lære af det og inkorporere erfaringerne fra deres fejltrin, og at gøre det med begrænsede konsekvenser."

Sådan lyder budskabet fra fra IDC-analytiker Stephen Elliot i et blogindlæg.

Han peger på, at virksomheder som Amazon, Google og NetFlix anvender dette princip med at omfavne og acceptere fejl - og høster fordelene ved det.

"Faktisk er teams nødt til at fejle for at kunne levere forretnings-lederskab."

"De kan forme fremtiden for virksomhedens forretningsmodeller og produkter ved at forbedre it-organisationens evne til at rykke hurtigere og ved at øge kvaliteten i deres produkter og modellerne til at sikre kundeengagement."

Flere og mindre it-projekter

Det er netop det med hastigheden, der er afgørende her, for når Stephen Elliot fra IDC taler om, at man skal fejle ofte med it-projekterne, handler det om, at it-projekterne her er små, hurtige projekter, som man let og fleksibelt kan tilpasse, efterhånden som man bliver klogere.

Derfor er det også nødvendigt med en anden forståelse af, hvad det vil sige at fejle, ligesom man skal have det organisatoriske og proces-mæssige setup, der kan omfavne den nye måde at arbejde med it-projekter på.

Konkret foreslår IDC derfor, at man begynder at arbejde med DevOps og med moderne principper for applikationsudvikling, der netop handler om at kunne levere hurtigt og konstant.

Det skal du fokusere på

Vi har tidligere beskevet konceptet med minimum viable products og continuous delivery her.

DevOps, som IDC altså også fremhæver, er en af de mest hotte tendenser i mange it-organisationer i disse år.

DevOps kommer af 'development' og 'operations' og er form for metode og mindset, der kendetegner den moderne it-organisation, der netop skal kunne levere løsningterne hurtigt og fleksibelt. Læs mere om DevOps her.

IDC skriver også, at man bliver nødt til at definere, hvad det vil sige at fejle - og at forsikre medarbejderne om, at det at fejle blot er et trin på vejen mod at finde ud af, hvad der fungerer, og dermed ikke noget, der bringer ens job i fare.

"Man skal forsikre it-organisationen om, at det er en mulighed at fejle, og at det ikke er acceptabelt ikke at prøve noget nyt," skriver Stephen Elliot fra IDC.

Læs også:

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOps

Mød tre danske it-topchefer der er kåret som de bedste - nu kan du blive Årets CIO i 2017

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere