Artikel top billede

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder onsdag morgen - Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked vil samle alle webbutikker i kamp mod Amazon. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

Velkommen til denne onsdag morgens morgen-briefing, hvor Computerworld sender dig det hurtige overblik på morgen-kvisten.

1. Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked omdanner online-markedspladsen Wupti til en slags samlet markedsplads for dansk e-handel, hvor alle webbutikker kan sælge deres varer.

Det sker i et forsøg på at modstå enorme Amazon, som står på spring til for alvor at rykke ind i Danmark. Amazon har i den senere tid erobret store markedsandele i både Tyskland, Frankrig og UK.

Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked, siger i en pressemeddelelse:

"Vi vil skabe en dansk markedsplads, hvor alle danske online-butikker i fælles flok kan komme meget bredt ud til en langt større gruppe af potentielle kunder. Det er et ambitiøs og aggressivt træk, der skal forhindre, at e-handel fortsætter med at flyde over grænsen og lukker ned for danske webshops."

Han tror på, at de danske e-handelsbutikker kan både ‘samarbejde og konkurrerere på samme tid,' samt at det er nødvendigt at gøre noget, fordi det er nødvendigt, at de danske webbutikker har et modsvar, når Amazon kommer.

2. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker

Mobilbetalingssløsningen Vipps satser på, at man hverken har brug for kontanter eller kort, når man skal betale fremover. Men i butikkerne har løsningen hård konkurrence fra ikke mindst kort. Så nu satser selskabet på fakturabetalinger, og netbtuikker skriver Børsen.

3. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

I mange tilfælde ender de data, som borgerne har tastet ind i en række felter på det offentliges hjemmeside, i en samlet bunke ‘omme bagved,' skriver Version2. Det sker ifølge sitet i mindst halvdelen af tilfældene, at data skovles sammen i en pdf-fil, selv om borgeren på den anden side af computeren har tastet data ind i mange forskellige rubricerede felter.

"Det er lidt som med skraldebilerne. Det svarer til, at du bruger tid på at sortere dit affald derhjemme, og så finder du ud af, at det hele alligevel ender i samme dynge. Sådan er det også med digitaliseringen. Hvis du sidder og bruger tid på at udfylde alle mulige formularer, så ender det ofte i en flad pdf fil, hvor sagsbehandleren skal sidde og taste det hele ind igen,« siger it-chef i Aalborg Kommune, Johnny Vad til sitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere