Artikel top billede

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder onsdag morgen - Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked vil samle alle webbutikker i kamp mod Amazon. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

Velkommen til denne onsdag morgens morgen-briefing, hvor Computerworld sender dig det hurtige overblik på morgen-kvisten.

1. Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked omdanner online-markedspladsen Wupti til en slags samlet markedsplads for dansk e-handel, hvor alle webbutikker kan sælge deres varer.

Det sker i et forsøg på at modstå enorme Amazon, som står på spring til for alvor at rykke ind i Danmark. Amazon har i den senere tid erobret store markedsandele i både Tyskland, Frankrig og UK.

Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked, siger i en pressemeddelelse:

"Vi vil skabe en dansk markedsplads, hvor alle danske online-butikker i fælles flok kan komme meget bredt ud til en langt større gruppe af potentielle kunder. Det er et ambitiøs og aggressivt træk, der skal forhindre, at e-handel fortsætter med at flyde over grænsen og lukker ned for danske webshops."

Han tror på, at de danske e-handelsbutikker kan både ‘samarbejde og konkurrerere på samme tid,' samt at det er nødvendigt at gøre noget, fordi det er nødvendigt, at de danske webbutikker har et modsvar, når Amazon kommer.

2. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker

Mobilbetalingssløsningen Vipps satser på, at man hverken har brug for kontanter eller kort, når man skal betale fremover. Men i butikkerne har løsningen hård konkurrence fra ikke mindst kort. Så nu satser selskabet på fakturabetalinger, og netbtuikker skriver Børsen.

3. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

I mange tilfælde ender de data, som borgerne har tastet ind i en række felter på det offentliges hjemmeside, i en samlet bunke ‘omme bagved,' skriver Version2. Det sker ifølge sitet i mindst halvdelen af tilfældene, at data skovles sammen i en pdf-fil, selv om borgeren på den anden side af computeren har tastet data ind i mange forskellige rubricerede felter.

"Det er lidt som med skraldebilerne. Det svarer til, at du bruger tid på at sortere dit affald derhjemme, og så finder du ud af, at det hele alligevel ender i samme dynge. Sådan er det også med digitaliseringen. Hvis du sidder og bruger tid på at udfylde alle mulige formularer, så ender det ofte i en flad pdf fil, hvor sagsbehandleren skal sidde og taste det hele ind igen,« siger it-chef i Aalborg Kommune, Johnny Vad til sitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.