Artikel top billede

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder onsdag morgen - Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked vil samle alle webbutikker i kamp mod Amazon. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

Velkommen til denne onsdag morgens morgen-briefing, hvor Computerworld sender dig det hurtige overblik på morgen-kvisten.

1. Dansk Supermarked vil på Wupti samle alle webbutikker til fælles kamp mod Amazon

Dansk Supermarked omdanner online-markedspladsen Wupti til en slags samlet markedsplads for dansk e-handel, hvor alle webbutikker kan sælge deres varer.

Det sker i et forsøg på at modstå enorme Amazon, som står på spring til for alvor at rykke ind i Danmark. Amazon har i den senere tid erobret store markedsandele i både Tyskland, Frankrig og UK.

Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked, siger i en pressemeddelelse:

"Vi vil skabe en dansk markedsplads, hvor alle danske online-butikker i fælles flok kan komme meget bredt ud til en langt større gruppe af potentielle kunder. Det er et ambitiøs og aggressivt træk, der skal forhindre, at e-handel fortsætter med at flyde over grænsen og lukker ned for danske webshops."

Han tror på, at de danske e-handelsbutikker kan både ‘samarbejde og konkurrerere på samme tid,' samt at det er nødvendigt at gøre noget, fordi det er nødvendigt, at de danske webbutikker har et modsvar, når Amazon kommer.

2. Mobilbetalingsselskab satser på regninger og netbutikker

Mobilbetalingssløsningen Vipps satser på, at man hverken har brug for kontanter eller kort, når man skal betale fremover. Men i butikkerne har løsningen hård konkurrence fra ikke mindst kort. Så nu satser selskabet på fakturabetalinger, og netbtuikker skriver Børsen.

3. Borgeres indtastede data ender i samme bunke

I mange tilfælde ender de data, som borgerne har tastet ind i en række felter på det offentliges hjemmeside, i en samlet bunke ‘omme bagved,' skriver Version2. Det sker ifølge sitet i mindst halvdelen af tilfældene, at data skovles sammen i en pdf-fil, selv om borgeren på den anden side af computeren har tastet data ind i mange forskellige rubricerede felter.

"Det er lidt som med skraldebilerne. Det svarer til, at du bruger tid på at sortere dit affald derhjemme, og så finder du ud af, at det hele alligevel ender i samme dynge. Sådan er det også med digitaliseringen. Hvis du sidder og bruger tid på at udfylde alle mulige formularer, så ender det ofte i en flad pdf fil, hvor sagsbehandleren skal sidde og taste det hele ind igen,« siger it-chef i Aalborg Kommune, Johnny Vad til sitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere