Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft løfter sløret efter kritik: Disse data indsamler vi fra din Windows 10 - og det bruger vi dem til

Microsoft er blevet kritiseret vidt og bredt for at indsamle unødvendigt mange data igennem Windows 10 og gøre det meget besværligt for brugerne at tage stilling til, hvilke informationer, de egentlig har lyst til at dele. En ny opdatering skal give det fulde overblik.

Kritikken er haglet ned over privacy-indstillingerne i Windows 10, og Microsoft er blevet beskyldt af både myndigheder og NGO'er fra USA og Europa for at snage unødvendigt og uigennemskueligt i brugernes data.

Den kritik reagerer Redmond-virksomheden nu på i form af en ny opdatering, der skal gøre det let for brugerne at se præcis, hvilke data de kan vælge ikke at dele - og hvad det betyder for deres brug af Windows 10.

"Der må simpelthen ikke herske tvivl hos vores kunder om, hvorfor vi indsamler de data, vi gør, og hvilken værdi det giver dem," siger Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft, til Computerworld.

Han tilføjer, at brugerne altid har haft mulighed for at sige nej tak til at dele data fra deres Windows 10-maskiner med Microsoft.

"Men jeg skal være den første til at sige, at vi ikke har været gode nok til at skabe klarhed om brugernes muligheder i første omgang. Nu bliver det fuldstændig overskueligt for alle".

Stadig ingen mulighed for 100 procent privacy

Konkret kommer den nye opdatering til at betyde, at alle Windows 10-brugere i deres indstillinger får en oversigt over, hvilke informationer de deler med Microsoft, hvad Microsoft bruger data til, og hvilke konsekvenser det får for brugen af styresystemet, hvis man vælger ikke at dele dem.

Opdateringen rokker dog ikke ved, hvilke data brugerne rent faktisk kan fravælge at dele.

"Nej, der er ingen ændringer der, og det bliver ikke muligt at lave en total "opt out". Men vi gør det helt tydeligt for brugeren, hvad der foregår, og vi har jo lanceret den indstilling, der hedder basic, hvor det eneste systemet sender informationer om er om sikkerhed og crash-rapporter. Vi ser Windows som en service, og vi er nødt til at vide, hvor den service skal opdateres," siger Ole Kjeldsen.

Den nye sikkerhedsoversigt er en del af den kommende Creator Update til Windows 10 og rulles ud 11.april 2017.

Læs også: Privacy-bekymringer: Her er de data om dig, Microsoft opsnapper i Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere