Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbrief: Få hurtigt overblik over it-nyhederne torsdag morgen - Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform

Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform. Dansk internet er blevet hurtigere. Omsætningsrekord i den danske it-branche. Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik. To ud af tre danske virksomheder endnu ikke igang med GDPR

Velkommen til denne torsdag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

1. Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform

Der er flere grunde til, at forskellige e-butikker ikke klapper i hænderne over Dansk Supermarkeds ide om at blive en samlende Amazon-lignende e-handelsplatform herhjemme.

Til Børsen siger direktør i Boozt.com, at Dansk Supermarked ikke kan tilbyde noget, som Amazon ikke kan tilbyde. Og Terje List, direktør i Matas, peger overfor avisen på, at dataopsamlingen er helt afgørende i e-handel for Matas, og at selskabet aldrig vil lægge den slags over til en tredjepart.

Til Computerworld sagde direktør i Coolshop, Jacob Riisgaard, onsdag, at Dansk Supermarked burde overveje at bruge Coolshops platform i stedet.

Det kan du læse mere om her.

2. Dansk internet er blevet hurtigere

En måling fra internetselskabet Akamai viser, at Danmark er rykket frem i rækken over lande med hurtigt internet.

Ifølge Finans har Danmark nu verdens 6. hurtigste gennemsnitlige internet med en gennemsnitlig hastighed på 20,7 megabit per sekund. Bedst er Sydkorea fulgt af Norge, Sverige, Hong Kong, Schweiz og dernæst Danmark.

3. Omsætningsrekord i den danske it-branche

Den danske it-branche omsatte i 2016 for 215,2 milliarder kroner, hvilket er godt en procent mere end i 2015, viser tal fra IT-Branchen.

Heraf udgjorde eksporten af it-ydelser 62,6 milliarder kroner.

Ifølge tallene var 84.670 personer beskæftiget i it-branchen ved udgangen af 2016. Det er en stigning på 2.300 ansatte i forhold til et år tidligere. IT-Branchen har længe slået på tromme for budskabet om, at der er stor mangel på de rette kompetencer i it-branchen.

4. Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik

Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik af selskabets kundeservice.

Hensigten er, at Telenor skal være hurtigere til at besvare kundehenvendelser og 'komme i bund med den her pukkel af henvendelser, som vi har liggende," siger markedsdirektør Lars Thomsen til DR.

Den langsommelige behandling i kundeservice har blandt andet ført til fejlagtige rykkere, inkassovarsler og flere andre ting.

5. To ud af tre danske virksomheder endnu ikke igang med GDPR

To ud af tre små og mellemstore virksomheder er endnu ikke i gang med arbejdet frem mod den nye EU-persondataforordning, der bliver indført som lov 25. maj 2018, viser en undersøgelse, som Microsoft har udarbejdet.

Kun 40 procent har udarbejdet en plan for arbejdet, mens 66 procent ikke er kommet i gang.

Til Berlingske Business kalder Microsoft situationen for ‘alarmerende'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere