Artikel top billede

Morgenbrief: Få hurtigt overblik over it-nyhederne torsdag morgen - Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform

Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform. Dansk internet er blevet hurtigere. Omsætningsrekord i den danske it-branche. Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik. To ud af tre danske virksomheder endnu ikke igang med GDPR

Velkommen til denne torsdag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

1. Web-butikker vil ikke være med på Wupti-platform

Der er flere grunde til, at forskellige e-butikker ikke klapper i hænderne over Dansk Supermarkeds ide om at blive en samlende Amazon-lignende e-handelsplatform herhjemme.

Til Børsen siger direktør i Boozt.com, at Dansk Supermarked ikke kan tilbyde noget, som Amazon ikke kan tilbyde. Og Terje List, direktør i Matas, peger overfor avisen på, at dataopsamlingen er helt afgørende i e-handel for Matas, og at selskabet aldrig vil lægge den slags over til en tredjepart.

Til Computerworld sagde direktør i Coolshop, Jacob Riisgaard, onsdag, at Dansk Supermarked burde overveje at bruge Coolshops platform i stedet.

Det kan du læse mere om her.

2. Dansk internet er blevet hurtigere

En måling fra internetselskabet Akamai viser, at Danmark er rykket frem i rækken over lande med hurtigt internet.

Ifølge Finans har Danmark nu verdens 6. hurtigste gennemsnitlige internet med en gennemsnitlig hastighed på 20,7 megabit per sekund. Bedst er Sydkorea fulgt af Norge, Sverige, Hong Kong, Schweiz og dernæst Danmark.

3. Omsætningsrekord i den danske it-branche

Den danske it-branche omsatte i 2016 for 215,2 milliarder kroner, hvilket er godt en procent mere end i 2015, viser tal fra IT-Branchen.

Heraf udgjorde eksporten af it-ydelser 62,6 milliarder kroner.

Ifølge tallene var 84.670 personer beskæftiget i it-branchen ved udgangen af 2016. Det er en stigning på 2.300 ansatte i forhold til et år tidligere. IT-Branchen har længe slået på tromme for budskabet om, at der er stor mangel på de rette kompetencer i it-branchen.

4. Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik

Telenor ansætter 50 nye medarbejdere efter kritik af selskabets kundeservice.

Hensigten er, at Telenor skal være hurtigere til at besvare kundehenvendelser og 'komme i bund med den her pukkel af henvendelser, som vi har liggende," siger markedsdirektør Lars Thomsen til DR.

Den langsommelige behandling i kundeservice har blandt andet ført til fejlagtige rykkere, inkassovarsler og flere andre ting.

5. To ud af tre danske virksomheder endnu ikke igang med GDPR

To ud af tre små og mellemstore virksomheder er endnu ikke i gang med arbejdet frem mod den nye EU-persondataforordning, der bliver indført som lov 25. maj 2018, viser en undersøgelse, som Microsoft har udarbejdet.

Kun 40 procent har udarbejdet en plan for arbejdet, mens 66 procent ikke er kommet i gang.

Til Berlingske Business kalder Microsoft situationen for ‘alarmerende'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.