Artikel top billede

USA vil udvide laptop-forbud: Kommer til at gælde endnu flere fly-ruter end hidtil

USA på trapperne med nye forbud mod at medbringe bærbare computere og andre enheder på fly-rejser.

USA er på trapperne med en udvidelse af forbuddet mod at medtage bærbare computere, tablet-computere og lignende på fly-rejser fra en række lufthavne.

Det amerikanske Department of Homeland Security indførte for nogle uger siden forbud mod at medbringe eksempelvis computere, tabletcomputere, DVD-afspillere, kameraer og lignende - i kabinen på en række afgange.

Det kan du læse mere om her: USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly.

"Vi vil inden for en nær fremtid udvide rækken af lufthavne, som forbuddet dækker," lyder det nu fra chef i Homeland Secutiry, John Kelly.

Det nuværende forbud gælder passagerer i fly med direkte rute til lufthavne i USA og med afgang fra Queen Alia International Airport i Jordan, Cairo International Airport i Egyptrn, Ataturk International Airport i Tyrkiet, King Abdul-Aziz International Airport i Saudi Arabien, King Khalid International Airport i Riyadh, Kuwait International Airport, Mohammed V Airport i Marokko, Hamad International Airport i Qatar, Dubai International Airport og Abu Dhabi International Airport.

USA har hele tiden afvist at fortælle noget om de konkrete trusler, der bliver lagt til grund for forbuddet.

Angiveligt drejer det sig om, at de amerikanske efterretningstjenester har opdaget, at den muslimske hær ISIS og andre terrorist-grupper arbejder på at udvikle metoder til at indbygge bomber i de forskellige former for elektronik, som ikke kan opdages af lufthavnenes sikkerhedspersonale.

"Vi kender til mange celler, som for tiden diskuterer angreb i luften," siger John Kelly, der samtidig forsikrer, at truslen er ‘virkelig.'

Storbritannien er siden det første amerikanske forbud fulgt trop med et lignende forbud i fly med britiske lufthavne som destination. Også Canada overvejer at indføre et lignende forbud.

Læs også: USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly.

Farligt for sikkerhed

I Europa advarer European Aviation Safety Agency mod at stuve bærbare computere og lignende ned i flyenes lastrum.

Sikkerheds-agenturet er bekymret over risikoen for, at apparaternes batterier kan bryde i brand.

Agenturet henstiller derfor i en meddelelse til, at det sikres, at alle apparaterne er helt slukkede, inden de stuves i lastrummet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.