Artikel top billede

Microsoft afslører: Den næste "Xbox" bliver et vanvittigt 4K-monster

Microsoft løfter det første slør for specifikationerne på selskabets kommende vilde 4K-konsol, som indtil videre kaldes Scorpio. På papiret ser den vanvittig ud.

Siden Microsoft aflørede planerne som sin næste konsol kaldet Scorpio sidste sommer, har det været sparsomt med informationer. 

Men nu har Microsoft løftet sløret for flere detaljer om den kommende 4K-konsol til mediet Digital Foundry, der også har set en Scorpio-konsol i aktion. 

Og specifikationerne er vilde sammenlignet med både de nuværende spillekonsoller og de mest almindelige spille-computere i teenageværelserne.

Er du konsol-menneske, kan du godt glæde dig.

Microsoft fortalte til sidste års E3-messe, at Scorpio kunne yde over seks teraflop med en specialudviklet GPU bygget op fra bunden, som skulle kunne afvikle spil i 4K-opløsning ved 60fps. 
Ifølge Digital Foundry og Eurogamer er Microsofts påstande troværdige. 

I hvert fald fik journalisterne mulighed for at se en Forza Motosport-demo i ægte 4K-opløsning og 60 fps - og med over 40 procent ydeevne til overs, hvilket betyder, at 4K/60fps burde være realistisk ved de fleste spil på platformen. 

Den fremviste Scorpio-enhed var dog stadig ikke det færdige produkt, så meget kan endnu forbedres. 

Har du kun et fjernsyn med FHD-opløsning, vil du stadig kunne bruge konsollen. Gamle Xbox One-spil vil også kunne spilles på Scorpio både på et FHD-fjernsyn, men også opskaleret på en 4K-skærm.

Den grafiske del af den kommende Scorpio-konsol er udviklet i samarbejde med AMD og har 40 Radeon-kerner på hele 1172Mhz. Det er en opgradering i forhold til både Xbox Ones 853 Mhz og PS4 Pro's 911 Mhz. 

Konsollens CPU er ifølge Digital Foundy 31 procent bedre end i en Xbox One. 

For flere informationer omkring den nye Scorpio-konsol, vil vi opfordre dig til at læse Eurogamers egen gode rapportage om mødet med Scorpio.

Vi kan forvente at se mere til Scorpio til dette års E3-messe til sommer.

Læs også: Microsoft løfter sløret for næste års spillekonsol: 4K-spil, VR og vilde specifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere