Artikel top billede

Microsoft afslører: Den næste "Xbox" bliver et vanvittigt 4K-monster

Microsoft løfter det første slør for specifikationerne på selskabets kommende vilde 4K-konsol, som indtil videre kaldes Scorpio. På papiret ser den vanvittig ud.

Siden Microsoft aflørede planerne som sin næste konsol kaldet Scorpio sidste sommer, har det været sparsomt med informationer. 

Men nu har Microsoft løftet sløret for flere detaljer om den kommende 4K-konsol til mediet Digital Foundry, der også har set en Scorpio-konsol i aktion. 

Og specifikationerne er vilde sammenlignet med både de nuværende spillekonsoller og de mest almindelige spille-computere i teenageværelserne.

Er du konsol-menneske, kan du godt glæde dig.

Microsoft fortalte til sidste års E3-messe, at Scorpio kunne yde over seks teraflop med en specialudviklet GPU bygget op fra bunden, som skulle kunne afvikle spil i 4K-opløsning ved 60fps. 
Ifølge Digital Foundry og Eurogamer er Microsofts påstande troværdige. 

I hvert fald fik journalisterne mulighed for at se en Forza Motosport-demo i ægte 4K-opløsning og 60 fps - og med over 40 procent ydeevne til overs, hvilket betyder, at 4K/60fps burde være realistisk ved de fleste spil på platformen. 

Den fremviste Scorpio-enhed var dog stadig ikke det færdige produkt, så meget kan endnu forbedres. 

Har du kun et fjernsyn med FHD-opløsning, vil du stadig kunne bruge konsollen. Gamle Xbox One-spil vil også kunne spilles på Scorpio både på et FHD-fjernsyn, men også opskaleret på en 4K-skærm.

Den grafiske del af den kommende Scorpio-konsol er udviklet i samarbejde med AMD og har 40 Radeon-kerner på hele 1172Mhz. Det er en opgradering i forhold til både Xbox Ones 853 Mhz og PS4 Pro's 911 Mhz. 

Konsollens CPU er ifølge Digital Foundy 31 procent bedre end i en Xbox One. 

For flere informationer omkring den nye Scorpio-konsol, vil vi opfordre dig til at læse Eurogamers egen gode rapportage om mødet med Scorpio.

Vi kan forvente at se mere til Scorpio til dette års E3-messe til sommer.

Læs også: Microsoft løfter sløret for næste års spillekonsol: 4K-spil, VR og vilde specifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere