Artikel top billede

Microsoft afslører: Den næste "Xbox" bliver et vanvittigt 4K-monster

Microsoft løfter det første slør for specifikationerne på selskabets kommende vilde 4K-konsol, som indtil videre kaldes Scorpio. På papiret ser den vanvittig ud.

Siden Microsoft aflørede planerne som sin næste konsol kaldet Scorpio sidste sommer, har det været sparsomt med informationer. 

Men nu har Microsoft løftet sløret for flere detaljer om den kommende 4K-konsol til mediet Digital Foundry, der også har set en Scorpio-konsol i aktion. 

Og specifikationerne er vilde sammenlignet med både de nuværende spillekonsoller og de mest almindelige spille-computere i teenageværelserne.

Er du konsol-menneske, kan du godt glæde dig.

Microsoft fortalte til sidste års E3-messe, at Scorpio kunne yde over seks teraflop med en specialudviklet GPU bygget op fra bunden, som skulle kunne afvikle spil i 4K-opløsning ved 60fps. 
Ifølge Digital Foundry og Eurogamer er Microsofts påstande troværdige. 

I hvert fald fik journalisterne mulighed for at se en Forza Motosport-demo i ægte 4K-opløsning og 60 fps - og med over 40 procent ydeevne til overs, hvilket betyder, at 4K/60fps burde være realistisk ved de fleste spil på platformen. 

Den fremviste Scorpio-enhed var dog stadig ikke det færdige produkt, så meget kan endnu forbedres. 

Har du kun et fjernsyn med FHD-opløsning, vil du stadig kunne bruge konsollen. Gamle Xbox One-spil vil også kunne spilles på Scorpio både på et FHD-fjernsyn, men også opskaleret på en 4K-skærm.

Den grafiske del af den kommende Scorpio-konsol er udviklet i samarbejde med AMD og har 40 Radeon-kerner på hele 1172Mhz. Det er en opgradering i forhold til både Xbox Ones 853 Mhz og PS4 Pro's 911 Mhz. 

Konsollens CPU er ifølge Digital Foundy 31 procent bedre end i en Xbox One. 

For flere informationer omkring den nye Scorpio-konsol, vil vi opfordre dig til at læse Eurogamers egen gode rapportage om mødet med Scorpio.

Vi kan forvente at se mere til Scorpio til dette års E3-messe til sommer.

Læs også: Microsoft løfter sløret for næste års spillekonsol: 4K-spil, VR og vilde specifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere