Artikel top billede

Magtskifte på app-markedet: iOS mister føringen - nu ruller der flere penge ind via Android-butikkerne

Apples App Store er den mest lukrative app-butik isoleret set, men et magtskifte er på vej, og nu spenderer forbrugere snart flere penge på apps fra Android-butikkerne.

Markedet for apps til smartphones og tablets fortsætter med at boome - og her taler vi ikke bare om antallet af apps.

Omsætningen på det globale app-markedet har nemlig kurs mod nye højder i takt med, at flere og flere mennesker rundt omkring på kloden anskaffer sig en smartphone og/eller en tablet-computer.

App Annie, der udgiver rapporter og statistikker om app-markedet, skriver i et nyt forecast, at der være en årlig vækst i antallet af app-downloads på 19 procent fra 2016 til 2021.

Det betyder, at der i 2021 vil blive downloadet 352 milliarder apps på tværs af alle mobil-platforme.

Samtidig vil der være tale om en årlig vækst på 18 procent i forhold til, hvor mange penge forbrugerne spenderer på apps.

Det betyder, at beløbet i 2021 vil nå op på 139 milliarder dollars, omkring 973 milliarder danske kroner.

Det er dog kun en del af det samlede beløb, der omsættes for på markedet, understreger App Annie.

"App store-væksten er imponerende, men omsætningen er kun en del af app-økonomien, mens in-app annoncering og mobil-handel fortsætter med at vokse parallelt."

App Annie skriver, at Kina er det største marked for apps, mens også lande som Indien og Japan er vigtige at se på, hvis man skal have succes som app-udvikler.

Android nupper tronen fra iOS

Mens Android i dag er den suverænt mest udbredte platform, når vi taler smartphones, så har det længe været sådan, at indtjeningen for app-udviklerne først og fremmest kunne sikres via Apples App Store.

Android-brugerne har generelt været mere fokuseret på gratis-indhold, mens Apple-brugerne i højere grad har været villige til at betale penge for apps.

App Annie vurderer dog, at vi nu nærmer os en situation, hvor der faktisk omsættes for mere på det samlede Android-app-marked end via Apples App Store.

"iOS App Store forventes at forblive den mest lukrative enkeltstående app-butik i perioden og vil generere over 60 milliarder dollars (420 milliarder kroner, red.) fra forbrugerne i 2021."

"Men det det samlede beløb, forbrugerne bruger i Google Play og tredjeparts Android-butikker forventes at overstige det i 2017 takket være den dominerende markedsandel på markedet for smarte enheder og en stærk vækst," skriver App Annie.

Konkret venter App Annie, at antallet af downloads i Android-butikkerne vil stige med hele 23 procent om året frem mod 2021.

Læs også:

Koden er knækket: Sådan får du forbrugerne til bruge penge på din app

Se listen med de mest downloadede apps i 2016: Skovler både brugere og penge ind

Dansk app det mest downloadede spil i hele verden fra både iOS og Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.