Kritik: Google underbetaler systematisk kvindelige ansatte

Google underbetaler selskabets kvindelige ansatte, lyder kritikken. Selskabet afviser blankt beskyldningerne.

Google underbetaler systematisk selskabets kvindelige ansatte i hjemlandet USA, lyder det i en hård kritik fra det amerikanske arbejdsministerium, U.S. Department of Labor.

Underbetalingen overgår i niveau det gennemsnitlige niveau for teknologibranchen, lyder det.

Ifølge avisen The Guardian har ministeriet fundet ‘systematiske uligheder i aflønningen af kvinder på tværs af stort set hele arbejdsstyrken."

Ifølge avisen peger chef i Department of Labopr, Janet Herold, på, at forskellene i løn-niveaet for henholdsvis mænd og kvinder er ‘ekstrem.'

Det amerikanske arbejdsministerium bygger meldingen på stikprøve-kontrol.

Ministeriet har sagsøgt Google for ikke at ville oplyse detaljer om selskabets lønninger og har samtidig anmodet om, at alle Googles statskontrakter annulleres, indtil Google åbner for posten og afleverer de ønskede oplysninger.

Google afviser blankt påstandene fra ministeriet.

"Vi udarbejder årligt en grundig og solid analyse over løn-niveauerne på tværs af køn, og vi kan ikke se tegn på køns-betingende løn-forskelle," lyder det fra selskabet.

Google påpeger desuden, at det amerikanske arbejdsministerium ikke har fremlagt dokumentation, tal eller lignende, der kan underbygge kritikken.

Det er blot få dage siden, at Google meddelte på Twitter, at selskabet havde ‘lukket ‘the gender pay gap' globalt" og opfordret andre virksomheder til at gøre det samme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere