Kritik: Google underbetaler systematisk kvindelige ansatte

Google underbetaler selskabets kvindelige ansatte, lyder kritikken. Selskabet afviser blankt beskyldningerne.

Google underbetaler systematisk selskabets kvindelige ansatte i hjemlandet USA, lyder det i en hård kritik fra det amerikanske arbejdsministerium, U.S. Department of Labor.

Underbetalingen overgår i niveau det gennemsnitlige niveau for teknologibranchen, lyder det.

Ifølge avisen The Guardian har ministeriet fundet ‘systematiske uligheder i aflønningen af kvinder på tværs af stort set hele arbejdsstyrken."

Ifølge avisen peger chef i Department of Labopr, Janet Herold, på, at forskellene i løn-niveaet for henholdsvis mænd og kvinder er ‘ekstrem.'

Det amerikanske arbejdsministerium bygger meldingen på stikprøve-kontrol.

Ministeriet har sagsøgt Google for ikke at ville oplyse detaljer om selskabets lønninger og har samtidig anmodet om, at alle Googles statskontrakter annulleres, indtil Google åbner for posten og afleverer de ønskede oplysninger.

Google afviser blankt påstandene fra ministeriet.

"Vi udarbejder årligt en grundig og solid analyse over løn-niveauerne på tværs af køn, og vi kan ikke se tegn på køns-betingende løn-forskelle," lyder det fra selskabet.

Google påpeger desuden, at det amerikanske arbejdsministerium ikke har fremlagt dokumentation, tal eller lignende, der kan underbygge kritikken.

Det er blot få dage siden, at Google meddelte på Twitter, at selskabet havde ‘lukket ‘the gender pay gap' globalt" og opfordret andre virksomheder til at gøre det samme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere