Artikel top billede

Tal til den: Om en uge kan du indbygge stemmestyring i din Raspberry Pi 3

Med ny opdatering bliver det muligt at implementere Microsofts stemmestyrings-tjeneste Cortana i Raspberry Pi 3.

Er du en af dem, der roder med den lille hjemmebygger-computer Raspberry Pi 3, vil du meget snart få mulighed for at indbygge stemmestyring i enheden, så du kan styre den ved blot at udtale kommandoer ud i luften.

Inden længe bliver det nemlig muligt at anvende Microsofts stemme-assistent, Cortana, i Raspberry Pi 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste kræver det, at man opgraderer det lille developer-board til Creators Update fra Windows 10 IoT Core.

Raspberry Pi kan køre både Linux og Windows, men Cortana kan ikke anvendes på Linux-versionerne.

Du kan læse mere om Creators Update her: Næste store opdatering til Windows 10 næsten klar: Her er de fem vigtigste funktioner

Efter opdateringen vil det være muligt at anvende Cortana på Raspberry Pi på samme måde, som Cortana kan anvendes på pc'er.

Det vil sige, at man kan spørge computeren om detaljer om vejrudsigten, klokken, fil-søgning, nyheder, ordbog og forskellige andre ting, hvorefter den vil svare.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er muligheden for at indlemme Cortana i Rasberry Pi 3 et direkte angreb på de øvrige stemmestyrede assistent-tjenester i markedet- ikke mindst Amazons Alexa og Google Asistant.

Begge disse kan ret nemt implementeres ind i forskellige enheder.

Computerworld testede fornylig Amazons Alexa-assistent, som chefredaktør Lars Jacobsen havde placeret i sin stue.

Det kan du læse resultatet af her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Creators Update understøtter igså Intels Compute Sticks og Intels kommende Apollo Lake-teknologier.

Vil man i gang med at eksperimentere med stemmestyrede assistent-teknologi i Raspberry Pi 3, bør man dog være opmærksom på, at der er ret begrænsede valgmuligheder, når det gælder højttalere og mikrofoner til den nye Windows-version til Raspberry Pi 3.

Mikrofon og højttaler er i sagens natur nødvendig, hvis computeren skal kunne opfange og respondere på stemme-kommandoer.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste understøtter Creators Updata for tiden kun Logitechs S150 USB-højttalere og en lille håndfuld mikrofoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere