Artikel top billede

Tal til den: Om en uge kan du indbygge stemmestyring i din Raspberry Pi 3

Med ny opdatering bliver det muligt at implementere Microsofts stemmestyrings-tjeneste Cortana i Raspberry Pi 3.

Er du en af dem, der roder med den lille hjemmebygger-computer Raspberry Pi 3, vil du meget snart få mulighed for at indbygge stemmestyring i enheden, så du kan styre den ved blot at udtale kommandoer ud i luften.

Inden længe bliver det nemlig muligt at anvende Microsofts stemme-assistent, Cortana, i Raspberry Pi 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste kræver det, at man opgraderer det lille developer-board til Creators Update fra Windows 10 IoT Core.

Raspberry Pi kan køre både Linux og Windows, men Cortana kan ikke anvendes på Linux-versionerne.

Du kan læse mere om Creators Update her: Næste store opdatering til Windows 10 næsten klar: Her er de fem vigtigste funktioner

Efter opdateringen vil det være muligt at anvende Cortana på Raspberry Pi på samme måde, som Cortana kan anvendes på pc'er.

Det vil sige, at man kan spørge computeren om detaljer om vejrudsigten, klokken, fil-søgning, nyheder, ordbog og forskellige andre ting, hvorefter den vil svare.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er muligheden for at indlemme Cortana i Rasberry Pi 3 et direkte angreb på de øvrige stemmestyrede assistent-tjenester i markedet- ikke mindst Amazons Alexa og Google Asistant.

Begge disse kan ret nemt implementeres ind i forskellige enheder.

Computerworld testede fornylig Amazons Alexa-assistent, som chefredaktør Lars Jacobsen havde placeret i sin stue.

Det kan du læse resultatet af her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Creators Update understøtter igså Intels Compute Sticks og Intels kommende Apollo Lake-teknologier.

Vil man i gang med at eksperimentere med stemmestyrede assistent-teknologi i Raspberry Pi 3, bør man dog være opmærksom på, at der er ret begrænsede valgmuligheder, når det gælder højttalere og mikrofoner til den nye Windows-version til Raspberry Pi 3.

Mikrofon og højttaler er i sagens natur nødvendig, hvis computeren skal kunne opfange og respondere på stemme-kommandoer.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste understøtter Creators Updata for tiden kun Logitechs S150 USB-højttalere og en lille håndfuld mikrofoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere