Artikel top billede

Tal til den: Om en uge kan du indbygge stemmestyring i din Raspberry Pi 3

Med ny opdatering bliver det muligt at implementere Microsofts stemmestyrings-tjeneste Cortana i Raspberry Pi 3.

Er du en af dem, der roder med den lille hjemmebygger-computer Raspberry Pi 3, vil du meget snart få mulighed for at indbygge stemmestyring i enheden, så du kan styre den ved blot at udtale kommandoer ud i luften.

Inden længe bliver det nemlig muligt at anvende Microsofts stemme-assistent, Cortana, i Raspberry Pi 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste kræver det, at man opgraderer det lille developer-board til Creators Update fra Windows 10 IoT Core.

Raspberry Pi kan køre både Linux og Windows, men Cortana kan ikke anvendes på Linux-versionerne.

Du kan læse mere om Creators Update her: Næste store opdatering til Windows 10 næsten klar: Her er de fem vigtigste funktioner

Efter opdateringen vil det være muligt at anvende Cortana på Raspberry Pi på samme måde, som Cortana kan anvendes på pc'er.

Det vil sige, at man kan spørge computeren om detaljer om vejrudsigten, klokken, fil-søgning, nyheder, ordbog og forskellige andre ting, hvorefter den vil svare.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er muligheden for at indlemme Cortana i Rasberry Pi 3 et direkte angreb på de øvrige stemmestyrede assistent-tjenester i markedet- ikke mindst Amazons Alexa og Google Asistant.

Begge disse kan ret nemt implementeres ind i forskellige enheder.

Computerworld testede fornylig Amazons Alexa-assistent, som chefredaktør Lars Jacobsen havde placeret i sin stue.

Det kan du læse resultatet af her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Creators Update understøtter igså Intels Compute Sticks og Intels kommende Apollo Lake-teknologier.

Vil man i gang med at eksperimentere med stemmestyrede assistent-teknologi i Raspberry Pi 3, bør man dog være opmærksom på, at der er ret begrænsede valgmuligheder, når det gælder højttalere og mikrofoner til den nye Windows-version til Raspberry Pi 3.

Mikrofon og højttaler er i sagens natur nødvendig, hvis computeren skal kunne opfange og respondere på stemme-kommandoer.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste understøtter Creators Updata for tiden kun Logitechs S150 USB-højttalere og en lille håndfuld mikrofoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere