Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Helt nye muligheder med LTE: Nu skal LTE også bruges til beredskabernes kommunikation

Det er ikke kun en teknologi som TETRA, der egner sig til kommunikation hos eksempelvis politi og brandvæsen. LTE er klar til at tage over som en sikker teknologi til beredskabskommunikation.

TETRA er her i Danmark en central teknologi til beredskabernes kommunikation.

En af fordelene ved TETRA er nemlig, at teknologien er meget velegnet til sikker og fortrolig kommunikation mellem myndighederne i en krisesituation.

Men faktisk rummer LTE mange af de samme kvaliteter som eksempelvis TETRA. Det vil i hvert fald være tilfældet med den næste fase i udviklingen af LTE, hvor nye protokoller og teknologier bliver taget i brug.

Derfor kan man også forvente, at LTE til sikkerhedsløsninger blive et mainstream-marked, når vi blot kommer et par år længere frem. Det skriver ABI Research.

Eksempelvis forudses det, at omsætningen på markedet for LTE-hardware til beredskaber og lignende vil stige med 30 procent om året, så det bliver et større milliardmarked.

Læs også: Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år

Allerede i år begynder der at ske ting og sager med LTE til beredskabskommunikation.

"USA, Storbritannien og Sydkorea vil stå for verdens tre første 'public safety LTE-netværk' ved udgangen af 2017 eller tidligt i 2018."

"Mange andre lande vil formentlig følge trop med et dedikeret LTE-net til sikkerhed eller med en hosted eller shared infrastruktur-model," skriver ABI Reserach.

Skal bruges sammen med TETRA

Selvom LTE altså får helt nye anvendelsesmuligheder, forventer ABI Research ikke, at LTE i første omgang erstatter en teknologi som TETRA.

"Sameksistens med ældre sikkerheds-protokoller er stadig helt afgørende, da protokoller som TETRA og P25 stadig udrulles af myndigheder rundt omkring i verden."

Alligevel ser ABI Research store muligheder i LTE til beredskabskommunikation:

"Public safety LTE sikrer funktioner, der skaber en stærkere brugeroplevelse for sikkerhedsmyndigheder gennem video-streaming, fildeling og realtids-analyser, uden at man går på kompromis med sikkerheden."

Blandt de nye muligheder, der vil blive realiseret i de kommende år, er sensorer til måling af vejr- og miljøfænomener, kaldet LTE-M og NB-IoT, hvilket blandt andet åbner for realtidsovervågning med udgangspunkt i store datamængder.

En række spillere i industrien er allerede i fuld gang med at udvikle teknologier og udstyr, der skal gøre LTE egnet til beredskaberne.

Heriblandt finder vi Huawei, Nokia, Qualcomm og Motorola.

Læs også:

Sidste skridt før 5G: Nu kommer LTE-Advanced Pro buldrende med gigabit-hastigheder

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere