Artikel top billede

Helt nye muligheder med LTE: Nu skal LTE også bruges til beredskabernes kommunikation

Det er ikke kun en teknologi som TETRA, der egner sig til kommunikation hos eksempelvis politi og brandvæsen. LTE er klar til at tage over som en sikker teknologi til beredskabskommunikation.

TETRA er her i Danmark en central teknologi til beredskabernes kommunikation.

En af fordelene ved TETRA er nemlig, at teknologien er meget velegnet til sikker og fortrolig kommunikation mellem myndighederne i en krisesituation.

Men faktisk rummer LTE mange af de samme kvaliteter som eksempelvis TETRA. Det vil i hvert fald være tilfældet med den næste fase i udviklingen af LTE, hvor nye protokoller og teknologier bliver taget i brug.

Derfor kan man også forvente, at LTE til sikkerhedsløsninger blive et mainstream-marked, når vi blot kommer et par år længere frem. Det skriver ABI Research.

Eksempelvis forudses det, at omsætningen på markedet for LTE-hardware til beredskaber og lignende vil stige med 30 procent om året, så det bliver et større milliardmarked.

Læs også: Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år

Allerede i år begynder der at ske ting og sager med LTE til beredskabskommunikation.

"USA, Storbritannien og Sydkorea vil stå for verdens tre første 'public safety LTE-netværk' ved udgangen af 2017 eller tidligt i 2018."

"Mange andre lande vil formentlig følge trop med et dedikeret LTE-net til sikkerhed eller med en hosted eller shared infrastruktur-model," skriver ABI Reserach.

Skal bruges sammen med TETRA

Selvom LTE altså får helt nye anvendelsesmuligheder, forventer ABI Research ikke, at LTE i første omgang erstatter en teknologi som TETRA.

"Sameksistens med ældre sikkerheds-protokoller er stadig helt afgørende, da protokoller som TETRA og P25 stadig udrulles af myndigheder rundt omkring i verden."

Alligevel ser ABI Research store muligheder i LTE til beredskabskommunikation:

"Public safety LTE sikrer funktioner, der skaber en stærkere brugeroplevelse for sikkerhedsmyndigheder gennem video-streaming, fildeling og realtids-analyser, uden at man går på kompromis med sikkerheden."

Blandt de nye muligheder, der vil blive realiseret i de kommende år, er sensorer til måling af vejr- og miljøfænomener, kaldet LTE-M og NB-IoT, hvilket blandt andet åbner for realtidsovervågning med udgangspunkt i store datamængder.

En række spillere i industrien er allerede i fuld gang med at udvikle teknologier og udstyr, der skal gøre LTE egnet til beredskaberne.

Heriblandt finder vi Huawei, Nokia, Qualcomm og Motorola.

Læs også:

Sidste skridt før 5G: Nu kommer LTE-Advanced Pro buldrende med gigabit-hastigheder

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere