Artikel top billede

Helt nye muligheder med LTE: Nu skal LTE også bruges til beredskabernes kommunikation

Det er ikke kun en teknologi som TETRA, der egner sig til kommunikation hos eksempelvis politi og brandvæsen. LTE er klar til at tage over som en sikker teknologi til beredskabskommunikation.

TETRA er her i Danmark en central teknologi til beredskabernes kommunikation.

En af fordelene ved TETRA er nemlig, at teknologien er meget velegnet til sikker og fortrolig kommunikation mellem myndighederne i en krisesituation.

Men faktisk rummer LTE mange af de samme kvaliteter som eksempelvis TETRA. Det vil i hvert fald være tilfældet med den næste fase i udviklingen af LTE, hvor nye protokoller og teknologier bliver taget i brug.

Derfor kan man også forvente, at LTE til sikkerhedsløsninger blive et mainstream-marked, når vi blot kommer et par år længere frem. Det skriver ABI Research.

Eksempelvis forudses det, at omsætningen på markedet for LTE-hardware til beredskaber og lignende vil stige med 30 procent om året, så det bliver et større milliardmarked.

Læs også: Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år

Allerede i år begynder der at ske ting og sager med LTE til beredskabskommunikation.

"USA, Storbritannien og Sydkorea vil stå for verdens tre første 'public safety LTE-netværk' ved udgangen af 2017 eller tidligt i 2018."

"Mange andre lande vil formentlig følge trop med et dedikeret LTE-net til sikkerhed eller med en hosted eller shared infrastruktur-model," skriver ABI Reserach.

Skal bruges sammen med TETRA

Selvom LTE altså får helt nye anvendelsesmuligheder, forventer ABI Research ikke, at LTE i første omgang erstatter en teknologi som TETRA.

"Sameksistens med ældre sikkerheds-protokoller er stadig helt afgørende, da protokoller som TETRA og P25 stadig udrulles af myndigheder rundt omkring i verden."

Alligevel ser ABI Research store muligheder i LTE til beredskabskommunikation:

"Public safety LTE sikrer funktioner, der skaber en stærkere brugeroplevelse for sikkerhedsmyndigheder gennem video-streaming, fildeling og realtids-analyser, uden at man går på kompromis med sikkerheden."

Blandt de nye muligheder, der vil blive realiseret i de kommende år, er sensorer til måling af vejr- og miljøfænomener, kaldet LTE-M og NB-IoT, hvilket blandt andet åbner for realtidsovervågning med udgangspunkt i store datamængder.

En række spillere i industrien er allerede i fuld gang med at udvikle teknologier og udstyr, der skal gøre LTE egnet til beredskaberne.

Heriblandt finder vi Huawei, Nokia, Qualcomm og Motorola.

Læs også:

Sidste skridt før 5G: Nu kommer LTE-Advanced Pro buldrende med gigabit-hastigheder

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere