Artikel top billede

Morgenbrief: Overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage. Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler. Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil. Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden.

Velkommen tilbage til hverdagen efter påskeferien. Her får du det korte overblik over tirsdagens morgennyheder.

Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler

Hver femte dansker mangler regler på arbejdspladsen for, hvordan man skal håndtere dokumenter og data på arbejdspladsen.

Ifølge Finans betyder det, at medarbejderne uforvarende risikerer at blive beskyldt for illoyalitet.

"Selv om man agerer i bedste mening, oplever vi jævnligt sager, hvor medlemmer er blevet beskyldt for illoyalitet eller for at ville stjæle erhvervshemmeligheder den dag, de forlod virksomheden, alene fordi virksomheden ikke havde formuleret en it-politik," siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA, til avisen.

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage

Netflix står til at runde 100 millioner bruger om ganske få dage. Ifølge selskabets seneste regnskabskvartal ventes det faktisk at ske i denne uge.

Der har været godt gang i gryderne i selskabet, der har fået mere end 17 millioner nye abonnenter på blot et år. De fleste abonnenter har selskabet i USA - nemlig 50,85 millioner.

Netflix landede i første kvartal et overskud på 178 millioner dollar. I samme periode i fjor var overskuddet på blot 27 millioenr dollar. Omsætningen er steget med 35 procent.

Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil

Efter problemer med lovgivningen, diverse taxa-foreninger og fagforeningerne lukker Uber ned i dag. Men ifølge Ekstra Bladet er en del chauffører nu parat til at fragte din pakke - og dig - rundt.

Tjenesten hedder Habil, og talsmand Nicolai Jørgensen siger til Ekstra Bladet,, at Habil efter hans mening ikke kommer i samme juridiske problemer som Uber, da formålet ikke ertaxa-kørsel.

"Man skal have en ting med, som skal fragtes, om det så er en mobiltelefon eller en flyttekasse. Det er alene kunden, der sætter en grænse der," siger Nicolai Jørgensen.

Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden

Den lille leverandør af tv, internet og telefoni, Kabelplus, har slået mægtige YouSee i et EU-udbud om ordren til Ishøj Fællesantenne med 9.500 medlemmer.

Kabelplus ejes ifølge Børsen af de to erfarne personer, Kenneth Christensen (tidligere Viasat og Canal Digital) og Henrik Lind (tidligere Aplus). Bestyrelsesformand er Niels Zibrandtsen, der i fjor solgte GlobalConnect.

"Det er klart, at det ikke er særligt sjovt for dem, der sidder på flæsket i dag. Men for medlemmerne er der ingen negative ting ved det," siger Kenneth Christensen om ordren til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.