Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbrief: Overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage. Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler. Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil. Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden.

Velkommen tilbage til hverdagen efter påskeferien. Her får du det korte overblik over tirsdagens morgennyheder.

Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler

Hver femte dansker mangler regler på arbejdspladsen for, hvordan man skal håndtere dokumenter og data på arbejdspladsen.

Ifølge Finans betyder det, at medarbejderne uforvarende risikerer at blive beskyldt for illoyalitet.

"Selv om man agerer i bedste mening, oplever vi jævnligt sager, hvor medlemmer er blevet beskyldt for illoyalitet eller for at ville stjæle erhvervshemmeligheder den dag, de forlod virksomheden, alene fordi virksomheden ikke havde formuleret en it-politik," siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA, til avisen.

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage

Netflix står til at runde 100 millioner bruger om ganske få dage. Ifølge selskabets seneste regnskabskvartal ventes det faktisk at ske i denne uge.

Der har været godt gang i gryderne i selskabet, der har fået mere end 17 millioner nye abonnenter på blot et år. De fleste abonnenter har selskabet i USA - nemlig 50,85 millioner.

Netflix landede i første kvartal et overskud på 178 millioner dollar. I samme periode i fjor var overskuddet på blot 27 millioenr dollar. Omsætningen er steget med 35 procent.

Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil

Efter problemer med lovgivningen, diverse taxa-foreninger og fagforeningerne lukker Uber ned i dag. Men ifølge Ekstra Bladet er en del chauffører nu parat til at fragte din pakke - og dig - rundt.

Tjenesten hedder Habil, og talsmand Nicolai Jørgensen siger til Ekstra Bladet,, at Habil efter hans mening ikke kommer i samme juridiske problemer som Uber, da formålet ikke ertaxa-kørsel.

"Man skal have en ting med, som skal fragtes, om det så er en mobiltelefon eller en flyttekasse. Det er alene kunden, der sætter en grænse der," siger Nicolai Jørgensen.

Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden

Den lille leverandør af tv, internet og telefoni, Kabelplus, har slået mægtige YouSee i et EU-udbud om ordren til Ishøj Fællesantenne med 9.500 medlemmer.

Kabelplus ejes ifølge Børsen af de to erfarne personer, Kenneth Christensen (tidligere Viasat og Canal Digital) og Henrik Lind (tidligere Aplus). Bestyrelsesformand er Niels Zibrandtsen, der i fjor solgte GlobalConnect.

"Det er klart, at det ikke er særligt sjovt for dem, der sidder på flæsket i dag. Men for medlemmerne er der ingen negative ting ved det," siger Kenneth Christensen om ordren til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere