Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbrief: Overblik over it-nyhederne tirsdag morgen

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage. Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler. Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil. Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden.

Velkommen tilbage til hverdagen efter påskeferien. Her får du det korte overblik over tirsdagens morgennyheder.

Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet på grund af manglende it-regler

Hver femte dansker mangler regler på arbejdspladsen for, hvordan man skal håndtere dokumenter og data på arbejdspladsen.

Ifølge Finans betyder det, at medarbejderne uforvarende risikerer at blive beskyldt for illoyalitet.

"Selv om man agerer i bedste mening, oplever vi jævnligt sager, hvor medlemmer er blevet beskyldt for illoyalitet eller for at ville stjæle erhvervshemmeligheder den dag, de forlod virksomheden, alene fordi virksomheden ikke havde formuleret en it-politik," siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA, til avisen.

Netflix runder 100 millioner brugere om få dage

Netflix står til at runde 100 millioner bruger om ganske få dage. Ifølge selskabets seneste regnskabskvartal ventes det faktisk at ske i denne uge.

Der har været godt gang i gryderne i selskabet, der har fået mere end 17 millioner nye abonnenter på blot et år. De fleste abonnenter har selskabet i USA - nemlig 50,85 millioner.

Netflix landede i første kvartal et overskud på 178 millioner dollar. I samme periode i fjor var overskuddet på blot 27 millioenr dollar. Omsætningen er steget med 35 procent.

Slut med Uber, men nu kan du sende din pakke med Habil

Efter problemer med lovgivningen, diverse taxa-foreninger og fagforeningerne lukker Uber ned i dag. Men ifølge Ekstra Bladet er en del chauffører nu parat til at fragte din pakke - og dig - rundt.

Tjenesten hedder Habil, og talsmand Nicolai Jørgensen siger til Ekstra Bladet,, at Habil efter hans mening ikke kommer i samme juridiske problemer som Uber, da formålet ikke ertaxa-kørsel.

"Man skal have en ting med, som skal fragtes, om det så er en mobiltelefon eller en flyttekasse. Det er alene kunden, der sætter en grænse der," siger Nicolai Jørgensen.

Lille tv-selskab vipper YouSee af pinden

Den lille leverandør af tv, internet og telefoni, Kabelplus, har slået mægtige YouSee i et EU-udbud om ordren til Ishøj Fællesantenne med 9.500 medlemmer.

Kabelplus ejes ifølge Børsen af de to erfarne personer, Kenneth Christensen (tidligere Viasat og Canal Digital) og Henrik Lind (tidligere Aplus). Bestyrelsesformand er Niels Zibrandtsen, der i fjor solgte GlobalConnect.

"Det er klart, at det ikke er særligt sjovt for dem, der sidder på flæsket i dag. Men for medlemmerne er der ingen negative ting ved det," siger Kenneth Christensen om ordren til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere