Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk politi har krævet data om 58 danske brugere fra Microsoft

Microsoft får betydeligt færre henvendelser fra politi-myndigheder om at udlevere danske bruger-data. Og virksomheden udleverer data i færre tilfælde.

Hvis du har en dansk Microsoft konto, så har politiet aldrig været mindre interesserede i at få dine data.

Den seneste udgave af Redmond-virksomhedens såkaldte transparency report viser, at ordensmagten i det sidste halvår af 2016 blot henvendte sig 53 gange for at få data om 58 danske brugere.

Begge tal er de laveste, siden Microsoft begyndte at udgive de halvårlige rapporter i 2013, og samtidig er myndighederne blevet mødt af blanke afvisninger fra Microsofts advokater i 32,08 procent af tilfældene - det højeste registrerede tal nogensinde.

Microsoft: Vi gør, som vi plejer

Politiet efterspørger altså færre data fra Microsoft, og Microsoft nægter i flere tilfælde at udlevere de data, politiet rent faktisk efterspørger.

Men ifølge Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft Danmark, skyldes udviklingen ikke, at virksomheden er blevet skrappere overfor myndighederne.

"Vi har ikke ændret på vores principper. Det er den samme tilgang, der har været gældende, siden vi begyndte at udgive rapporterne i 2013," siger han til Computerworld og tilføjer, at udviklingen muligvis skyldes bedre politiarbejde:

"Jeg kan jo kun gisne om det, men muligvis er politiet blevet mere præcis i, hvilke data politiet rent faktisk har brug for i stedet for at bruge det store fiskenet."

Størstedelen af politiets henvendelser - 66 procent - munder ud i, at Microsoft udleverer såkaldte non-content data.

Det vil som regel være brugerens navn og adresse, ligesom det også omfatter informationer om, hvilke ip-adresser, der er blevet brugt til at logge på brugerens konto.

Du kan selv dykke ned i rapporten fra Microsoft her

Læs også: Microsoft: Så mange data har vi udleveret til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere