Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning. Plenti har nu 70.000 kunder. Nets runder en million nordiske netkøbere. MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker.

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning

Uber lukker i dag, og lukningen har fået flere nye dele-apps på banen. En række af de nu tidligere Uber-chauffører samles ved middagstid i dag for at præsentere nye dele-apps til kørselstjenester. En af dem hedder Habil. En anden Avanti, der hverken har CVR-nummer eller kontor og hvor chauffør og kunde selv aftaler pris og betalingsmetode.

Stifter Lars Kragh Andersen siger til Berlingske Business, at folkene bag tjenesten ‘ikke bekymrer os om, hvad der er rigtigt og forkert. Og frihandel mellem mennesker er ikke forkert, så vi vil ikke overholde kravene i taxalovgivningen."

Plenti har nu 70.000 kunder

Målsætningen om 100.000 kunder inden for de første to år er inden for rækkevide for teleselskabet Plenti, der ved udgangen af påske rundede de 70.000 kunder.

"Vi synes jo, at det går ganske fornuftigt. Om et halvt år forventer vi at nå 100.000, hvilket jo er et lidt magisk tal," siger direktør Peter Mægbæk til Børsen.

Nets runder en million nordiske netkøbere

Nets har pæn fremgang med betalingsservicen ‘Husk mig,' hvor brugeren kun skal huske de tre kontrolcifre bag på betalingskortet, mens systemet husker de øvrige cifre, der er nødvendige for at betale.

Ifølge Børsen har løsningen alene i marts fået en halv million nye brugere. I alt er 1,2 millioner nordiske brugere nu tilmeldt løsningen.

"Vi investerer mere end nogensinde i at forbedre rammerne for både kunder og forretninger, når man handler online. ‘Husk mig' sætter ny standard for, hvor nemt betaling kan foregå online," siger vp Asger Hattel til avisen.

MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker

MobilePay kan snart anvendes som betalingsmetode i 10.000 onlinebutikker i Norden. Og det er nødvendigt, siger direktør Mark Wraa-Hansen til Børsen.

Her peger han på, at de globale løsninger til Mastercard, Visa, Alipay og Paypal allerede ligger på internationale websites, og derfor gælder det for MobilePay om at få tilkæmpet sig en plads bag disse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere