Artikel top billede

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning. Plenti har nu 70.000 kunder. Nets runder en million nordiske netkøbere. MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker.

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning

Uber lukker i dag, og lukningen har fået flere nye dele-apps på banen. En række af de nu tidligere Uber-chauffører samles ved middagstid i dag for at præsentere nye dele-apps til kørselstjenester. En af dem hedder Habil. En anden Avanti, der hverken har CVR-nummer eller kontor og hvor chauffør og kunde selv aftaler pris og betalingsmetode.

Stifter Lars Kragh Andersen siger til Berlingske Business, at folkene bag tjenesten ‘ikke bekymrer os om, hvad der er rigtigt og forkert. Og frihandel mellem mennesker er ikke forkert, så vi vil ikke overholde kravene i taxalovgivningen."

Plenti har nu 70.000 kunder

Målsætningen om 100.000 kunder inden for de første to år er inden for rækkevide for teleselskabet Plenti, der ved udgangen af påske rundede de 70.000 kunder.

"Vi synes jo, at det går ganske fornuftigt. Om et halvt år forventer vi at nå 100.000, hvilket jo er et lidt magisk tal," siger direktør Peter Mægbæk til Børsen.

Nets runder en million nordiske netkøbere

Nets har pæn fremgang med betalingsservicen ‘Husk mig,' hvor brugeren kun skal huske de tre kontrolcifre bag på betalingskortet, mens systemet husker de øvrige cifre, der er nødvendige for at betale.

Ifølge Børsen har løsningen alene i marts fået en halv million nye brugere. I alt er 1,2 millioner nordiske brugere nu tilmeldt løsningen.

"Vi investerer mere end nogensinde i at forbedre rammerne for både kunder og forretninger, når man handler online. ‘Husk mig' sætter ny standard for, hvor nemt betaling kan foregå online," siger vp Asger Hattel til avisen.

MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker

MobilePay kan snart anvendes som betalingsmetode i 10.000 onlinebutikker i Norden. Og det er nødvendigt, siger direktør Mark Wraa-Hansen til Børsen.

Her peger han på, at de globale løsninger til Mastercard, Visa, Alipay og Paypal allerede ligger på internationale websites, og derfor gælder det for MobilePay om at få tilkæmpet sig en plads bag disse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.