Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning. Plenti har nu 70.000 kunder. Nets runder en million nordiske netkøbere. MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker.

Morgen-brief: Overblik over it-nyhederne onsdag morgen

Det myldrer ind med deleapps efter Ubers lukning

Uber lukker i dag, og lukningen har fået flere nye dele-apps på banen. En række af de nu tidligere Uber-chauffører samles ved middagstid i dag for at præsentere nye dele-apps til kørselstjenester. En af dem hedder Habil. En anden Avanti, der hverken har CVR-nummer eller kontor og hvor chauffør og kunde selv aftaler pris og betalingsmetode.

Stifter Lars Kragh Andersen siger til Berlingske Business, at folkene bag tjenesten ‘ikke bekymrer os om, hvad der er rigtigt og forkert. Og frihandel mellem mennesker er ikke forkert, så vi vil ikke overholde kravene i taxalovgivningen."

Plenti har nu 70.000 kunder

Målsætningen om 100.000 kunder inden for de første to år er inden for rækkevide for teleselskabet Plenti, der ved udgangen af påske rundede de 70.000 kunder.

"Vi synes jo, at det går ganske fornuftigt. Om et halvt år forventer vi at nå 100.000, hvilket jo er et lidt magisk tal," siger direktør Peter Mægbæk til Børsen.

Nets runder en million nordiske netkøbere

Nets har pæn fremgang med betalingsservicen ‘Husk mig,' hvor brugeren kun skal huske de tre kontrolcifre bag på betalingskortet, mens systemet husker de øvrige cifre, der er nødvendige for at betale.

Ifølge Børsen har løsningen alene i marts fået en halv million nye brugere. I alt er 1,2 millioner nordiske brugere nu tilmeldt løsningen.

"Vi investerer mere end nogensinde i at forbedre rammerne for både kunder og forretninger, når man handler online. ‘Husk mig' sætter ny standard for, hvor nemt betaling kan foregå online," siger vp Asger Hattel til avisen.

MobilePay nærmer sig 10.000 online-butikker

MobilePay kan snart anvendes som betalingsmetode i 10.000 onlinebutikker i Norden. Og det er nødvendigt, siger direktør Mark Wraa-Hansen til Børsen.

Her peger han på, at de globale løsninger til Mastercard, Visa, Alipay og Paypal allerede ligger på internationale websites, og derfor gælder det for MobilePay om at få tilkæmpet sig en plads bag disse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere