Foto: Brad Chacos, Pcworld.com

Nye grafikkort fra AMD på gaden: Men det er ikke de kort, du skal glæde dig til

AMD har finpudset Polaris-serien af grafikkort og lancerer Radeon RX 500-serien. Men det er ikke de grafikkort, som du bør se frem til fra AMD.

Som lidt af en overraskelse har AMD lanceret en ny serie af sine Radeon RX-grafikkort baseret på selskabets Polaris-arkitektur.

RX 500-serien er navnet og består af fire nye grafikkkort, der kan komplimentere AMD's netop lancerede Ryzen 5-processorer.

De nye kort bygger på den samme bagvedliggende teknologi som i sidste års Radeon RX 400-kort med fokus på relativt prisvenlige kort til midtersegmentet. Det er en opdatering og en finpudsning af de eksisterende kort, og overvejede du før at købe et RX Radeon 400-kort, bør du nok overveje et tilsvarende RX 500-kort.

Læs også om AMD's nye Ryzen 5-processorer: AMD lancerer næste omgang Ryzen-processorer: Det kommer Ryzen 5 til at koste

I alt har AMD lanceret fire nye kort:

Radeon RX 580: 1,256 MHz/1.366 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 150/185W. Ifølge AMD selv er 1,6 gange bedre end et tilsvarende, men ældre R9 380X-kort fra 2015.

Radeon RX 470: 1.168 MHz /1.244 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 120/150W. Det er en markant forbedring i forhold til sidste års model, 470, der kun havde en base clock på 826 Mhz.

Radeon RX 560: 1.175 Mhz /1.275 Mhz (base clock/boost). Sidste års RX 460 havde færre kerner, hvorimod RX 560 udnytter hele Polaris 11 GPU'en. Kort fortalt: RX 560 burde give en god sjat mere gamer-juice end sin forgænger, men AMD har ikke delt særlig mange informationer om RX 560.

Radeon RX 550: RX 550 er et helt nyt kort med fokus på e-sport-spillere uden de store krav og folk, der ikke kræver det store af et grafikkort, men som vil have mere, end hvad en processor kan tilbyde.

RX 550 er i realiteten halvdelen af en RX 560 (eller en tredjedel af RX 570) med kun otte kerner. AMD har ikke løftet sløret for mhz på 550, men kortet vil ikke kræve ekstra strømtilførsel.

Der er endnu kun amerikanske priser på markedet. RX 570 og 580 vil komme til at koste henholdsvis 170 dollars (direkte omregnet: 1.180 kroner) og 200 dollar (direkte omregnet: 1.400 kroner).

Du kan læse en test af et af AMD's nye kort hos vores søstermedie, PCworld.com her.

Hvor er Vega?
De nye RX 500-kort er en lille opgradering af AMD's allerede mainstream-rettede 400-serie.

Hvis du venter og håber på et egentligt alternativ til Nvidias vilde, men også dyrere GTX 1070 og 1080-kort, skal du vente på AMD's Vega-kort, der kommer til sommer.

Vega er kodenavnet for AMD's kommende grafikkort baseret på 14nm-arkitektur.

Ved en demo ved CES-messen tidligere i år fremviste AMD et Vega-baseret grafikkort i et Doom-spil med 4K-opløsning, der lå omkring 60 til 70 fps. Nvidias GTX 1080-kort kunne knap ramme 60 billeder i sekundet.

Du kan læse mere om AMD's Vega i PCworlds artikel om selvsamme her (engelsk).

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.