Artikel top billede

Foto: Brad Chacos, Pcworld.com

Nye grafikkort fra AMD på gaden: Men det er ikke de kort, du skal glæde dig til

AMD har finpudset Polaris-serien af grafikkort og lancerer Radeon RX 500-serien. Men det er ikke de grafikkort, som du bør se frem til fra AMD.

Som lidt af en overraskelse har AMD lanceret en ny serie af sine Radeon RX-grafikkort baseret på selskabets Polaris-arkitektur.

RX 500-serien er navnet og består af fire nye grafikkkort, der kan komplimentere AMD's netop lancerede Ryzen 5-processorer.

De nye kort bygger på den samme bagvedliggende teknologi som i sidste års Radeon RX 400-kort med fokus på relativt prisvenlige kort til midtersegmentet.

Det er en opdatering og en finpudsning af de eksisterende kort, og overvejede du før at købe et RX Radeon 400-kort, bør du nok overveje et tilsvarende RX 500-kort.

Læs også om AMD's nye Ryzen 5-processorer: AMD lancerer næste omgang Ryzen-processorer: Det kommer Ryzen 5 til at koste

I alt har AMD lanceret fire nye kort:

Radeon RX 580: 1,256 MHz/1.366 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 150/185W. Ifølge AMD selv er 1,6 gange bedre end et tilsvarende, men ældre R9 380X-kort fra 2015.

Radeon RX 470: 1.168 MHz /1.244 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 120/150W. Det er en markant forbedring i forhold til sidste års model, 470, der kun havde en base clock på 826 Mhz.

Radeon RX 560: 1.175 Mhz /1.275 Mhz (base clock/boost). Sidste års RX 460 havde færre kerner, hvorimod RX 560 udnytter hele Polaris 11 GPU'en. Kort fortalt: RX 560 burde give en god sjat mere gamer-juice end sin forgænger, men AMD har ikke delt særlig mange informationer om RX 560.

Radeon RX 550: RX 550 er et helt nyt kort med fokus på e-sport-spillere uden de store krav og folk, der ikke kræver det store af et grafikkort, men som vil have mere, end hvad en processor kan tilbyde.

RX 550 er i realiteten halvdelen af en RX 560 (eller en tredjedel af RX 570) med kun otte kerner. AMD har ikke løftet sløret for mhz på 550, men kortet vil ikke kræve ekstra strømtilførsel.

Der er endnu kun amerikanske priser på markedet. RX 570 og 580 vil komme til at koste henholdsvis 170 dollars (direkte omregnet: 1.180 kroner) og 200 dollar (direkte omregnet: 1.400 kroner).

Du kan læse en test af et af AMD's nye kort hos vores søstermedie, PCworld.com her.

Hvor er Vega?

De nye RX 500-kort er en lille opgradering af AMD's allerede mainstream-rettede 400-serie.

Hvis du venter og håber på et egentligt alternativ til Nvidias vilde, men også dyrere GTX 1070 og 1080-kort, skal du vente på AMD's Vega-kort, der kommer til sommer.

Vega er kodenavnet for AMD's kommende grafikkort baseret på 14nm-arkitektur.

Ved en demo ved CES-messen tidligere i år fremviste AMD et Vega-baseret grafikkort i et Doom-spil med 4K-opløsning, der lå omkring 60 til 70 fps. Nvidias GTX 1080-kort kunne knap ramme 60 billeder i sekundet.

Du kan læse mere om AMD's Vega i PCworlds artikel om selvsamme her (engelsk).

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere