Artikel top billede

Foto: Brad Chacos, Pcworld.com

Nye grafikkort fra AMD på gaden: Men det er ikke de kort, du skal glæde dig til

AMD har finpudset Polaris-serien af grafikkort og lancerer Radeon RX 500-serien. Men det er ikke de grafikkort, som du bør se frem til fra AMD.

Som lidt af en overraskelse har AMD lanceret en ny serie af sine Radeon RX-grafikkort baseret på selskabets Polaris-arkitektur.

RX 500-serien er navnet og består af fire nye grafikkkort, der kan komplimentere AMD's netop lancerede Ryzen 5-processorer.

De nye kort bygger på den samme bagvedliggende teknologi som i sidste års Radeon RX 400-kort med fokus på relativt prisvenlige kort til midtersegmentet.

Det er en opdatering og en finpudsning af de eksisterende kort, og overvejede du før at købe et RX Radeon 400-kort, bør du nok overveje et tilsvarende RX 500-kort.

Læs også om AMD's nye Ryzen 5-processorer: AMD lancerer næste omgang Ryzen-processorer: Det kommer Ryzen 5 til at koste

I alt har AMD lanceret fire nye kort:

Radeon RX 580: 1,256 MHz/1.366 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 150/185W. Ifølge AMD selv er 1,6 gange bedre end et tilsvarende, men ældre R9 380X-kort fra 2015.

Radeon RX 470: 1.168 MHz /1.244 MHz (base clock/boost) med et strømforbrug på 120/150W. Det er en markant forbedring i forhold til sidste års model, 470, der kun havde en base clock på 826 Mhz.

Radeon RX 560: 1.175 Mhz /1.275 Mhz (base clock/boost). Sidste års RX 460 havde færre kerner, hvorimod RX 560 udnytter hele Polaris 11 GPU'en. Kort fortalt: RX 560 burde give en god sjat mere gamer-juice end sin forgænger, men AMD har ikke delt særlig mange informationer om RX 560.

Radeon RX 550: RX 550 er et helt nyt kort med fokus på e-sport-spillere uden de store krav og folk, der ikke kræver det store af et grafikkort, men som vil have mere, end hvad en processor kan tilbyde.

RX 550 er i realiteten halvdelen af en RX 560 (eller en tredjedel af RX 570) med kun otte kerner. AMD har ikke løftet sløret for mhz på 550, men kortet vil ikke kræve ekstra strømtilførsel.

Der er endnu kun amerikanske priser på markedet. RX 570 og 580 vil komme til at koste henholdsvis 170 dollars (direkte omregnet: 1.180 kroner) og 200 dollar (direkte omregnet: 1.400 kroner).

Du kan læse en test af et af AMD's nye kort hos vores søstermedie, PCworld.com her.

Hvor er Vega?

De nye RX 500-kort er en lille opgradering af AMD's allerede mainstream-rettede 400-serie.

Hvis du venter og håber på et egentligt alternativ til Nvidias vilde, men også dyrere GTX 1070 og 1080-kort, skal du vente på AMD's Vega-kort, der kommer til sommer.

Vega er kodenavnet for AMD's kommende grafikkort baseret på 14nm-arkitektur.

Ved en demo ved CES-messen tidligere i år fremviste AMD et Vega-baseret grafikkort i et Doom-spil med 4K-opløsning, der lå omkring 60 til 70 fps. Nvidias GTX 1080-kort kunne knap ramme 60 billeder i sekundet.

Du kan læse mere om AMD's Vega i PCworlds artikel om selvsamme her (engelsk).

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere